Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Plaveme v tom spolu! Podpora aktivních zaměstnanců a neziskového sektoru již po osmé

3. března 2023, 15:25

V programu Plaveme v tom spolu! pro zaměstnance, kteří působí v neziskovém sektoru, rozdělí vodárenská společnost 300 000 korun. K více než 130 projektům neziskových organizací, v nichž působí zaměstnanci SmVaK Ostrava, podpořeným v minulých sedmi letech, se přidá v roce 2023 dalších dvacet. Získají tak prostředky na užitečné, přínosné a zajímavé projekty, které mají v letošním roce v plánu realizovat.

Česká asociace interim managementu získala autorizaci

2. března 2023, 21:31

Síla české ekonomiky závisí na prosperujících podnicích, ale také na rychlosti a efektivitě řešení problémů ve firmách, kterým se zrovna nedaří. Na to se specializují interim manažeři.

Očkování proti onemocnění covid-19 je už jen každou středu

2. března 2023, 20:44

Očkovací místo Fakultní nemocnice Ostrava, kde je možné se nechat naočkovat proti nemoci covid-19, je nově otevřeno jen jeden den v týdnu. A to vždy ve středu od 7 do 12 hodin. Zájemci mohou přijít do vestibulu Polikliniky FNO i bez předchozí registrace.

OKD ušetří výměnou veřejného osvětlení areálu dolu ČSM 70 % elektřiny

2. března 2023, 12:16

Výměnou 460 výbojkových svítidel ve venkovních prostorách dolu ČSM za LED osvětlení uspoří OKD ročně 300 MWh, tedy 70 % současné roční spotřeby veřejného osvětlení areálu, což odpovídá roční spotřebě elektřiny přibližně 150 domácností. Výměna bude dokončena letos v dubnu.

Lékaři z Japonska přijeli načerpat zkušenosti od radioterapeutů z Kliniky onkologické FN Ostrava

2. března 2023, 12:12

Postup léčby komorové tachykardie, tedy poruchy srdečního rytmu, pomocí kybernetického nože, zajímal delegaci lékařů z univerzitní nemocnice v japonském městě Nagoya. Své zkušenosti jim přímo na pracovišti CyberKnife předali členové týmu Kliniky onkologické FN Ostrava, v čele s jejím přednostou doc. MUDr. Ing. Jakubem Cvekem, Ph.D., MBA.

Ve FN Ostrava se nyní objednejte až k 50. odborným vyšetřením online

1. března 2023, 17:33

Fakultní nemocnice Ostrava výrazně rozšířila možnosti objednání na vyšetření online. K 1. březnu 2023 si lze touto cestou rezervovat termín na 50 odborných vyšetření na 16 různých klinikách a odděleních.

Březen se slevou 20%: vyrazte na hory do Velkých Karlovic!

1. března 2023, 17:02

Ještě nemáte plán na jarní prázdniny? Nebo plánujete „jen tak“ krátkou dovolenou? Pak vás jistě bude zajímat speciální nabídka Resortu Valachy v beskydských Velkých Karlovicích. Od března tu nabízejí slevu 20% na ubytování, navíc na sjezdovkách je stále dost sněhu a díky tomu, že v ceně pobytu je i volný vstup do Wellness Horal s termálními bazény a saunovými rituály, je o zábavu postaráno i večer nebo za horšího počasí.

Ochutnejte vína z vinařství Vinselekt Michlovský ve Vinografu v Ostravě

1. března 2023, 16:51

První vinný vinografí bar v Ostravě Vás zve 15. března na ochutnávku vína z vinařství Vinselekt Michlovský.

Poznávání, turistika, výlety i dobrodružství - veletrh Dovolená je tady

27. února 2023, 17:52

Výstaviště Černá louka Ostrava láká milovníky cestování, výletů, dobrodružství i odpočinku na veletrh cestovního ruchu Dovolená 2023. Uskuteční se v pátek a v sobotu, 3. a 4. března 2023, v pavilonu A. Na veletrhu se představí města, turistické destinace a projekty, ubytovací a wellness zařízení, turistické atrakce i cestovní kanceláře. Chybět nebude ani doprovodný program a losování o ceny.

Do Divadla loutek Ostrava přiletí v pátek poprvé Malá čarodějnice

27. února 2023, 17:41

V pátek 3. března si v Divadle loutek Ostrava přijdou poprvé na své všichni milovníci světa čar a kouzel. Těšit se můžou na nevšední příběh o malé čarodějnické holce, která se v průběhu jednoho roku promění k nepoznání. Pod režijním vedením a v dramatizaci uměleckého šéfa divadla Václava Klemense bude mít premiéru Malá čarodějnice.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více