Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

OZO kompost již nyní ve všech sběrných dvorech

1. března 2016, 16:01

Odpadová společnost OZO Ostrava přichází se dvěma novinkami v oblasti prodeje pytlovaného kompostu a zeminového substrátu ve sběrných dvorech. Prodej těchto výrobků z vlastní kompostárny zahajuje oproti předchozím letům o měsíc dříve a rozšířila ho do všech ostravských sběrných dvorů. Za rok 2015 OZO Ostrava prodalo 4432 tun kvalitního kompostu a zeminového substrátu. Ty vyrábí z biologicky rozložitelného odpadu rostlinného původu, který vysbírá ve své svozové oblasti.

Když se řekne ekologické a úsporné bydlení

1. března 2016, 14:43

Mít své výdaje na domácnost pod kontrolou chce dnes pochopitelně každý. Kromě toho nám však stále více záleží na životním prostředí. Tento zájem dokonce mnohdy přerůstá v životní styl, za kterým si pevně stojíme. Snažíme se proto žít nejen úsporně, ale i ekologicky. Stavíme pasivní domy, recyklujeme odpad a pořizujeme si ekologické výrobky. Naštěstí máme v této době na výběr nepřeberné množství spotřebičů, které šetří jak přírodu, tak i naši peněženku.

V domovech pro seniory startuje velký cyklistický závod.

26. února 2016, 18:58

VRBNO POD PRADĚDEM – Více než 250 seniorů z celé republiky se vydá 1. března na 393 kilometry dlouhou cyklistickou pouť z Pradědu do Prahy. Vzhledem ke svému věku a zdravotnímu stavu ji však urazí jen imaginárně na rotopedech v rámci závodu mezi domovy seniorů, který pod záštitou Nadace ČEZ připravil Domov pro seniory ve Vrbně pod Pradědem. Výkony seniorů se budou sčítat. Domov, který ukrojí vzdálenost mezi Jeseníky a Prahou nejrychleji, získá zajímavou cenu. Odměna nemine ani nejzdatnějšího „cyklistu“, který na rotopedu ujede nejvíce kilometrů.

Pohádkové narozeniny Dlouhých strání: elektrárna hledá maskota

26. února 2016, 18:51

LOUČNÁ NAD DESNOU – Vodní přečerpávací elektrárna Dlouhé stráně, která letos slaví 20. výročí zahájení provozu, přichystala pro děti pohádkovou oslavu svých narozenin. Ta propojí moderní techniku s mýty či pohádkami a kreativní prací. „Technika dnes děti příliš netáhne, proto je chceme s elektrárnou seznámit prostřednictvím nadpřirozena a tvůrčí soutěže s hezkými cenami,“ vysvětlil šéf provozu elektrárny Vítězslav Chmelař.

Do rozvoden na severu Moravy investice přes půl miliardy korun

26. února 2016, 18:32

Restrukturalizace průmyslu v Moravskoslezském kraji mění nároky na energetiky, od kterých se nyní očekávají kvalitní dodávky elektřiny do nově vznikajících zón i pro další firmy, jež v regionu rozšiřují svou výrobu. Společnost ČEZ Distribuce ze Skupiny ČEZ na to reaguje koncepční modernizací rozvoden i elektrického vedení. V posledním období investovala do rozvoden v Albrechticích, Nošovicích, Lískovci a Novém Jičíně více přes 600 milionů korun.

Lucie Bílá míří v březnu do Ostravy

25. února 2016, 15:25

Nejpopulárnější česká zpěvačka Lucie Bílá vystoupí 12. března v Domě kultury města Ostravy. Návštěvníci se mohou těšit na více jak hodinový koncert Lucie, který doprovodí klavírista Petr Malásek. Vstupenky jsou již v prodeji a ta nejlepší místa jsou téměř vyprodaná.

Na Mohelnici skončila protipovodňová a revitalizační opatření

25. února 2016, 14:14

Byla dokončena revitalizace vodního toku Mohelnice v Raškovicích, a to v říčním km 0,211 a 0,331. Cílem bylo ochránit místní zástavbu před velkou vodou a vodní erozí. Revitalizace probíhala od loňského února a přišla správce toku státní podnik Povodí Odry na 5,479 mil. Kč bez DPH. Třemi miliony bez DPH přispěl Moravskoslezský kraj.

Dítě z obezity nevyroste. Jedinou cestou je změna stravy a pohyb

24. února 2016, 15:22

Ostrava, 24. února 2016 - Téměř třicet procent českých dětí a dospívajících trpí obezitou nebo má nadváhu. Podle revizních lékařů České průmyslové zdravotní pojišťovny jde o vážný problém, který dlouhodobě trápí Českou republiku. Za obezitou podle nich není jen nedostatek pohybu, ale i špatná životospráva.

Havířovští školáci se už nemusí bát přejít přes cestu

23. února 2016, 18:37

Město Havířov loni spolu s odborníky z BESIP na svých silnicích označilo tři nejrizikovější přechody pro chodce a už tento týden spustilo jejich nová bezpečnostní osvětlení. Dva přechody v ulici Studentská a jeden v ulici Okrajová se nacházejí v blízkosti místních škol. Nová světla tak budou chránit hlavně malé děti, které tudy přes silnici denně přecházejí. Na instalaci osvětlení městu přispěla Nadace ČEZ částkou 200 tisíc korun.

Divadlo loutek chystá rockové divadlo pro děti

18. února 2016, 14:43

17. 2. 2016, Ostrava –„Rockové divadlo nejen pro děti, co nerady špenát.“ To je podtitul připravované inscenace Malá Mína zmlsaná, kterou pro Divadlo loutek vytvořila režisérka Janka Ryšánek Schmiedtová. Premiéru bude mít 19. února v 17 hodin na alternativní scéně DLO.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více