Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Benefiční ADRAběh proti samotě vyvrcholí 8. 10. v Ostravě

3. října 2022, 8:50

Na podporu dobrovolnických aktivit organizace ADRA se od 28. září do 9. října 2022 uskuteční charitativní běh s podtitulem „Běžím proti samotě“. Část běhu proběhne virtuálně, ale Ostravané se mohou 8. 10. těšit i na společný živý výběh. Startovat se bude v 10 hodin od Dobrovolnického centra ADRA v Ostravě-Třebovicích.

Sbor Ostrava zpívá gospel se vrací a přijímá nové zpěváky

30. září 2022, 14:34

Už za pár dní, konkrétně v pondělí 3. října v 18:00, se ostravské veřejnosti opět otevře možnost zapojit se do projektu Ostrava zpívá gospel, který se v posledních letech stal jedním z nejvýraznějších neprofesionálních kulturních počinů na Ostravsku. Po téměř dvouleté pauze způsobené pandemií covidu se letos Ostrava konečně dočká návratu oblíbené adventní události, na které se od roku 2013 - kdy se konala poprvé - podílela už více než tisícovka Ostraváků.

Nové vývojové centrum světelné techniky bude vyvíjet technologie pro indický automobilový trh

30. září 2022, 14:28

Přední indický výrobce osvětlovací techniky pro automobilový průmysl Lumax Industries Limited otevřel nové vývojové centrum v České republice. Technologické centrum, umístění v průmyslové zóně CTPark v Ostravě-Hrabové, je první vývojovou kanceláří společnosti Lumax v Evropě. Cílem je technologický vývoj automobilových světel pro indický trh. V Ostravě se budou vyvíjet technologie a světelné komponenty také pro značku Škoda a její osobní automobily vyráběné v Indii.

Nošovické rybníčky slaví 20 let. Celkem už vyčistily 451 velkých bazénů vody

30. září 2022, 14:26

Pivovar Radegast čistí přírodním způsobem dešťovou vodu odcházející z pivovaru již 20 let. Za tu dobu se podařilo vyčistit celkem 902 000 m3 vody. Tento unikátní systém navíc zvýšil rozmanitost biotopů v nivě řeky Morávky a pomohl k návratu původní fauny a flóry do této oblasti.

Pořadatelé Líhně odmění hudebníky i fanoušky!

29. září 2022, 11:21

Doslova jen hodiny dělí fanoušky mladých a nadějných hudebních skupin od začátku 21. ročníku největší středoevropské klubové soutěže Líheň! Přihlásilo se do ní na 200 kapel a o jejich úspěchu se bude rozhodovat v hudebních klubech před fanoušky a odbornou porotou už od tohoto čtvrtka!

OVAK si posvítil na černé odběry z hydrantů

26. září 2022, 15:47

Ostravské vodárny a kanalizace a.s. (dále OVAK) dlouhodobě pečují o vodárenskou infrastrukturu s cílem zajištění kvalitní vody pro obyvatele města Ostrava a trvalého snižovaní ztrát vody v trubní síti na evropské úrovni. OVAK je českým lídrem v zavádění inovativních technologií, např. Smart Meteringu, umožňujícího sledování spotřeby vody v reálném čase a zejména rychlou detekci případných úniků vody. Nízké ztráty vody mají vliv i na cenu vody pro spotřebitele, a proto OVAK využívá moderní techniky i k odhalení černých odběrů, zejména z hydrantů.

Kanceláře ORGANICA budou využívat chytrý software Sharry

26. září 2022, 15:42

Administrativní budova ORGANICA bude po svém dokončení v příštím roce jednou z nejchytřejších kancelářských budov v Moravskoslezském regionu. O digitalizaci jednotlivých služeb a komunikačních nástrojů se postará software Sharry, který mimo jiné využívají i newyorské mrakodrapy. Sharry propojí mobilní aplikaci, chytré parkování a software pro recepční a návštěvy.

Slavnosti LIBERTY FAMILY DAY se zúčastnilo na dva tisíce zaměstnanců a jejich rodinných příslušníků

26. září 2022, 12:21

Více než dvě tisícovky zaměstnanců LIBERTY Ostrava a jejich rodin si užily první ročník LIBERTY FAMILY DAY, který se konal před hutním areálem v neděli 25. září 2022. Mezi hosty akce byly také národní i místní parahokejové hvězdy i ukrajinští uprchlíci před válkou, kteří našli azyl v hotelovém domě Kovák patřícím huti. Účastníci slavnostního setkání mohli navštívit řadu zábavných i vzdělávacích atrakcí, užít si exkurze v huti a bavit se u série koncertů kapel jako Mňága a Žďorp, Doga, Maxim Turbulenc a R'n'R' Band Marcela Woodmana.

Hledání zaměstnání formou hry? Žádný problém díky nové moderní aplikaci Cesta k zaměstnání

26. září 2022, 12:13

Cesta k zaměstnání je moderní online vzdělávací aplikace, která seznamuje žáky středních škol s jednotlivými kroky při hledání zaměstnání. Aplikace interaktivně a zábavně simuluje celý proces. Hráči si postupně projdou tvorbou životopisu, vyzkouší si hledání práce na pracovním portálu, pohovor, podpis pracovní smlouvy a v závěru si ověří svou znalost základů pracovního práva.

5+1 tip na říjnové akce v Beskydech: pro gurmány, sportovce i děti

21. září 2022, 19:30

Jak si zpříjemnit podzimní víkendy? Bylo by škoda zůstat doma, když příroda hraje všemi barvami a navíc se pořád něco zajímavého děje. Udělejte si výlet do Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích na některou z chystaných akcí, jejichž návštěvu tady navíc můžete zakončit koupáním a saunováním ve Wellness Horal.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více