Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Taneční studio Happy Day Ostrava pořádá dětskou taneční galashow

16. prosince 2015, 17:55

Taneční škola Happy Day Ostrava Vás zve na velkolepou taneční galashow, kde vystoupí více než 80 dětí s České i Slovenské republiky a Německa. Vezměte své děti a přijďte se nechat okouzlit tancem.

Svoz odpadu v období Vánoc a Nového roku

16. prosince 2015, 8:32

Odpadová společnost OZO Ostrava jako každý rok přizpůsobí na přelomu roku svoz odpadu specifickým podmínkám svátků. Kontejnery na směsný i separovaný odpad na sídlištích budou sváženy i o svátcích jako ve všední dny. V případě potřeby budou svozy na sídlištích dokonce posíleny.

​Ples v opeře – skvost klasické operety v NDM

15. prosince 2015, 9:53

Na závěr roku 2015 si připravilo Národní divadlo moravskoslezské opravdový skvost – nejslavnější operetu Richarda Heubergera Ples v opeře. Tato klasická opereta vtančí na jeviště Divadla Jiřího Myrona již počtvté!

Silvestr ve Slezském divadle Opava

15. prosince 2015, 9:48

​Slezské divadlo Opava Vás srdečně zve na silvestrovskou akci pod názvem: „Připijme společně začátku nového roku na prknech, co znamenají svět.“

​Sdružení: Tieto Czech a Zlatá tretra pomáhají zviditelnit region

15. prosince 2015, 9:40

Oslavy pětadvaceti let existence Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje vyvrcholily na slavnostním galavečeru Region pro sebe, kde členové Sdružení také ocenili ty, kteří pomáhají zviditelnit region. Jsou mezi nimi například Tieto Czech či Zlatá tretra Ostrava. Šestnáctý ročník vánočního galavečera, který Sdružení každoročně pořádá, se konal 9. prosince 2015 v Park Inn by Radisson Hotelu Ostrava pod záštitou biskupa ostravsko-opavské diecéze Mons. Františka Václava Lobkowicze.

​Díky Nadaci ČEZ provozuje ADRA charitativní supermarkety

14. prosince 2015, 6:31

Někdo jim říká „voňavá vetešnictví“, jiní „malé supermarkety“. Charitativní obchody provozované dobrovolnickým centrem ADRA Havířov získávají stále lepší pověst: dá se v nich dobře a levně nakoupit a zároveň přispět na dobrou věc.

​Ostravané stále více vyrážejí do centra za kvalitním jídlem

11. prosince 2015, 7:08

Hogo Fogo Bistro, Polívkárna, Ojero, The Pub, Cukrárna u Babičky, Bongusta, Jack Daniel's Burger, Zámecká kavárna, Čerstvý boby, Biovarna, Just Donut – jedná se pouze o zlomek z celkového počtu nově otevřených restaurací, jídelen či kaváren v centru Ostravy. A to za poslední rok.

Sbírka z OC Forum Nová Karolina pomůže dětem z kojeneckých ústavů

11. prosince 2015, 6:58

Dej a bude Ti dáno. Tak se jmenuje charitativní sbírka pro dvanáct dětských domovů a kojeneckých ústavů v Moravskoslezském kraji. V OC Forum Nová Karolina bude zahájena již tento pátek 11. prosince.

Adventní víkend v Karolině patří herním novinkám, zábavě i hudbě

10. prosince 2015, 6:59

Předvánoční program v obchodním centru Forum Nová Karolina pokračuje dalším atraktivním programem. Milovníci zábavy a adrenalinu si mohou o víkendu od 11. do 13. prosince přímo v nákupním centru zahrát na PlayStation největší hity a novinky letošního podzimu. A pro ty, kteří si adventní čas nedokážou představit bez hudby s tou správnou atmosférou, je na neděli 13.12. připravený koncert Žesťového kvintetu Janáčkovy filharmonie Ostrava.

Novoroční cena města Bílovce: Šachisté přihlaste se!

9. prosince 2015, 12:32

Do 31. prosince se mohou šachisté přihlásit do devátého ročníku rapid turnaje Novoroční cena města Bílovce, který se bude konat v sobotu 2. ledna 2016 v Domě kultury v Bílovci. Turnaj je součástí rapid tour Ostravský koník 2016.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více