Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zaměstnanci Fakultní nemocnice Ostrava se učili sebeobraně

13. ledna 2016, 16:00

​Jak se bránit útoku pacienta v sanitce, i to se zaměstnanci Fakultní nemocnice Ostrava naučili v kurzu sebeobrany Ve Fakultní nemocnici Ostrava vyvrcholil v polovině prosince loňského roku kurz profesní sebeobrany, která má personál naučit, jak jednat v kritických chvílích a předcházet případným nepříjemnostem.

ArcelorMittal podpořil obročinné a kulturní projekty 22 miliony

13. ledna 2016, 15:55

Společnost ArcelorMittal Ostrava v loňském roce věnovala na dobročinné a kulturní projekty v Moravskoslezském kraji více než 22 milionů korun. Peníze pomohly sociálním aktivitám, okolním obcím a jejich projektům, ale také vzdělávání nebo kulturním akcím a institucím.

​Gymnázium v Bílovci se vrací k tradici matematických tříd

13. ledna 2016, 6:32

Gymnázium Mikuláše Koperníka v Bílovci, které proslavila specializace na matematiku, se vrací k této tradici a v novém školním roce studentům opět nabídne rozšířené studium matematiky.

Slevy lákají do Karoliny více návštěvníků než předvánoční nákupy

12. ledna 2016, 15:03

Druhá vlna nákupů přichází vždy po Vánocích a opakovaně přivádí desítky tisíc návštěvníků do obchodních center. Obchodníci v lednu již tradičně nabízí slevy a lidé využívají nejen výhodných cen, ale také dárkových karet či financí, které našli pod stromečkem.

Deváťačky spočítaly nejpřesněji, kolik stojí nasvícení stromku

8. ledna 2016, 8:18

Havířov – Poskládat z obratlů páteř člověka, sestrojit funkční sekundové kyvadlo nebo spočítat spotřebu elektřiny vánočního stromečku. S těmito a dalšími devíti úkoly zaměřenými na praktické poznávání přírodních věd se dnes nejlépe poprali žáci devátých tříd z havířovské Základní školy Gorkého. V soutěži GYMKOM aneb Tříkrálová cesta za přírodními vědami pořádané Gymnáziem Komenského v Havířově porazili dalších 10 soutěžních týmů.

​Indiefolková senzace Of Monsters and Men na Colours of Ostrava

8. ledna 2016, 8:11

Že islandská hudba nejsou pouze pomalé zasněné písně zpívané severským jazykem, ale také třeba rozjařené indiefolkové skladby v angličtině s nakažlivými refrény, dokáže letos na festivalu Colours of Ostrava při své tuzemské premiéře úspěšná islandská kapela Of Monsters and Men.

Slezská diakonie přebírá v Komorní Lhotce domov pro seniory

29. prosince 2015, 11:20

Ostrava / Komorní Lhotka – Domov pro seniory v Komorní Lhotce změní na přelomu roku provozovatele, místo obce se stane poskytovatelem služeb pro seniory Slezská diakonie. Ta chystá postupnou modernizaci zařízení, kterou zahájí již zkraje roku nákupem pěti polohovacích postelí a antidekubitních matrací, na které ji přispěla Nadace ČEZ podle svého mluvčího Vladislava Sobola částkou 100 tisíc korun.

​Kluci a holky z pěti dětských domovů prožili americké Vánoce

29. prosince 2015, 10:52

Budišovice - Až ráno na Boží hod našly dárky pod stromečkem děti z pěti dětských domovů, pro které připravilo sdružení Duha Zámeček tradiční Duhové Vánoce na horách. Letos se totiž imaginárně vypravily až za oceán a prožily americké Vánoce se Santa Clausem a krocanem. Netradiční štědrovečerní večer bez dárků vyplnily veselé soutěže s devíti soby, které ztvárnili vedoucí.

​Slezské divadlo Opava zve na představení Giacomo Puccini TOSCA

29. prosince 2015, 8:11

Opera Tosca se pravidelně vrací na všechna operní jeviště pro strhující hudební drama, plné lásky, vášně, nenávisti a podlosti, ve kterém jedna hlavní postava spáchá sebevraždu, druhá je popravena a třetí zavražděna.

Charita sv. Alexandra pořídí pro svou dílnu olepovačku hran

28. prosince 2015, 11:17

Nová olepovačka hran zajistí konkurenceschopnost chráněné stolařské dílny Charity svatého Alexandra a umožní vytvořit novou pracovní pozici pro osobu se zdravotním hendikepem. Na nový stroj charitě přispěje částkou 120 tisíc korun Nadace ČEZ, řekl mluvčí nadace Vladislav Sobol.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více