Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​Rekordní návštěvnost v Karolině přinesla pomoc dětským domovům

24. prosince 2015, 8:42

Poslední předvánoční víkend se v ostravském obchodním a zábavním centru Forum Nová Karolina nesl také v duchu pomoci. V neděli 20. prosince byla oficiálně ukončena charitativní sbírka „Dej a bude Ti dáno“, díky které bude mezi 12 dětských domovů a kojeneckých ústavů rozdělena materiální pomoc za 220 000 Kč. V průběhu deseti dnů se do akce zapojilo více než jeden tisíc návštěvníků. Jako poděkování za štědrou pomoc rozdalo OC Forum Nová Karolina dárkové karty v celkové hodnotě 200 000 Kč.

​Do Akordu na Silvestra ve filmovém duchu

24. prosince 2015, 8:39

Po dvouleté odmlce, kdy byl mimo provoz Klub Akord, se vrací do DK v Ostravě-Zábřehu silvestrovská veselice. Tentokrát to bude zábava, diskotéka a soutěže s filmovou tematikou.

​Britský písničkář Passenger další hvězdou Colours of Ostrava

22. prosince 2015, 12:45

“Invaze” britských kapel a hudebníků na festival Colours of Ostrava 2016 pokračuje. Další velkou hvězdou se stane Passenger, písničkář s nezaměnitelným hlasem, kterému hit Let Her Go změnil celý život a neznámého buskera proměnil v mezinárodní hudební celebritu. Právě videoklip k této písni dosáhl na youtube neuvěřitelného počtu zhlédnutí - přes 800.

​Vánoce a Nový rok stráví stovky energetiků v pohotovosti

22. prosince 2015, 12:39

Výrobu elektřiny a její distribuci budou na severní a střední Moravě během vánočních svátků zajišťovat denně stovky zaměstnanců Skupiny ČEZ. Běžné pracovní dny čekají směnaře z nepřetržitých provozů Elektrárny Dětmarovice i teplárny Vítkovice, obsluhy vodní elektrárny Dlouhé stráně, podnikové hasiče, dispečery, operátory call centra v Zábřehu na Moravě i montéry, řekl mluvčí Skupiny ČEZ Vladislav Sobol.

šatlava

21. prosince 2015, 9:09

Energetici jsou na zimní období připraveni

21. prosince 2015, 8:53

Poruchové čety Skupiny ČEZ čekají v následujících dnech a měsících nástrahy zimního období, které sebou mnohdy nesou zvýšený počet poruch a následných výjezdů. Těch už letos jednotlivé čety v severomoravském regionu absolvovaly přes čtrnáct tisíc, což je i přes letošní příznivé klimatické podmínky číslo srovnatelné se stejným obdobím loňského roku. Na první prověrku v podobě námrazové kalamity se všichni pracovníci poruchové služby pečlivě připravují a dokončují preventivní údržbu zařízení, řekl mluvčí Skupiny ČEZ Vladislav Sobol.

​Slavnostní odhalení busty Emericha Gabzdyla

18. prosince 2015, 8:37

Národní divadlo moravskoslezské iniciovalo vznik pamětní busty významné osobnosti ostravského baletu – pana Emericha Gabzdyla. Na její slavnostní odhalení se mohou diváci těšit již 19. prosince v 18 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.

​OLDIES FESTIVAL opět v OSTRAVĚ!!!

18. prosince 2015, 7:37

I. ročník Oldies festivalu, který se konal v červnu 2015, navštívilo úctyhodných 15 tisíc návštěvníků. Organizátorům festivalu se podařilo na další ročník oslovit opravdové hvězdy 90. let jako na příklad 2unlimited, Vengaboys, Captain Jack, Loona nebo Fun factory. Šestá, a zřejmě největší hvězda, bude oznámena v průběhu ledna příštího roku.

​Povodí Odry upozorňuje na zneužití domény podniku pod.cz

17. prosince 2015, 6:38

Na základě několika upozornění státní podnik Povodí Odry zjistil zneužití domény podniku neznámými osobami. Ty rozesílají z různých fiktivních adres s příponou pod.cz podvodné nabídky na tzv. Vojtovo sázení na předem ovlivněná sportovní utkání. K zajištění zaručené výhry vyžaduje odesílatel zaslání určité finanční částky na účet uvedený v e-mailu.

105 000 získaly chráněné dílny z vánočních trhů v ArcelorMittal

17. prosince 2015, 6:30

Už posedmé hostila ArcelorMittal Ostrava ve svém areálu vánoční trhy chráněných dílen. Třináct neziskových organizací z Ostravy a okolí prodávalo keramiku, svíčky, přání, vánoční dekorace, textilní výrobky i hračky pro nejmenší. Zaměstnanci ostravské huti tak mohli koupí udělat radost sobě nebo svým blízkým a zároveň pomoci potřebným. Celkem chráněné dílny utržily 105 997 korun.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více