Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Nové filtry ArcelorMittal zachytí více než 6 tun prachu ročně

27. listopadu 2015, 14:28

ArcelorMittal Ostrava zahájila zkušební provoz nových tkaninových filtrů na obou výklopnících uhlí a rud. Technologie v hodnotě 125 milionů korun zachytává prach vznikající při vykládce surovin u aglomerace a ročně zachytí 6,4 tuny prachu.

​ČPZP vydá na zdravotní služby o téměř miliardu více než letos

27. listopadu 2015, 9:06

Správní rada České průmyslové zdravotní pojišťovny na svém včerejším zasedání projednala a jednomyslně schválila návrh Zdravotně pojistného plánu ČPZP na rok 2016. Rozpočet druhé největší zaměstnanecké zdravotní pojišťovny v České republice je sestaven jako vyrovnaný.

​Dům kultury AKORD Ostrava-Zábřeh pro Vás v prosinci připravil

26. listopadu 2015, 8:27

Sledujte program kulturního domu AKORD, aby Vám třeba neunikla některá z výborných akcí a Vašim dětem Mikuláš :-)

​První hvězda Colours of Ostrava: Antony and the Johnsons

26. listopadu 2015, 8:13

První potvrzenou hvězdou příštího ročníku mezinárodního hudebního festivalu Colours of Ostrava je Antony and the Johnsons, který pod novým jménem ANOHNI přiveze speciální koncertní projekt založený na připravovaném albu HOPELESSNESS. Na něm spolupracuje s dvěma producenty současné hudby - Oneohtrix Point Never a Hudson Mohawke.

​Povodí Odry dokončilo údržbu mezihrází na řece Ostravici

26. listopadu 2015, 6:24

Dnes byla dokončena údržba mezihrází vodního toku Ostravice ve Frýdku-Místku, ř. km 22,900–25,300. Veškeré projekční práce zajišťoval státní podnik Povodí Odry, zhotovitelem stavby byla společnost Lesostavby Frýdek-Místek a. s. Úprava toku probíhala od loňského podzimu a přišla státní podnik Povodí Odry na 3 869 000 Kč bez DPH.

​Vánoční strom v Ostravě-Zábřehu přenese dětská přání Ježíškovi

25. listopadu 2015, 10:50

Letošní Rozsvícení vánočního stromu před DK Akord v Ostravě-Zábřehu, které se uskuteční první adventní neděli 29. listopadu, láká návštěvníky na novou koncepci. Program bude rámcován pohádkovým příběhem, součástí bude i video maping na budovu Akordu a děti, kteří přinesou napsaná nebo namalovaná svá vánoční přání, budou zařazeni do slosování o dárky.

Charitativní hokejové utkání přineslo nemocným dětem 110 tisíc

25. listopadu 2015, 8:51

​Charitativní hokejová show mezi týmem HC Olymp a HC MK Klemens byla především o pomoci dětem z oddělení dětské hematoonkologie FNO. Diváci mohli na ledě spatřit trojnásobného vítěze Stanley Cupu Jiřího Hrdinu, nebo herce a baviče Martina Dejdara, který svými scénkami bavil diváky.

Výstava o působení Kapucínů ve Fulneku

25. listopadu 2015, 8:28

Nechejte na sebe dýchnout minulost a v Kostele sv. Josefa ve Fulneku na výstavě dokumentující působení bratrů Kapucínů od 17. století až do roku 1950.

​Platby zdravotního pojištění se od ledna změní

24. listopadu 2015, 13:36

Od ledna 2016 budou živnostníci platit na zdravotním pojištění minimálně 1823 korun měsíčně. Osoby samostatně výdělečné činné by se na změnu měly připravit. Nezaplacené pojistné mohou pojišťovny vymáhat v krajních případech i soudně. Česká průmyslová zdravotní pojišťovna eviduje víc než 100 tisíc živnostníků, kteří v loňském roce na zálohách odvedli více než 1,2 miliardy korun.

Vyhlášení vítězů video soutěže Nehejtuj a toč v pátek v Karolině

24. listopadu 2015, 11:43

​Vyhlášení vítězů video soutěže Nehejtuj a toč proběhne v pátek 27.11. od 17 hodin v OC Forum Nová Karolina.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více