Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Tip pro celou rodinu: pojďte si 22. října zazávodit na Běhej Valachy

14. října 2022, 13:02

Podzimní krajina Beskyd hrající všemi barvami, trasy pro dospělé i děti a skvělá atmosféra: pojďte si i vy užít závěrečný závod seriálu DATART Valachy tour a symbolicky zakončit letošní běžeckou sezónu do Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích.

OVAK pomáhá odborné přípravě žáků a studentů

14. října 2022, 12:59

Je obecně známou skutečností, že pracovní výsledky zkušených a motivovaných zaměstnanců se pozitivně promítají do celkových výsledků firmy. Zvyšování požadavků na kvalifikaci zaměstnanců je předpokládaným důsledkem technologického a technického rozvoje firmy v souladu s její strategií. To si uvědomuje také společnost Ostravské vodárny a kanalizace a.s. (OVAK). Vodárenská společnost se snaží své zaměstnance vhodným způsobem stimulovat, podporovat jejich iniciativu, vést je a rozvíjet jejich schopnosti.

39. ročník Československého jazzového festivalu v Přerově bude nabitý

14. října 2022, 12:56

Přepestrou směsici hudebních příchutí nabízí letošní 39. ročník Československého jazzového festivalu v Přerově. I letos organizátoři připravili v tradičním říjnovém termínu program na tři hlavní festivalové večery ve dnech 20. – 22. 10. 2022.

Radegast vzdal hold tvrdému hutnickému řemeslu. Novinka hořký speciál Hutná 15 zamířil do obchodů

12. října 2022, 17:10

Nošovičtí sládci uvařili třikrát chmelenou Radegast Hutnou 15 jako poctu tvrdé a poctivé hutnické práci, která je tradičně spjata s místním regionem. Podzimní limitovaná edice hořkého speciálu z Nošovic je k dostání ve vybraných maloobchodních prodejnách až do vyprodání zásob.

Genetička FN Ostrava Pavlína Plevová byla jmenována docentkou

12. října 2022, 17:08

MUDr. Pavlína Plevová, Ph.D., která působí na Oddělení lékařské genetiky FN Ostrava, byla jmenována docentkou. Habilitaci ukončila na 2. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Ve své práci se zaměřila na Alportův syndrom, což je dědičné onemocnění ledvin.

Bolavé kosti a klouby trápí každého čtvrtého pojištěnce. ČPZP vynakládá přes 2 miliardy ročně

12. října 2022, 16:41

Artritida, onemocnění páteře, úrazy kostí a kloubů či osteoporóza. To jsou nejčastější problémy, které trápí náš pohybový aparát. Jen u České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP) se s nimi potýká 335 tisíc z celkového počtu 1,3 milionu pojištěnců. Bolavé kosti a klouby zároveň odčerpávají významné částky z prostředků na veřejné zdravotnictví. Například ČPZP na ně vynakládá ročně přes dvě miliardy korun.

Bílovec investuje do oprav svých škol

12. října 2022, 16:37

V příštím roce se děti z malotřídní Základní a mateřské školy ve Staré Vsi budou těšit z nově opravené budovy, nové jídelny s výdejnou jídla i rozšířené herny. Stejně tak se budou radovat i děti v Základní škole TGM v Bílovci, kde bude kompletně rekonstruována tělocvična se zázemím.

Každý padesátník by měl v rámci prevence nádoru tlustého střeva absolvovat preventivní koloskopii

11. října 2022, 9:22

Největší oddělení frýdecko-místecké nemocnice má 114 lůžek, více než 50 lékařů a přes 150 nelékařských pracovníků – jde o interní oddělení, jehož primářem je od roku 2007 MUDr. Petr Vítek, Ph.D., MBA. Ten současně vede i Beskydské gastrocentrum, které je součástí interního oddělení. Právě gastroenterologie, která se věnuje komplexní diagnostice a léčbě chorob trávicího traktu, tedy jícnu, žaludku, střev, jater, žlučových cest a slinivky břišní, patří mezi nejrychleji se rozvíjející obory posledních let. Díky novým technologiím se dynamicky zlepšují možnosti pro lékaře i pacienty.

Umělci Národního divadla moravskoslezského získali sedm nominací na ceny Thálie

10. října 2022, 9:46

Dnes vyhlásila Herecká asociace v Praze nominace na prestižní divadelní Ceny Thálie za uplynulou sezónu. Umělci působící v souborech Národního divadla moravskoslezského získali čtyři úzké a tři širší nominace, jasná je už cena za celoživotní mistrovství.

O novou formu psychiatrické péče o děti se ve FN Ostrava zajímaly desítky pedagogů

10. října 2022, 9:15

Multidisciplinární tým duševního zdraví pro děti a adolescenty seznámil pedagogy ostravských základních škol s fungováním nově vybudovaného denního stacionáře pro děti mladšího školního věku. Pozvání do prostor, kde už zanedlouho začne v České republice zatím zcela ojedinělý projekt, přijalo více než pět desítek ředitelů nebo jejich zástupců. A přišli také sociální a speciální pedagogové a výchovní poradci.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více