Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Ostravská ADRA slaví 15 let od svého založení

27. února 2024, 7:01

Humanitární organizace ADRA se věnuje dobrovolnickým aktivitám v České republice již 20 let. Jedno z prvních dobrovolnických center vzniklo v roce 2009 v Ostravě. Za svou patnáctiletou historii ušla ostravská ADRA obrovský kus cesty, na které propojuje dobrovolníky s potřebnými. ADRA se za tuto dobu stala respektovanou dobrovolnickou organizací, která za celou dobu svého působení zapojila v Ostravě neuvěřitelných 8 926 dobrovolníků.

Veletrh cestovního ruchu Dovolená 2024 nabídne jedinečné zážitky a tipy na výlety

27. února 2024, 6:52

Ostravské výstaviště Černá louka se ve dnech 1. a 2. března 2024 promění v ráj pro milovníky cestování. Načerpejte inspiraci pro nezapomenutelnou dovolenou u více než 60 vystavovatelů z řad cestovních kanceláří, turistických destinací, měst a krajů.

Chicago, Slavný muzikál mohou čeští diváci vidět pouze v Ostravě

27. února 2024, 6:41

Netrpělivě očekávaný muzikál Johna Kandera, Boba Fosseho a Freda Ebba CHICAGO má premiéru ve čtvrtek 29. února v Divadle Jiřího Myrona.

Margit Slimáková o tom jak jíst jednoduše a zdravě na přednášce v Brušperku. Přijďte:-)

24. února 2024, 19:32

Povídání o tom, jak nejlépe jíst, pečovat o své tělo, o zdravotní prevenci a o léčbě již existujících nemocí. Jak zvládat zdravou stravu v pohodě i bez počítání kalorií nebo jakýchkoliv jiných nepřirozených restrikcí? Jaké jsou nejběžnější výživové omyly a nejlepší výživová doporučení? Možnost diskuze nad všemi tématy o kterých Margit píše a přednáší.

Operace čelistních anomálií plánují stomatochirurgové pomocí speciálního softwaru

23. února 2024, 18:42

Čelistní anomálii popisují stomatochirurgové jako nesoulad ve vzájemném postavení čelistních kostí nebo jejich velikosti. Tento vrozený, případně po úraze nebo nemoci získaný problém, je v některých případech nutné vyřešit operativně. Lékaři Kliniky ústní, čelistní a obličejové chirurgie FN Ostrava (KÚČOCH) operaci připravují s pomocí softwaru, který jim pomůže ideální postavení čelistí naplánovat. Využívají k tomu také snímky z nového zubního skeneru, který klinika získala darem.

Janovice na Frýdecko-Místecku otevřely samoobslužný obchod

23. února 2024, 18:39

Janovice na Frýdecko-Místecku se staly jednou z prvních obcí v České republice, které vsadily na automatickou prodejnu 24/7. To znamená, že si tam nakoupíte třeba i v noci, bez obsluhy.

OSTROJ „prodává“ automatizované linky ve virtuální realitě

22. února 2024, 16:12

Strojírenský výrobce OSTROJ zapojuje virtuální a rozšířenou realitu do obchodního i výrobního procesu. Virtuální realitu využívá při prezentaci komplexních dopravníkových linek a systémů zákazníkům. Rozšířená realita pak slouží k pohotové a efektivní kontrole polotovarů během výroby.

Hasičská zbrojnice dobrovolných hasičů v Bílovci prochází rozsáhlou rekonstrukcí

22. února 2024, 8:11

V Bílovci byla zahájena komplexní rekonstrukce a modernizace hasičské zbrojnice Jednotky sboru dobrovolných hasičů Bílovec, v níž hasiči sídlí od roku 1908. Rekonstrukce v hodnotě 19 milionů korun bude hotova do konce roku 2024. Dobrovolní hasiči mají dočasné zázemí v Bílovecké nemocnici.

Cenu Jana Zajíce letos ve Vítkově převezmou nadějný judista, úspěšný molekulární biolog i mažoretky

22. února 2024, 8:05

V pátek 23. února budou ve Vítkově na Opavsku uděleny Ceny Jana Zajíce za rok 2023. Oceněn bude i nejlepší tým roku 2023, jímž jsou vítkovské mažoretky, které si přivezly titul mistryň světa. Město si památku studenta Jana Zajíce, od jehož tragického úmrtí letos 25. února uplyne 55 let, tímto způsobem připomíná od roku 1993.

Do Ostravy přijede japonský režisér Nobushi Shou představit svůj snímek Příslib Megumi

22. února 2024, 7:49

Japonsko je zemí mnoha krás, ale má i svá děsivá tajemství. O únosech japonských mužů a žen do Severní Koreje se začalo veřejně hovořit až v roce 2000, kdy Severní Korea potvrdila několik únosů.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více