Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​Povodí Odry spravuje „ubytovací zařízení“ pro drobné pěvce

18. dubna 2016, 7:21

Celkem 30 ptačích budek pro drobné pěvce – typu rehkovník, sýkorník či špačkovník – získal do správy státník podnik Povodí Odry. Ptačí budky jsou kompenzací za ekologickou újmu záměru „Humanizace řeky Ostravice“ realizovaného statutárním městem Ostravou.

Moderní televize aneb obraz, který ožívá

15. dubna 2016, 11:17

Bavíme-li se na téma moderní televize, tak si každý představí něco jiného. Někoho napadnou filmy ve vysoké kvalitě, někoho dobrý zpravodajský kanál, někoho multimédia a hry, někdo si zase vzpomene na surfování ve velkém obraze a takto by se dalo pokračovat dál. Dnešní televize se totiž dokáží přizpůsobit jak době, tak i vám - uživatelům. Přibližme si nyní tento svět ožívajících obrazů.

​Povodí Odry a Český rybářský svaz podepsali dohodu o spolupráci

14. dubna 2016, 7:11

Dohodu o spolupráci podepsali v uplynulých dnech generální ředitel státního podniku Povodí Odry Ing. Jiří Pagáč, předseda Českého rybářského svazu, z. s., územního svazu pro Severní Moravu a Slezsko Miloš Martínek a jednatel svazu Ing. Přemysl Jaroň. Bude platit následujících deset let a vyjadřuje vůli dotčených institucí spolupracovat v zájmu ochrany životního prostředí, minimálního dotčení nebo ohrožení ekosystému vodních toků a nádrží při výkonu zákonných povinností správce povodí, stejně jako při výkonu rybářského práva ze strany rybářů.

Colours of Ostrava chystá další ženské posily

11. dubna 2016, 12:07

Program letošního ročníku mezinárodního hudebního festivalu Colours of Ostrava posiluje pět výjimečných ženských osobností: devatenáctiletá norská zpěvačka Aurora, která na sever Moravy přiveze pohádkově temný elektropop, Victoria Hanna z Izraele, dcera rabína divoce rapující starověké židovské texty, holandská zpěvačka Kovacs, která svým syrově zabarveným hlasem připomíná nejen Amy Winehouse, norská elektropopová zpěvačka, skladatelka, textařka a hudebnice Susanne Sundfør, a nekonformní polská zpěvačka Maria Peszek, která je známá také jako herečka z filmů Agnieszky Holland a Jerzy Stuhra.

​Ostravské Divadlo loutek připravuje Shakespearovu Bouři

11. dubna 2016, 12:05

V roce 2016 si celý svět připomíná významné výročí úmrtí nejslavnějšího dramatika všech dob, Williama Shakespeara (*1564 +1616). Divadlo loutek se loutkářsko-činoherním ztvárněním Bouře, směřujícím k divákům od dvanácti let, připojuje k ostravské sérii shakespearovských inscenací uváděných k tomuto jubileu. Bouře bude mít premiéru 29. dubna v 17:00.

Studenti PORG Ostrava se zúčastnili modelové konference OSN

11. dubna 2016, 11:44

Praha hostila čtyřdenní středoškolskou diplomatickou konferenci PORG Model United Nations (PORGMUN), které se zúčastnilo na 250 studentů z Evropy, Asie, Afriky a Severní Ameriky. Jedenáct zástupců z pátého a šestého ročníku zde mělo i osmileté gymnázium PORG v Ostravě.

Výstava elektromobilů v Ostravské Karolině

11. dubna 2016, 7:05

​Výpravný výstavní projekt Elektrokrásky bude nejrozsáhlejší a ve všech ohledech unikátní prezentací elektromobilů a souvisejících technologií v České republice. Ve všech prostorách našeho centra budou starší i nejnovější elektromobily vystaveny od 14. do 24. dubna.

​SKUPINA GASCONTROL DOKONČILA DALŠÍ VELKOU ZAKÁZKU

7. dubna 2016, 11:08

Havířovská společnost GASCONTROL se od loňska podílí na ekologizaci energetiky v ocelářském podniku ArcelorMittal Ostrava. Vybudováním nových potrubních systémů pro modernizovanou ostravskou teplárnu dokončila jednu ze svých největších zakázek.

​Provident Financial se stal signatářem evropské Charty Diverzity

7. dubna 2016, 10:57

Společnost Provident Financial se stala signatářem Charty Diverzity. Provident patří mezi největší nebankovní poskytovatele spotřebitelských úvěrů v České republice a oblast diverzity podporuje dlouhodobě. V současné době jsou v nejvyšším vedení Providentu tři ženy, které řídí divize financí, úvěrových rizik a strategických projektů.

​Beskydy v pátek rozezní výbuchy cukru, mouky i hliníku

7. dubna 2016, 10:37

Nejuznávanější odborníci na bezpečnost nejen z celé České republiky, ale i ze zahraničí se dnes, ve čtvrtek 7. dubna sjedou do horského hotelu Bezruč v Malenovicích, kde se bude konat jubilejní 15. ročník mezinárodního semináře Bezpečnost elektrických zařízení a ochrana zdraví zaměstnanců se zaměřením na rizika nebezpečí výbuchu, požáru a prevence.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více