Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​Většina dlužníků nemyslí na zadní vrátka a končí v dluhové pasti

17. února 2016, 16:19

Do dluhové pasti se nejčastěji dostávají lidé, kteří procházejí složitou životní situací, jakou je ztráta zaměstnání, rozvod nebo úmrtí partnera. Vyplývá to z průzkumu Abecedy rodinných financí mezi více než dvěma desítkami občanských poraden (Poradny při finanční tísni, Člověk v tísni a místní občanské poradny), které poskytují právní poradenství předluženým lidem.

​Kvůli suchu Povodí Odry omezilo odtok z nádrže

17. února 2016, 16:17

I přes současné deštivé počasí není situace na přehradách vodohospodářské soustavy státního podniku Povodí Odry dobrá. Týká se to zejména nádrží Žermanice, která je naplněna z 60 %, a Olešná, kde se plnění pohybuje pod 20 %. Hladina v obou nádržích, využívaných pro dodávky průmyslové vody, stoupá, malé sněhové zásoby nicméně neslibují jejich doplnění.

​ČPZP: Limit překročilo méně pojištěnců, vracíme 7 milionů korun

12. února 2016, 11:03

Částku přes sedm milionů korun vrací Česká průmyslová zdravotní pojišťovna 5 991 pojištěncům, kteří v uplynulém roce 2015 překročili takzvaný roční ochranný limit na doplatky za léky.

Forum Nová Karolina oslaví sv. Valentýna stylově na pláži

11. února 2016, 7:58

Pláž plná pokladů vyroste v neděli 14. února ve druhém patře OC Forum Nová Karolina. Na den sv. Valentýna zde totiž vyvrcholí soutěž s rádiem Kiss Morava, zacílená na zamilované bez rozdílu věku.

​Vzdělání dětem světa chce zpřístupnit výstava UNICEF v Karolině

5. února 2016, 8:26

Škola základ život – nejde jen o titul známého českého filmu, ale i častou poučku rodičů směrem k potomkům. Pro 58 milionů dětí na celém světě, což je cirka 9 % dětské populace, jde však o nedostižný sen.

Elektrárna Dětmarovice slavila 40.narozeniny exkurzemi i divadlem

1. února 2016, 11:24

Elektrárnu Dětmarovice, která si vloni připomněla 40 let od zahájení provozu, vloni navštívily zhruba dvě tisícovky zájemců. Zatímco v rámci exkurzí přišly zejména děti, na dni otevřených dveří si prošly strojovnu, velín a další části elektrárny celé rodiny. Lahůdkou pro dospělé bylo červnové divadelní představení s Lenkou Dusilovou přímo pod čtvrtou chladící věží, řekl mluvčí Skupiny ČEZ Vladislav Sobol.

​7. ročník OLDIES PLESU se přesouvá do DK-AKORD!!!

1. února 2016, 11:15

Po třech předešlých ročnících, které byly beznadějně vyprodané, se organizátoři rozhodli ples přesunout do DK-AKORD!!! Ples se uskuteční 19. 2. 2016 od 20:00 hodin.

Chcete bezbariérovou školu? Granty Nadace ČEZ jsou otevřeny!

29. ledna 2016, 13:22

Až do poloviny února mohou zájemci žádat o příspěvky Nadaci ČEZ v rámci grantových řízení „Oranžové schody“ a „Stromy“. Základní a střední školy mohou získat peníze na odstranění bariér, obce a města na sázení či obnovu alejí a stromořadí.

​On-line chat ČPZP v letech 2014 a 2015 využilo téměř 38 000 lidí

27. ledna 2016, 8:51

On-line chat České průmyslové zdravotní pojišťovny využilo za poslední dva roky více než 37 600 klientů. Od července 2012, kdy byla tato unikátní služba spuštěna, ji použilo téměř 70 000 lidí. Operátoři třetí největší zdravotní pojišťovny v zemi denně vyřídí na 60 dotazů. ČPZP provozuje chat jako jediná zdravotní pojišťovna v ČR.

​Normotenzní hydrocefalus, zásadní, ale léčitelný problém seniorů

22. ledna 2016, 10:00

Jedním ze zdravotních problémů, jimiž mohou trpět starší pacienti, je normotenzní hydrocefalus. Jde o onemocnění, které bývá kvůli svým projevům často zaměňováno za Alzheimerovu nebo Parkinsonovu chorobu.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více