Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​Mikuláš s anděly a čerty připraví pro ostravské děti ohňostroj

4. prosince 2015, 8:33

Od neděle 29. listopadu žije centrum Ostravy vánočními trhy. Masarykovo i Jiráskovo náměstí je provoněno punčem, pečeným masem i kaštany.

​ČEZ spustil virtuální prohlídku Elektrárny Dětmarovice

4. prosince 2015, 6:27

Provozy největšího černouhelného energetického zdroje v České republice – Elektrárny Dětmarovice – si mohou zájemci prohlédnout virtuálně na internetu. Pokračování seriálu putování do zákulisí energetických provozů Skupiny ČEZ dává uživatelům internetu možnost projít si elektrárnu díky 15 panoramatickým obrazům.

​Více než 10 dětských souborů zaplní OC Forum Nová Karolina

3. prosince 2015, 19:00

Vánoční koledy a adventní nálada se o nadcházejícím víkendu ponesou celým ostravským OC Forum Nová Karolina. V sobotu 5. prosince obchodní centrum navštíví nejen Mikuláš se svým doprovodem, ale také několik ostravských dětských pěveckých sborů a nadějných hudebníků z řad studentů ZUŠ E. Marhuly, Janáčkovy konzervatoře a Gymnázia Ostrava.

​Kamil Střihavka & LEADERS! .... Vánoční akustické turné

3. prosince 2015, 9:59

Vánoční akustické turné Kamila Střihavky a jeho kapely LEADERS! pokračuje. V Ostravě můžete koncert navštívit v neděli 13. prosince od 18:00 hodin v Divadelním sále Domu kultury města Ostravy, kde vystoupí jako hlavní hvězda večera a současně i čtyřdenního mezinárodního festivalu SOUZNĚNÍ.

​Projekt Sára získal pro onkologicky nemocné děti věcné dárky

2. prosince 2015, 16:52

Dobrovolníci z projektu Sára navštívili již po třetí onkologicky nemocné děti ve Fakultní nemocnice Ostrava a předali jim věcné dárky. Děkujeme všem sponzorům. Pomáháme, protože nám není vlastní lhostejnost a pomáhat chceme.

​BeEager aneb Co tě ve škole nenaučí

2. prosince 2015, 9:02

S BeEager jsme se účastnili konference v Praze, kde jsme si ze zvědavosti dělali průzkum toho, co studenty ve škole nenaučí. Napsali, že škola jim nedá jim praxi, nepřipraví je na reálný život, nenaučí je rozhodovat se sami za sebe, být sami sebou, myslet a dokonce se učit.

Slezské divadlo Opava Vás srdečně zve na inscenaci Limonádová Joe

2. prosince 2015, 8:43

V předvánočním čase přichází na řadu očekávaná premiéra muzikálového projektu, který vzniká ve spolupráci činoherního i operního souboru. Limonádový Joe, pistolník s lahodným tenorem, který se místo whisky napájí Kolalokovou limonádou a na celém divokém západě nemá konkurenci ani v rychlosti tasení koltů, ani v přesnosti střelby, patří k titulům, které neopouštějí divadelní scény ani televizní obrazovky. V opavském divadle se však inscenuje úplně poprvé.

​Vánoční trhy v centru lákají na stovku akcí zdarma!

1. prosince 2015, 21:52

Více než sto koncertů, divadelních představení a projekcí si můžete zcela zdarma užít v centru Ostravy na vánočních trzích. Největší vánoční trh v kraji láká na koncerty folklorních souborů i hvězd populární hudby. V bohatém programu nechybějí ani divadelní představení nebo třeba barmanská show.

Výstava fotografií BALI v Novém Jičíně

1. prosince 2015, 20:36

Návštěvnické centrum Nový Jičín - město klobouků a Lenka Malinová si Vás dovolují pozvat na výstavu fotografií s názvem „BALI ".

​Vánoce na zámku Kravaře 2015

1. prosince 2015, 9:31

Město Kravaře pořádá a srdečně Vás zve na tradiční prodejně-výstavní akci s názvem Vánoce na zámku, která se bude konat o víkendu 5. a 6. prosince od 9.00 do 17.00 hodin. na zámku v Kravařích. Těšit se můžete na ukázky lidových řemesel - košíkáře, řezbáře, kováře, krajkářky, perníkářky a ukázky lidových tradic jako je např. lití olova.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více