Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Poptávka po skladech nepolevuje. HSF System staví haly v Přerově, Napajedlech a ve Štětí

3. listopadu 2022, 15:33

Stavební společnost HSF System realizuje výstavbu nových prostor pro logistiku a průmysl v Přerově, Napajedlech a ve Štětí. Souhrnně půjde o kapacity na ploše přibližně 31 000 m2.

Ostrava hostí putovní přehlídku uměleckých fotografií Czech Industry Photo

2. listopadu 2022, 18:26

Až do 21. listopadu hostí Ostrava putovní přehlídku uměleckých fotografií Czech Industry Photo. Na Umělecké ulici u tramvajové zastávky Elektra si můžete zdarma prohlédnout dvacítku velkoformátových obrazů odhalující potenciál a skryté krásy českého průmyslu. Vedle lokálních podniků jako Liberty Ostrava nebo BONATRANS GROUP jsou zastoupeni technologičtí lídři z celé České republiky, Akademie věd i přední technické univerzity včetně VŠB-TU Ostrava. Snímky jsou doplněny o dvojjazyčné příběhy úspěšných instalací, vynálezů a kreativních inovací, které český průmysl zviditelnily v zahraničí.

Ostravský badmintonový klub B.O. CHANCE má v premiéře extraligy smíšených družstev tři body

2. listopadu 2022, 17:20

V neděli 30. října, poprvé v historii ostravského badmintonu, hrál v badmintonové extralize klub z Ostravy. Pro premiéru ostravského badmintonového klubu B.O. CHANCE mu byl soupeřem brněnský FSPS Brno. Domácí zahájili svůj debut těsnou prohrou 4:3.

Veganských restaurací v Česku přibývá, nabídka se rozšiřuje také v Ostravě

31. října 2022, 17:27

V Česku roste počet veganských restaurací, což je trend patrný také v jiných evropských zemích. V tuzemsku se nejhustší síť těchto podniků nachází v Praze. V Ostravě aktuálně funguje šest provozoven specializujících se na veganskou stravu a také běžné podniky čím dál častěji zařazují veganská jídla do své nabídky. Dosud nejmladším přírůstkem na veganské mapě Ostravy je restaurace Forky’s, která od prosince loňského roku sídlí na Smetanově náměstí v Kampusu Palace.

Den dobrovolnictví Moravskoslezského kraje proběhne 4. 11. v OC Forum Nová Karolína

31. října 2022, 17:23

Regionální dobrovolnické centrum Moravskoslezského kraje (RDC MSK), které provozuje organizace ADRA, pořádá už tento pátek 4. 11. 2022 od 10 hodin v OC Forum Nová Karolina Den dobrovolnictví MSK. Akce je určena široké veřejnosti. Návštěvníci obchodního centra tak budou mít jedinečnou příležitost seznámit se s činností dobrovolníků a dobrovolnických organizací v kraji. Na místě jich bude hned dvanáct. RDC MSK představí možnosti dobrovolnictví v různých oblastech našeho života i konkrétní organizace, které s dobrovolníky pracují.

Udělejte si gastro výlet do Zlína: na Svatomartinské hody, bílé lanýže i kurzy vaření

31. října 2022, 17:19

Máte chuť vyrazit v listopadu někam na výlet za gastronomií? Zastavte se v Obchodním domě ve Zlíně, známé baťovské dominantně, která – i přes svůj název – není jen místem moderního nakupování, ale i rájem gurmánů. A dokonce si tu můžete dopřát i exotické masáže. Co je nového a co se chystá?

Stavební firmou roku 2021 je společnost HSF System z Ostravy

27. října 2022, 14:09

Titul „Stavební firma roku 2021“ v kategorii středních firem získala v 15. ročníku této soutěže stavební společnost HSF System z Ostravy. Prestižní ocenění vyhlašuje a uděluje Svaz podnikatelů ve stavebnictví ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR a dalšími partnery.

Díky bíloveckým dobrovolníkům mají děti ve FNO novou terapeutickou zahradu mega!

27. října 2022, 13:36

Ve čtvrtek 26. října byla ve Fakultní nemocnici Ostrava slavnostně otevřena venkovní terapeutická zahrada pro pacienty Kliniky dětského lékařství v hodnotě zhruba 1 mil. korun, za jejíž realizací stojí bílovecký spolek Sára dětem, který již léta vedou Petr a Martina Loskotovi.

Rekonstrukce Žermanického přivaděče – II. etapa byla zahájena

27. října 2022, 13:29

Byla zahájena rekonstrukce Žermanického přivaděče – II. etapa v km 1,881 až 3,633. Základními účely gravitačního přivaděče od jezu ve Vyšních Lhotách na řece Morávce v říčním km 11,334 do vodního toku Lučina, na kterém je situována údolní nádrž Žermanice, jsou zvýšení protipovodňové ochrany údolí řeky Morávky přes Vyšní Lhoty, Nižní Lhoty, Nošovice, Dobrou se Skalicí a Starým Městem u Frýdku–Místku a řeky Ostravice přes Frýdek–Místek a zlepšení vodní bilance nádrže Žermanice. Celková hodnota stavebních nákladů akce je 165 mil. Kč. Dokončení rekonstrukce je plánováno na podzim roku 2023.

Domov Magnolie myslí i na zesnulé klienty

27. října 2022, 12:33

Nedílnou součástí Domova Magnolie v Ostravě-Vítkovicích je pietní místnost, v níž se lze důstojně rozloučit se zesnulým, i kaplička, u níž se kromě jiného také konají improvizované, ale významově i pocitově plnohodnotné pohřební obřady.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více