Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Havarijní oprava zatrubnění drobného vodního toku v Ostravě-Petřkovicích

6. října 2022, 20:06

Vážení občané Petřkovic a okolních obcí, dovolte, abychom vás informovali o průběhu, harmonogramu opravy a následných nutných dopravních omezeních, která budou s opravou spojená.

Moravskoslezský jarmark spolu s Trhy, co se hledají už tuto sobotu

6. října 2022, 11:47

V sobotu 8. 10. 2022 se v Národním zemědělském muzeu v Ostravě uskuteční akce s názvem Kultura a tradice to nám chutná nejvíce aneb Moravskoslezský jarmark. Návštěvníci budou mít možnost se nahlédnout pod ruce řemeslníkům a vyzkoušet si tak tradiční postupy výroby, která jsou typická pro venkovská území. Součástí jarmarku bude prodej a ochutnávka regionálních produktů. Na akci se představí držitelé regionálních značek Opavské Slezsko, regionální produkt, Beskydy - originální produkt a Górolsko Swoboda, regionální produkt.

Slezské divadlo zve do Země zaslíbené

6. října 2022, 9:18

Již v neděli 16. října 2022 v 19.00 hod. uvede Slezské divadlo premiéru oratoria Země zaslíbená. Toto dílo je druhým počinem mezinárodního projektu Let’s Sing Oratorio Music!, jenž si i touto současnou reinterpretací sugestivního Händelova Mesiáše klade za cíl přitáhnout děti, mládež i rodiče ke zpěvu oratorií, vrcholného žánru klasicismu.

Spolupráce SmVaK Ostrava a spolku TRIANON úspěšně pokračuje

6. října 2022, 9:16

Díky dlouhodobé spolupráci mezi nejvýznamnější vodárenskou společností v moravskoslezském regionu a česko-těšínským spolkem TRIANON, který dlouhodobě úspěšně rozvíjí sociální podnikání v oblasti cirkulární ekonomiky, bude dále využito vyřazené elektrozařízení z likvidované čerpací stanice v ostravském obvodu Stará Bělá. Neskončí na skládce, ale jeho jednotlivé komponenty budou separovány a recyklovány. Díky tomu získají v nejisté době práci zaměstnanci s nejrůznějšími typy pracovních omezení a handicapů, pozitivní je tento přístup také ve vztahu k životnímu prostředí.

Podzimní kolo sdílených vývozů žump a septiků je tady!

6. října 2022, 8:41

Po úspěšných akcích v uplynulých obdobích startuje v říjnu v Moravskoslezském kraji další kolo koordinovaných vývozů žump a septiků z domácností, které nejsou napojeny na veřejnou kanalizaci a čistírnu odpadních vod.

Nová epizoda podcastu Fakultní nemocnice Ostrava – „Jak na bolest, která přetrvává?“

5. října 2022, 10:08

Nová epizoda podcastu Fakultní nemocnice Ostrava – „Jak na bolest, která přetrvává?“ popisuje možnosti, které poskytuje fakultní nemocnice pacientům při léčbě jejich dlouhodobě přetrvávajících bolestí.

V OC Koksovna v Ostravě-Přívozu byla slavnostně otevřena lékárna SANO

5. října 2022, 10:05

Moje lékárna je opět blíže klientům. Právě otevřela novou lékárnu SANO v Obchodním centru Koksovna v Ostravě-Přívozu.

Frýdek-Místek čeká Jazz ve městě

5. října 2022, 9:47

Jedna z nejkrásnějších akcí podzimu - Jazz ve městě, je opět tady. Dva večery nabité hvězdami domácí i světové scény. Užijeme si originální a svěží zvuk kapely Point of Few, která v rámci vystoupení pokřtí své debutové album Open to Closeness. Na swingový rytmus nás naladí zpěvák Jan Smigmator a jeho sextet složený ze špiček české jazzové scény. Příjemným osvěžením bude vystoupení zpěvačky Zamajobe z Jihoafrické republiky v projektu Small Kingdom. Výběrem svých oblíbených skladeb nás potěší soudobá jazzová formace Organic Quartet v čele s česko-americkým hudebníkem Ondřejem Pivcem.

Kurzy vaření, stezka odvahy i Běhej Valachy: říjen v Resortu Valachy bude opět pestrý

5. října 2022, 8:59

VELKÉ KARLOVICE – Zvěřinové speciality, kurzy vaření a pečení, tvořivé odpoledne se stezkou odvahy nebo běžecký závod Běhej Valachy: měsíc říjen bude v Resortu Valachy Velké Karlovice bohatý na akce pro celou rodinu.

Přednáška funkčního lékaře Jana Vojáčka v Brušperku

3. října 2022, 15:08

"Být nemocný může být důležitá zkušenost a možnost se jednak ohlédnout a jednak podívat do sebe. Ptáte se PROČ? a hlavně KAM? mě to směřuje, na co to ukazuje. To je vědomá cesta tvůrce a ne oběti nemoci, " říká MuDr. Jan Vojáček, jeden z předních funkčních lékařů v České republice. Ve čtvrtek 6. 10. v 17 hodin se na Vás Jan Vojáček těší na Základní škole v Brušperku.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více