Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​Těžkej Pokondr u předání šeku domu pro matky s dětmi

9. prosince 2015, 12:28

Miloš Pokorný a Roman Ondráček z kapely Těžkej Pokondr dohlíželi na předání šeku, který udělá radost hlavně dětem. Za peníze severomoravských zaměstnanců Skupiny ČEZ, které zdvojnásobila Nadace ČEZ na více než 137 tisíc korun, jim ludgeřovický Dům svaté Eufrasie pořídí vybavení kreativní dílny, nábytek do herny i novou televizi na vánoční pohádky. Jejich maminkám – samoživitelkám zase pomůže nová pračka a sušička.

7 statečných bojuje o 20 000. Hlasujte pro svého favorita!

9. prosince 2015, 8:49

7 statečných už prošlo hvězdnou proměnou ve Forum Nová Karolina. Právě teď bojují o Vaše hlasy a 20 000 korun. Hlasujte pro svého favorita a ani Vy nepřijdete zkrátka. Dva z Vás totiž získají poukázky v hodnotě 1 000 korun na nákupy v Karolině.

​600 hodin pomoci věnovali neziskovkám zaměstnanci ArcelorMittal

9. prosince 2015, 8:43

Letošního osmého ročníku Dne dobrovolnictví se zúčastnilo 80 zaměstnanců ArcelorMittal Ostrava, a na jeden den tak vyměnili ostravskou huť za jednu z 18 neziskových organizací v Moravskoslezském kraji a odpracovali zde dohromady 600 hodin. Zaměstnanci prováděli zahradní práce i drobné opravy, pomáhali s úklidem, štípali dříví, myli okna, malovali pokoje a dělali společnost seniorům a hendikepovaným.

Vánocům budou vévodit dárkové karty, knihy a takzvané wearables

8. prosince 2015, 9:59

​Letošním Vánocům budou vévodit dárkové karty, knihy a boom zažívají i tzv. wearables, tvrdí nejen obchodníci z OC Forum Nová Karolina. Druhý adventní víkend potvrdil strmě vzrůstající návštěvnost obchodních center v předvánočním čase. Lidé navštívili OC Forum Nová Karolina nejen kvůli pestrému víkendovému programu, ale také nákupu dárků pod stromeček. Návštěvnost vzrostla v porovnání s běžnými víkendy o 30 procent.

​Roberto Devereux uzavírá v NDM cyklus Donizettiho královen

8. prosince 2015, 9:52

Neprávem opomíjená opera Roberto Devereux neboli Hrabě z Essexu uzavírá svou belcantovou poetikou třídílný cyklus Donizettiho oper na náměty ze života britských královen Anny Boleynové, Marie Stuartovny a Alžběty I.

Slezské divadlo Opava: hudební drama WINTERREISE... Zimní cesta

8. prosince 2015, 9:38

Schubertova Zimní cesta jako scénické hudební drama v hlavní roli s Tobiasem Greenhalghem - finalistou Domingovy Operalie. V Opavě se v předvánočním čase 19. 12. od 19.30 hod v originální jevištní adaptaci Schubertova slavného písňového cyklu WINTERREISE: Zimní cesta představí sólista Kammeroper Wien - Theater and der Wien Američan Tobias Greenhalgh v režii a tanečním doprovodu českého tanečního chameleona Martina Dvořáka, společně s polským klavíristou Marcinem Kozielem.

Firmy předávají své trafostanice specialistům z ČEZ ES

8. prosince 2015, 9:16

Téměř o třetinu ze 730 na 950 meziročně vzrostl počet trafostanic a dalších vyhrazených elektrických zařízení, které provozuje společnost ČEZ Energetické služby ze Skupiny ČEZ. Svědčí to o významném trendu, kdy firmy nebo organizace předávají své zákaznické stanice k provozování specialistům. Přináší jim to významné úspory i zvýšení bezpečnosti dodávek elektřiny.

DK AKORD uvádí Vandu Hybnerovou ve hře S NEBO BEZ?

7. prosince 2015, 9:55

Přijďte si zpříjemnit adventní shod zábavným vystoupením Vandy Hybnerové ve hře S nebo BEZ? v kulturním domě AKORD.

​Advent ve Slezském zemském muzeu

7. prosince 2015, 9:51

Začal čas adventní. Období plné tradičních zvyků, duševního klidu, rozjímání a konání dobrých skutků. Zapomeňte na chvilku na starosti spojené s pořízením dárků či domácím úklidem a zpříjemněte si předvánoční atmosféru návštěvou Slezského zemského muzea.

​Knihovna v Bílovci hledá jméno pro svého skřítka knihomola

7. prosince 2015, 9:40

Slavnostní otevření městské knihovny a centra pro seniory v Bílovci bude v sobotu 5. prosince kromě jiného provázet čertovská show, zdobení vánočního stromu řetězem přání i vánoční zvyky se skřítky Picmochy. A nejen to!

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více