Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​Za péči o nejdražšího klienta dala ČPZP loni přes 25 milionů

16. března 2016, 6:34

Více než 25 milionů korun vynaložila v uplynulém roce 2015 Česká průmyslová zdravotní pojišťovna za péči o svého nejdražšího klienta. Tím byl jedenáctiletý chlapec z Královéhradeckého kraje s těžkou formou hemofilie.

​Jesus Christ Superstar poprvé v Ostravě

15. března 2016, 7:04

Legendární rocková opera přichází do Ostravy! Pětačtyřicet let od světové premiéry Jesus Christ Superstar se jedno z nejzásadnějších děl hudebního divadla 20. století objeví poprvé na jevišti Divadla Jiřího Myrona.

​Povodí Odry zahájilo kácení dřevin na Olešné

14. března 2016, 7:16

V souvislosti s odtěžováním nánosů na vodním díle Olešná zahájil státní podnik Povodí Odry kácení celkem 276 vzrostlých stromů. Ty budou vykáceny do konce měsíce března, a to v souladu s pravomocným rozhodnutím orgánu ochrany přírody.

​OC Forum Nová Karolina plné kostek Mega Bloks

11. března 2016, 6:20

Výstava Mega Bloks přinese stavitelskou soutěž i bezpočet herních zón Ostrava, 9. března 2016 Více než 15 velkých soch, tři herní koutky zdarma, živý víkendový program a stavitelská soutěž. V pátek 11. března zaplaví ostravské centrum Forum Nová Karolina kostičky z řady Mega Bloks.

Vestavné spotřebiče vám dají prostor na kulinářské umění

9. března 2016, 17:04

Jste v kuchyni jako doma a pečete rádi? Snažíte se vždy o co nejkvalitnější výsledek? Toho dosáhnete, pokud jste majitelem kvalitní trouby. Protože každá domácnost má jiné potřeby, připravili jsme pro vás nabídku vestavných spotřebičů, která vám pomůže s výběrem toho nejlepšího. Kuchyňské spotřebiče jsou potřebným pomocníkem pro každou domácnost. Například dnešní trouby sledují moderní trendy a díky tomu si můžete vychutnat speciální funkce, jako je rychlý ohřev, grilování, pečení s párou a energeticky úsporné pečení. Lze je koupit samostatně nebo v kombinaci s varnou deskou.

Novojičínský Velikonoční jarmark

9. března 2016, 5:57

​Přijďte se podívat na Novojičínský Velikonoční jarmark od pondělí 21. března do soboty 26. března každý den o 8:00 - 17:00.

V Ostravě budou vystaveny obrazy výrazného talentu J. Špaňhela

4. března 2016, 21:45

Jakub Špaňhel – jeden z nejtalentovanějších malířů své generace, rodák z Karviné, který dobyl Prahu, bude opět vystavovat své obrazy v Ostravě, tentokrát v Galerii současné malby ve foyeru Divadla Antonína Dvořáka.

LENKA FILIPOVÁ CONCERTINO 2016

4. března 2016, 13:14

Tento hudební projekt navazuje na vydání klasického kytarového alba Concertino III. V tomto koncertu, který je věnovaný celé řadě úprav věhlasných skladeb pro klasickou kytaru, zazní i úpravy lidových písní, šansonu, ukázky keltských skladeb i největší hity umělkyně.

V Jablunkově vznikl Senior dům Pohoda

2. března 2016, 15:19

Bývalá škola v Jablunkově se během dvou let proměnila v moderní domov pro seniory. Rekonstrukcí za 47 milionů korun vznikl po Třinci a Českém Těšíně už třetí Senior dům Pohoda v kraji.

Velkolis v ArcelorMittal Ostrava zpracoval 17 mil. tun drátu

1. března 2016, 16:06

Válcovna drátů v ArcelorMittal Ostrava má nový moderní velkolis. Zařízení za téměř 60 milionů doplnilo stávající velkolis, který ve společnosti funguje již 35 let a dodnes zpracoval kolem 17 milionů tun drátu.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více