Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Novojičínský jarmark květinový už ve čtvrtek 12. května

9. května 2016, 8:45

Zveme vás ve čtvrtek 12.5.2016 od 8:00 - 18:00 hod. na Masarykovo náměstí v Novém Jičíně , kde proběhne Novojičínský jarmark - Květinový. Budou zde k prodeji květiny hrnkové, řezané, sadba květin, zeleniny a osiva, skalničky, keře. Dále pečivo, trdelník, perníčky, občerstvení, koření a bylinky, mléčné výrobky, masné a uzenářské výrobky, rukodělné výrobky např. košíky a dekorace, ručně vyráběné šperky a bižuterie, keramika. a spousta dalších zajímavých produktů.

​Colours of Ostrava přidávají sedmnáct nových nezávislých jmen

6. května 2016, 8:10

Festival Colours of Ostrava, který proběhne od 14. do 17. července v industriálním areálu Dolních Vítkovic, přidává do programu sedmnáct nových jmen, která patří k tomu nejzajímavějšímu na nezávislé scéně u nás i v zahraničí. Jejich výběr vznikl pod dramaturgickým vedením magazínu Full Moon a všechny vystoupí na scéně pojmenované právě podle tohoto hudebního měsíčníku. Přijedou například Brodka z Polska, Sacri Cuori z Itálie či Mueran Humanos z Argentiny.

​Porota vybírala Regionální potravinu MS kraje

5. května 2016, 12:35

Značku Regionální potravina uděluje 7. rokem Ministerstvo zemědělství nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům. Do krajského kola MS kraje přihlásilo 36 výrobců celkem 88 produktů.

​Moderní gymnastky s několika zemí se sjedou do Ostravy!

5. května 2016, 6:12

V sobotu 7. května se do ostravské haly Sareza sjedou moderní gymnastky z několika zemí, aby bojovaly o pohár města Ostravy. Jubilejní 20. ročník tohoto pohárového závodu pořádá již tradičně oddíl Moderní gymnastiky SSK Vítkovice s podporou Sportovního gymnázia Dany a Emila Zátopkových a města Ostravy.

Výběr sonetů Williama Shakespeara "LÁSKA JE" v Kopřivnici

3. května 2016, 8:45

Kulturní dům Kopřivnice uvádí u příležitosti 400. výročí úmrtí nejvýznamnějšího dramatika a básníka všech dob, Williama Shakespeara, výběr jeho sonetů v interpretaci předních ostravských herců a připravených přímo pro Kulturní dům Kopřivnice.

IV. ročník festivalu MAY DAY 2016 v Kopřivnici

3. května 2016, 8:36

Čtvrtý ročník festivalu May Day se blíží! Skvělá muzika, tři bary a nově promítání filmů! To vše v pátek 6. května 2016 od 20 hodin v Kulturním domě Kopřivnice.

Magický a erotický Sen noci svatojánské na špičkách

2. května 2016, 8:53

Na prkna Divadla Antonína Dvořáka zamíří baletní komedie podle Williama Shakespeara Sen noci svatojánské s kouzelnou romantickou hudbou Felixe Mendelssohna-Bartholdyho. Autorem choreografie je jeden z předních evropských choreografů Youri Vámos, který v minulé sezóně nastudoval se souborem baletu úspěšné zpracování Orffovy kantáty Carmina burana.

Sedm obrazů vystaví v Divadle Antonína Dvořáka Eduard Ovčáček

2. května 2016, 8:42

Výstavy v Galerii současné malby ve foyeru Divadla Antonína Dvořáka uzavře v letošní divadelní sezóně význačný současný český umělec Eduard Ovčáček.

​Vojenský umělecký soubor ONDRÁŠ: Příběh zbojníka v Kopřivnici

29. dubna 2016, 11:55

Ve čtvrtek 26. května 2016 vystoupí od 19.00 hodin v Kulturním domě Kopřivnice se svým nejnovějším celosouborovým představením Příběh Příprava lidového tanečního divadla Příběh zbojníka proběhla pod taktovkou režiséra Martina Packa, který už pro Ondráš v minulosti režíroval úspěšné pořady Čertovinky či Rande naslepo.

​Dar Nadace Naše dítě putoval také na neonatologické oddělení FNO

29. dubna 2016, 11:38

Díky charitativnímu projektu 5 000 000 Kč pro dětský úsměv, který každoročně pořádá síť drogerií parfumerií Rossmann ve spolupráci s Nadací Naše dítě, přibyly na oddělení neonatologie Fakultní nemocnice Ostrava dva nové přístroje v celkové hodnotě 1,17 milionu korun. Slavnostní předání daru se uskutečnilo 22. dubna přímo na zmíněném pracovišti.

Komerční sdělení více

FN Ostrava získala prestižní ocenění za aplikaci, která monitoruje činnost srdce

Český digitální Oscar míří do rukou Oddělení kardiovaskulárního Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava. Jeho zástupci cenu získali ve druhém ročníku soutěže IDC Digital Future Awards, která oceňuje nejlepší technologické inovace. Kategorii Nejlepší digitální inovace budoucnosti ovládli díky aplikaci Kardi Ai, která s využitím umělé inteligence monitoruje srdeční aktivitu.


Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.

Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Více