Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

DK AKORD Vás zve na hru Francise Vebera Únos!?

1. prosince 2015, 9:28

Unesená dáma z vyšších vrstev, katapultovaný pilot, prostoduchý venkovan a hlavně trojice ne příliš zdatných gangsterů. Nespočet záměn, nedorozumění a plánů, které ztroskotají dříve než stihnou být realizovány. Nechte se rozesmát a překvapit tím, co všechno se může stát na jednom zapadlém francouzském statku a do jakých absurdních situací se můžou dostat tři zlodějíčci, kteří se rozhodnou spáchat únos století!

Minibasketbalový turnaj X-MAS SNAKES CUP OSTRAVA 2015

30. listopadu 2015, 19:41

Turnaj je jedním ze série turnajů pořádaných na základě dohody trenérů špičkových mládežnických klubů Vyšehradské 4 (CZE,POL,SVK,HUN), kdy se jedná o turnaje se zaměřením na kvalitu, nikoli kvantitu ve vztahu k počtu účastnících se týmů.

Darujte k Vánocům registraci ke startu na Českém běhu žen Ostrava

30. listopadu 2015, 17:55

Ženy a dívky bez rozdílu věku a výkonnosti, s kočárkem i na vozíčku se již nyní mohou registrovat do 4. ročníku amatérského závodu s názvem Český běh žen. Letos v rámci závodu startovalo téměř 2 300 závodnic z osmi zemí.

​První etapa rekonstrukce kina v Bílovci je jen jednou z investic

30. listopadu 2015, 17:45

V průběhu listopadu byly v Bílovci ukončeny investiční akcí, které se odrazí jak na bezpečnosti ve městě, tak ve větším komfortu bydlení.

​Pro rozvoj firem je klíčové zaměstnanecky vstřícné prostředí

30. listopadu 2015, 17:41

Členské firmy klastrů z Moravskoslezského kraje, které prošly genderovým auditem, se shodují v tom, že k absolvování genderového auditu je motivoval především jejich dlouhodobý zájem o vývoj sociální odpovědnosti firem a spolupráce s domovskými klastry.

Janek Ledecký představí na vánočním turné nové album

30. listopadu 2015, 10:59

Klasické vánoční písničky, ale i hity jako Budu všechno, co si budeš přát, Proklínám nebo Pěkná, pěkná, pěkná. To je program, se kterým populární zpěvák Janek Ledecký dokáže vždy před Vánocemi vyprodávat sály v Česku.

Vánoční festival Souznění chystá už 17. ročník

30. listopadu 2015, 10:35

V pořadí sedmnáctý ročník festivalu Souznění opět po roce obohatí v předvánočním čase svým kulturním programem různá místa v Moravskoslezském kraji. Ojedinělá akce, ke které patří žánrová pestrost (v podobě autorské, duchovní i folklorní hudby), zvykoslovné obchůzky, umělecká řemesla, výstavy a lidová gastronomie, nezapomíná v tomto svátečním čase ani na pomoc potřebným.

ČEZ Teplárenská dodává teplo do orlovské nákupní galerie FASTMALL

30. listopadu 2015, 10:20

Nové nákupní centrum FASTMALL v Orlové, jehož obchody přivítaly první zákazníky na začátku října, má zajištěno dlouhodobé ekologické dodávky tepla z Elektrárny Dětmarovice. Teplo vyrobené v Dětmarovicích dodává společnost ČEZ Teplárenská také do dalších obchodních center a firem v Orlové díky horkovodu, kterým zásobuje teplem a teplou vodou také 8500 orlovských domácností, řekl mluvčí Skupiny ČEZ Vladislav Sobol.

​Šatlavu ve Frýdku-Místku čeká velká změna!

27. listopadu 2015, 14:47

Restaurace Šatlava ve Frýdku-Místku na ulici Jiřího Trnky se rozhodla na nic nečekat a vyjít naproti plánovaným, ale doposud neschváleným zákonům. Od 1. ledna 2016 se návštěvníci mohou těšit na zcela nekuřáckou restauraci.

​Musica Pura po zahájení pokračuje dalšími hudebními lahůdkami

27. listopadu 2015, 14:39

Ve čtvrtek zahájili koncertem Ostrava Cimbalom Orchestra vybraní hudebníci z ostravských cimbálových muzik nový hudební festival Musica Pura, aby v tradici společného folklorního muzicírování přednesli skladby a hudební úpravy pevně spojené s ostravskou folklorní scénou.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více