Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​Prožijte netradiční víkend ve Slezském zemském muzeu

22. ledna 2016, 9:52

Zavítejte na konci ledna do Historické výstavní budovy a připomeňte si, jak lidé v minulém století trávili volný čas. Poslední lednový víkend bude ve Slezském zemském muzeu ve znamení retra.

​Fakultní nemocnice Ostrava otevírá moderní edukační centrum

21. ledna 2016, 11:58

Ve středu 20. ledna Fakultní nemocnice Ostrava slavnostně otevřela své zcela nové moderní edukační centrum, které bude využíváno k výuce studentů Lékařské fakulty Ostravské univerzity i studentů VŠB-TUO.

​Strojírny ArcelorMittal v Ostravě slaví 55 let od svého vzniku

21. ledna 2016, 11:52

Na začátku letošního roku uplynulo 55 let od zrodu strojíren ArcelorMittal Engineering Products Ostrava (AMEPO). Ty vznikly 1. ledna 1961 jako součást decentralizace řízení v ostravské huti. Jejich historie se však začala psát již dříve, protože jejich základem byly strojírna, slévárna a kovárna v Ostravě.

​Colours of Ostrava přidávají australské psychedeliky Tame Impala

21. ledna 2016, 11:33

Mezinárodní hudební festival Colours of Ostrava přidává do programu letošního ročníku další velká a různorodá jména současné světové hudby - australské psychedeliky Tame Impala, čtveřici předních afrických kapel a hudebníků - Rocky Dawuni z Ghany, Songhoy Blues z Mali, Joel Sebunjo & Sundiata z Ugandy a Mbongwana Star z Demokratické republiky Kongo - i rockové Nothing But Thieves, jeden z největších britských objevů loňského roku, který přiváží tým Colours of Ostrava z holandského showcase festivalu Eurosonic.

​Fryčovice poletí do Ria!

20. ledna 2016, 11:42

Olympijským hrám v Riu bude věnovaný program tradičních plesů ve Fryčovicích na Frýdecko-Místecku. Šibřinky 2016 ponesou název Letíme do Ria!

Cenu za společenskou odpovědnost za rok 2015 získal Provident

20. ledna 2016, 9:15

Prezident Miloš Zeman, předseda Senátu Milan Štěch a ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek předali na slavnostním večeru na Pražském hradě ocenění prestižní soutěže Národní cena kvality ČR. Titul „Společensky odpovědná organizace“ získala finanční společnost Provident Financial.

FORUM NOVÁ KAROLINA hledá 7 statečných! Bojujeme o 20 000 korun!

18. ledna 2016, 11:24

Máte rádi módu a nakupování? Zajímají Vás rady módních stylistů a chcete změnit svůj styl? Přihlaste se ještě dnes do druhé vlny módního pořadu TV POLAR a Forum Nová Karolina "7 statečných". Pozor! Bojujeme o 20 000 korun na nákupy v Karolině!

FORUM NOVÁ KAROLINA hledá 7 statečných! Bojujeme o 20 000 korun!

16. ledna 2016, 7:53

Máte rádi módu a nakupování? Přihlaste se ještě dnes do nového módního pořadu TV POLAR "Forum Nová Karolina hledá 7 statečných" a nechejte si poradit od našich módních stylistů. Pozor! Bojujeme o 20 000 korun na nákupy v Karolině!

RBP STREET HOCKEY 2016 začíná

15. ledna 2016, 15:18

Spuštěním registrace oficiálně začal nový ročník florbalového turnaje RBP STREET HOCKEY. Novým generálním partnerem turnaje je Revírní bratrská pokladna, zdravotní pojišťovna. Nezapomeňte se přihlásit! Zajděte za svými vyučujícími, ať přihlásí vaši školu do turnaje. Nenechte si ujít účast ve fajn turnaji. Začněte trénovat! Vaším cílem je přeci přijet do Ostravy na Velké Finále! Registrovat se můžete do 5. února.

​ČPZP letos vydá na zdravotní služby klientů více než 26 mld. Kč

13. ledna 2016, 16:06

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna letos vynaloží na péči o zdraví svých klientů 26,3 miliardy korun. To je o 0,8 miliardy meziročně více, než v roce 2015.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více