Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Snow Film Fest ve Frýdku-Místku

9. listopadu 2022, 14:16

Každý rok od října do prosince do více než 200 českých a slovenských měst přináší SNOW FILM FEST ty nejlepší filmy o zimních sportech z celého světa i z domácí produkce. V kině Vlast ve Frýdku-Místku se letos toto celovečerní pásmo špičkových filmů o extrémním lyžování, zimním lezení, snowboardingu, snow-kitingu a dalších zimních radovánkách uskuteční v neděli 20. 11. od 17 hodin. Součástí festivalového programu bude i samostatná beseda.

21. ročník soutěže hudebníků Líheň už zná čtvrtfinalisty!

9. listopadu 2022, 14:13

Od čtvrtka se rozběhne další část soutěže hudebníků Líheň, její 21. ročník právě probíhá v klubech v Karviné, Havířově a Ostravě. Z dvou stovek přihlášených kapel po výběru a základních kolech už zůstala jen osmnáctka nejlepších, kteří se mezi sebou nyní utkají o postup do semifinále a následně Velké finále. Fanoušci u toho samozřejmě mohou být zdarma a užít si vždy koncerty tří čtvrtfinalistů!

Developer ANTRACIT PROPERTY začne s výstavbou v Ostravě a Plzni

8. listopadu 2022, 14:24

Československá developerská společnost ANTRACIT PROPERTY začne stavět v lukrativní lokalitě v Ostravě-Porubě objekt určený na dlouhodobý pronájem. Brownfieldový nájemní projekt chystá v Plzni. Další developerské aktivity realizuje na Slovensku.

Kreativ Podzim 2022

8. listopadu 2022, 9:44

Přijďte vyzkoušet nejrůznější techniky tvoření, načerpat inspiraci na vánoční dárky a nakoupit zásoby nejen kreativního materiálu. Těšit se můžete na užitečné pomůcky a originální výrobky českých tvůrců, vše na prodejní výstavě Kreativ Podzim! V pátek 11. a sobotu 12. listopadu od 10:00 do 18:00 na Černé louce v Ostravě.

Řeznictví H+H je na Severní Moravě pojmem. Nabízí kvalitní výrobky bez lepku i masových náhražek

8. listopadu 2022, 9:15

Řeznictví H+H bylo založeno v roce 1990. Navázali jsme tak na naše předchůdce a předky. Vždyť nynější jednatel společnosti Ing. Karel Pilčík patří již k 6. generaci řeznického rodu Pilčíků z Bratřejova u Vizovic.

Listopadové výročí úmrtí Komenského si ve Fulneku, připomenou s kytarovým virtuózem Štěpánem Rakem

8. listopadu 2022, 8:56

V neděli 13. listopadu v 17 hodin vystoupí v kostele sv. Josefa ve Fulneku kytarový virtuóz Štěpán Rak s pásmem Vivat Comenius. Projektem věnovaným památce J. A. Komenského osloví posluchače doslova v předvečer úmrtí Učitele národů, který zemřel 15. listopadu 1670 v Amsterdamu. Vystoupení se uskuteční pod záštitou zapsaného spolku Comenius Fulnek.

Balet Národního divadla moravskoslezského vrací na scénu DAD balet Louskáček

8. listopadu 2022, 6:47

Balet Národního divadla moravskoslezského vrací po 12 letech od poslední premiéry a pět let od derniéry na scénu Divadla Antonína Dvořáka balet Petra Iljiče Čajkovského Louskáček. Balet je spjat s časem vánočním – premiéra bude před začátkem letošního adventu (10. listopadu) a reprízy v této sezóně pak poběží jen do 8. ledna. Divákům nabídne NDM choreografii Youriho Vámose – ten propojil klasickou pohádku E. T. A. Hoffmanna Louskáček a myší král s Vánoční koledou Charlese Dickense.

Podcast FNO: Neonatologie není neurologie

7. listopadu 2022, 10:52

S jakými nemocemi nejčastěji bojují nezralé děti? Proč je jedním z medikamentů také kofein? Je opravdu dobré absolvovat s dvouletým potomkem, který přišel na svět dříve než je obvyklé, psychologické vyšetření? Odpovědi nejen na tyto otázky nabídne v dalším díle podcastu FN Ostrava MUDr. Hana Wiedermannová, Ph.D., primářka Oddělení neonatologie FN Ostrava.

OVAK má 30 let. Již 30 let, 7 dní v týdnu, 24 hodin denně, jsme tu pro vás, Ostravo!

7. listopadu 2022, 10:50

Je to tak. Čas je neúprosný a letos jsou to tři dekády doby, kdy naše společnost vznikla. Naším posláním bylo vždy zajistit našim zákazníkům plynulou dodávku pitné vody, zabezpečit odkanalizování a následné čistění odpadních vod.

Lavička naděje je nejen pro onkologické pacienty

7. listopadu 2022, 10:46

Nejen onkologičtí pacienti teď mohou v blízkosti pavilonu Kliniky onkologické a Kliniky hematoonkologie Fakultní nemocnice Ostrava využívat Lavičku naděje. Vedení nemocnice ji nechalo vyrobit a instalovat na popud zakladatelky pacientské organizace Jelimán z. s. a autorky projektu „Sad nadějí“ Věry Finy.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více