Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​COLOURS OF OSTRAVA je v TOP 10 hudebních festivalů v Evropě 2016

7. dubna 2016, 10:33

Festival COLOURS OF OSTRAVA se dostal do TOP 10 hudebních festivalů v Evropě pro rok 2016 ve výběru britského deníku THE GUARDIAN.

Sledujte módní show 7 statečných! Každý čtvrtek na TV POLAR

7. dubna 2016, 9:52

7 statečných projde ve Forum Nová Karolina hvězdnou proměnou. Každý z nich získá nový účes, dámy krásné líčení a všichni cenné rady módního stylisty Luďka Šmehlíka. Vítěz proměny dostane navíc 20 tisíc korun na nákupy ve Forum Nová Karolina.

​Zamilovaní muži utrácejí za své drahé polovičky více než ženy

6. dubna 2016, 9:59

Češi investují do svých partnerek a manželek více, než Češky do svých partnerů a manželů. Zatímco 49 % českých mužů vynaloží za dárky nad 5 tisíc korun ročně, obdobnou částku utratí pouze 36 % českých žen.

​Zamilovaní muži utrácejí za své drahé polovičky více než ženy

6. dubna 2016, 9:59

Češi investují do svých partnerek a manželek více, než Češky do svých partnerů a manželů. Zatímco 49 % českých mužů vynaloží za dárky nad 5 tisíc korun ročně, obdobnou částku utratí pouze 36 % českých žen.

Král Ubu v NDM V Ostravě

6. dubna 2016, 7:17

Mnozí z nás měli ve škole nějakého málo oblíbeného či vyloženě neoblíbeného učitele, kterému se posmívali za zády, parodovali ho, kreslili jeho karikatury nebo na něho skládali posměšné veršíky. Francouzský spisovatel a dramatik Alfred Jarry šel ještě dál: napsal o něm divadelní hru!

Ostrava slaví 400 let od smrti Williama Shakespeara

6. dubna 2016, 7:09

​Počátkem roku 2016 se kulturní a vzdělávací instituce města Ostravy spojily do společného projektu SHAKESPEARE OSTRAVA 2016, který vznikl k výročí 400 let od úmrtí britského dramatika Williama Shakespeara. Den 23. dubna se blíží a s tímto datem vyvrcholí i řada akcí.

Studenti PORG OSTRAVA se zúčastní diplomatické konference v Praze

5. dubna 2016, 11:44

11 studentů pátého a šestého ročníku osmiletého gymnázia PORG Ostrava se zúčastní středoškolské diplomatické konference PORG Model United Nations (PORGMUN), která se koná od 7. do 10. dubna na gymnáziu Nový PORG v Praze.

​7. ročník Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou

4. dubna 2016, 12:50

Lidé s nejrůznějšími handicapy se mají znovu na co těšit. Pokud na sobě chtějí pracovat a touží po účasti ve velké celostátní pěvecké soutěži, nebo se chtějí zapojit do doprovodných kategorií, pak se jim otevírá sedmý ročník festivalu pro handicapované talenty Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou.

Mamograf ve FN Ostrava nabízí nejkratší objednací lhůty

1. dubna 2016, 7:26

​Přesná diagnostika a nejkratší objednací lhůty v republice. To je jen zlomek předností mamografického pracoviště Fakultní nemocnice Ostrava.

​Alergie trápí každého 5. Čecha. Nejčastěji senná rýma nebo astma

31. března 2016, 6:37

Nějakou formou alergie trpí více než dva miliony lidí v České republice. Česká průmyslová zdravotní pojišťovna vynakládá na léčbu alergií každoročně částku blížící se třem stům milionů korun a pro chronicky nemocné děti pořádá ozdravné pobyty v klimaticky příznivých přímořských a vysokohorských podmínkách.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více