Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Noc s Andersenem v Národním divadle Moravskoslezském !

30. března 2016, 21:30

​Ateliér pro děti a mládež při NDM se společně s Národním divadlem moravskoslezským již podruhé zapojí do celostátní literární akce Noc s Andersenem 2016.

​Bohumínský BONATRANS má nového obchodního ředitele

23. března 2016, 19:34

Novým obchodním ředitelem společnosti BONATRANS GROUP, největšího evropského výrobce železničních dvojkolí, se stal Rudolf Kodýtek. Padesátiletý absolvent VUT Brno přichází do firmy s bohatými zkušenostmi s vedením mezinárodních obchodních týmů ve firmách Johnson&Johnson, Groupe SEB, Procter&Gamble, Gillete nebo Pepsico.

ČEZ hledá mladé lidi ve školách, aktuálně také v Ostravě

22. března 2016, 21:10

ČEZ Distribuční služby, člen Skupiny ČEZ, nabízí zaměstnání absolventům s výučním listem v oboru Elektrikář-silnoproud nebo s maturitní zkouškou v oboru Elektrotechnik. Na jaře proto její zaměstnanci navštěvují 40 škol s elektro zaměřením v Čechách i na Moravě a prezentují žákům možnosti získání praxe, kvalifikace i potenciálního budoucího pracovního místa.

Velký pátek neznamená pro organizace v Bílovci problém

22. března 2016, 20:15

Po několika desetiletích je Velký pátek opět slaven jako státní svátek, což pro většinu organizací nepředstavuje větší komplikace.

Rockové legendy v Ostravě

22. března 2016, 6:39

Do Prahy 22. 3. a Ostravy 24. 3. přijedou majitelé nenahraditelných hlasů slavných rockových kapel. Společně na jednom pódiu vystoupí spolu se symfonickým orchestrem Virtuosi di Praga ex frontmani kapel Rainbow, Nazareth a Uriah Heep.

​Mladí stavbaři z SPŠ stavební Ostrava postaví novou Karolinu

16. března 2016, 20:27

​Mladí stavbaři z SPŠ stavební Ostrava postaví nové OC Forum Nová Karolina, mezitím zde vystavují své fotografie Ostrava.

ArcelorMittal se podílí na stavbě 2000km plynovodu v Polsku

16. března 2016, 20:23

Společnost ArcelorMittal Tubular Products Ostrava (AMTPO), největší výrobce trubek v Česku, se bude podílet na výstavbě rozsáhlé sítě plynovodů v Polsku. Účelem nového plynového koridoru je dokončit plynofikaci Polska a propojit stávající LNG terminál se zbytkem Evropy.

​Divadlo loutek se otevře malým i větším divákům

16. března 2016, 20:19

V neděli 20. března proběhne v Divadle loutek Ostrava den plný prohlídek pro veřejnost s názvem „Jarní putování divadlem“. Připraveny budou 2 okruhy – pro malé a pro větší diváky.

​BIO popelnice zdarma

16. března 2016, 20:13

​BIO popelnice zdarma Město Ostrava spolu s městskou odpadovou společností OZO Ostrava zavádí novou službou určenou občanům Ostravy, kteří trvale žijí v rodinném domě se zahrádkou. Ti od letošního roku získají nárok na bezplatné přistavení jedné BIO popelnice o objemu 240 l a její pravidelný svoz.

​DIVADLO JE V CENTRU!!!

16. března 2016, 20:04

Národní divadlo moravskoslezské představilo seznam premiér příští divadelní sezóny – těšit se diváci mohou na Havelku, Jařaba, Kyliána a 4x Lloyda Webbera! Divadlo se svým sloganem také připojuje k debatám o centru Ostravy – DIVADLO JE V CENTRU!!! V centru města, dění, kultury, pozornosti, v centru zájmu! Tak zní motto 98. divadelní sezóny NDM.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více