Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​Dar Nadace Naše dítě putoval také na neonatologické oddělení FNO

29. dubna 2016, 11:38

Díky charitativnímu projektu 5 000 000 Kč pro dětský úsměv, který každoročně pořádá síť drogerií parfumerií Rossmann ve spolupráci s Nadací Naše dítě, přibyly na oddělení neonatologie Fakultní nemocnice Ostrava dva nové přístroje v celkové hodnotě 1,17 milionu korun. Slavnostní předání daru se uskutečnilo 22. dubna přímo na zmíněném pracovišti.

​Fulnek bude již počtvrté férově snídat

29. dubna 2016, 9:51

V sobotu 14. května se ve Fulneku uskuteční piknikový happening na podporu fairtradových a lokálních pěstitelů – Férová snídaně NaZemi. Proběhne od 9:30 hodin ve zahrade kostela sv. Josefa (v případě deště v oratoři kostela). Fulnek se tak přidá k více než stovce míst, kde se ve stejný den i čas sejdou tisíce lidí, aby vyjádřily svůj zájem o pěstitele, jejichž plodiny se dostávají na náš stůl.

Filmové melodie v podání JF Ostrava zazní v Kopřivnici

27. dubna 2016, 11:03

V úterý 3. května 2016 v 18.30 na pódiu velkého sálu Kulturního domu Kopřivnice zazní známé filmové melodie v podání Janáčkovy filharmonie Ostrava.

​Festival Ladná Čeladná nabídne tři scény a program pro děti

27. dubna 2016, 10:26

Poslední červencový víkend Čeladná ožije hudbou, divadlem a filmem. V blízkosti areálu tamní základní školy se totiž 29. a 30. července koná druhý ročník festivalu Ladná Čeladná, který pořádá obec ve spolupráci s dramaturgickým týmem Colours of Ostrava.

​Správní rada ČPZP schválila výroční zprávu za rok 2015

26. dubna 2016, 15:59

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna v předchozím roce vynaložila na léčbu svých klientů celkem 25,2 miliardy korun. Náklady pojišťovny na lůžkovou zdravotní péči v roce 2015 dosáhly téměř 12,3 miliardy korun, náklady na ambulantní péči přesáhly částku 7,9 miliardy korun. Uvádí to výroční zpráva za rok 2015, kterou dnes projednala a jednomyslně schválila Správní rada ČPZP.

Festival v ulicích v Ostravě nabídne Uhlíře i relax zónu u řeky

26. dubna 2016, 15:02

Festival v ulicích, který od roku 2011 oživuje centrum Ostravy hudbou, divadlem, workshopy, stánky a programem pro rodiny, proběhne letos při svém šestém ročníku dříve než obvykle – již v pátek 8. a v sobotu 9. července. Vstup zůstává zdarma.

​Odpady 21: Místo skládek se mají v kraji odpady více recyklovat

25. dubna 2016, 9:17

Co za deset let s komunálním odpadem, který teď končí na skládkách? Podle plánu odpadového hospodářství Moravskoslezského kraje na léta 2016 – 2026, který na konferenci Odpady 21 - Odpadové hospodářství středoevropských zemí - představil náměstek hejtmana Daniel Havlík, se skládkuje polovina komunálního odpadu, jež se průměrně ročně v kraji vyprodukuje.

​Sdružení:Zdržení dopravních staveb negativně ovlivní region

25. dubna 2016, 9:12

Oddálení budování důležitých silničních staveb v kraji kvůli sporům Česka s Evropskou komisí o nové posudky dopadů vlivů na životní prostředí - EIA – bude mít negativní dopad na celý region.

​Návštěvnické centrum Nový Jičín získalo hlavní cenu

25. dubna 2016, 9:09

Návštěvnické centrum Nový Jičín - město klobouků si přivezlo z Mezinárodního veletrhu cestovního ruchu a průmyslového dědictví v polském Zabrze hlavní cenu. Mezi stovkou vystavovatelů z celé Evropy a také z Tuniska získal Nový Jičín 1. místo za nejatraktivnější výstavní stánek.

Vítězem RBP STREET HOCKEY 2016 je ZŠ. Dr. E. Beneše ze Šumperka

21. dubna 2016, 19:00

Ostrava se ve čtvrtek stala hostitelem velkého finále RBP Street hokeje. Nejlepší týmy Moravskoslezského a Olomouckého kraje a z okresu Vsetín se utkaly o titul v prestižním turnaji žáků základních škol a víceletých gymnázií ve florbalu. Celkem se v rámci tohoto turnaje utkaly tisíce dětí.

Komerční sdělení více

Balet NDM naděluje 5x radost z tance

ČISTÁ RADOSTance – to je název večera pěti choreografií, který divákům nadělí baletní soubor Národního divadla moravskoslezského v premiéře 17. října. Pět tanečních příběhů od choreografů světových jmen i mladé nastupující generace, pět tanečních stylů, hudba světových skladatelů od 17. do 21. století – to je jedna velká radost z tance a jeho nekonečných možností! Na své si v Divadle Jiřího Myrona přijde každý divák.

FN Ostrava získala prestižní ocenění za aplikaci, která monitoruje činnost srdce

Český digitální Oscar míří do rukou Oddělení kardiovaskulárního Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava. Jeho zástupci cenu získali ve druhém ročníku soutěže IDC Digital Future Awards, která oceňuje nejlepší technologické inovace. Kategorii Nejlepší digitální inovace budoucnosti ovládli díky aplikaci Kardi Ai, která s využitím umělé inteligence monitoruje srdeční aktivitu.


Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.

Více