Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Ostravský klub startuje poprvé v historii badmintonové extraligy smíšených družstev

26. října 2022, 10:34

Neděle 30. října se zapíše zlatým písmem do historie ostravského badmintonu. Poprvé v historii bude hrát v extralize smíšených družstev ostravský klub B.O. Chance Ostrava a tento světově oblíbený sport se tak zařadí mezi další nejvyšší sportovní soutěže, které se hrají v Ostravě a mají v něm i svého „místního“ zástupce. Příznivci badmintonu se mají na co těšit, v ostravské hale RIDERA sport na ně čekají české i evropské badmintonové hvězdy a bude to stát za to. Domácí pořádající klub, B.O. Chance Ostrava, se bude opírat především o výkony šestinásobné mistryně ČR ve dvouhře žen Terezy Švábíkov

Listopad ve Velkých Karlovicích: Svatomartinská husa, bílé lanýže i wellness

26. října 2022, 8:44

Sychravé podzimní počasí přímo vybízí k tomu, zpříjemnit si ho nějakým hezkým zážitkem. Udělejte si výlet do Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích: listopad tam bude ve znamení skvělého jídla a relaxace. Co si nenechat ujít?

Výstavba ochranné hráze na řece Odře a Orlovské stružce v Bohumíně byla zahájena

26. října 2022, 7:58

Začala výstavba ochranných říčních hrází v Bohumíně - Pudlov, jejichž příprava trvala více jak 10 let, zejména díky složitému majetkoprávnímu vypořádání. Celková hodnota stavebních nákladů je zhruba 400 mil. Kč. Předpokládané dokončení vodního díla je plánováno na podzim roku 2025.

Radegast daroval 100 zavlažovacích vaků městu Nový Jičín

26. října 2022, 7:55

Další zavlažovací vaky zamířily na pomoc městské zeleni a problémům se suchem. Tentokrát Pivovar Radegast v souvislosti s letošní „vodní kampaní“ daroval 100 zavlažovacích vaků pro stromy městu Nový Jičín. Vaky jsou díky kapkovému zavlažování ideální pomůckou pro šetrné a hospodárné zalévání stromů.

Informace o zahájení stavby rekonstrukce lůžkového monobloku FN Ostrava

26. října 2022, 7:54

Vážené dámy, vážení pánové, pacienti a návštěvníci fakultní nemocnice, dne 24. října 2022 začnou v areálu fakultní nemocnice přípravné práce pro zahájení dlouho plánované stavební akce s názvem „Snížení energetické náročnosti lůžkového bloku FN Ostrava – Rekonstrukce fasády a střechy“. V rámci stavebních prací bude v budově lůžkového monobloku (Pavilon L) provedena výměna oken, odstranění stávajících balkónů, zateplení obvodového pláště budovy a rekonstrukce střechy. Předpokládaná doba realizace je 16 měsíců.

Producenti: Nejhorší muzikál všech dob konečně na ostravském jevišti!

21. října 2022, 8:42

„První krok: Najdeme tu nejhorší hru, jaká kdy byla napsaná! Druhý: Najmeme toho nejhoršího režiséra. Třetí: Vyhrabeme ty nejhorší herce z New Yorku a premiéru budeme mít na Broadwayi! Ale… to bude strašný propadák! Správně! A přesně o to nám jde!“

Musica Folklorica & košt festivalového vína Mikrosvín v zemědělském muzeu v Dolní oblasti Vítkovic

20. října 2022, 12:46

Folklor a víno, dvojice na páteční večer v rámci Hudebních výletů SHF jako vymalovaná! Již zítra, v pátek 21. října 2022 od 18 hodin se v Ostravě – Muzeu potravin a zemědělských strojů (DOV), se uskuteční koncert „Karpatské chodníčky“ kapely Musica Folklorica společně s ženským sborem Oskoruša. Během koncertu proběhne košt festivalového vína z Vinařství Mikrosvín Mikulov, které není běžně dostupné.

Přijeďte na dosběr jablek za 10 Kč/Kg v Životicích

20. října 2022, 9:22

Vážení zákazníci, nabízíme dosběr jablek formou samosběru za cenu 10 Kč/Kg. od 19.10.2022 do ukončení samosběru.

Moravskoslezští podnikatelé se dnes sejdou v Pokladu

20. října 2022, 8:52

Majitele firem i začínající podnikatele napříč obory zítra propojí Setkání Patriotů MSK. Tématem patnáctého ročníku největší podnikatelské konference v kraji je umění budovat firmu.

Divadlo loutek se vydává na průzkum podvodního světa v pohádce Ani ryba ani krab

20. října 2022, 8:45

První premiérou v sezóně 2022/2023 je pohádka, která vezme všechny malé i velké diváky Divadla loutek Ostrava do barevného podmořského světa. Mezi tajuplné živočichy na dně moře se poprvé vydáme v pátek 21. října 2022 v 17 hodin.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více