Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​Písničkář Pavel Helan odstartuje festival Ladná Čeladná

3. července 2015, 13:34

První vystoupení na hudební scéně Ladné Čeladné bude v pátek 31. července patřit písničkáři Pavlu Helanovi. Koncert začne ve 14 hodin. Ve stejný den dále vystoupí Mordors gang, Úspěch, Švihadlo i hlavní česká hvězda festivalu Ondřej Ruml s Matěj Benko Quintet.

​V ostravském Hospici sv. Lukáše staví chodník do nebe

3. července 2015, 13:30

V Hospici sv. Lukáše v Ostravě-Výškovicích finišuje mezi budovou s pokoji a parčíkem dláždění chodníku, který měl dosud jen štěrkový povrch. Nová zámková dlažba umožní, aby si parčík užili také těžce nemocní lidé na vozíčku nebo kolečkové posteli.

​Janáčkovy Hukvaldy vstupují do druhé třetiny

3. července 2015, 13:25

22. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Janáčkovy Hukvaldy má za sebou úvodní čtyři představení a naplňuje svůj záměr - navázat na umělecký odkaz světově významného skladatele Leoše Janáčka, rozvíjet kulturní dění v jeho rodišti - na Hukvaldech a také klade důraz na prezentaci mladých umělců.

​KDYŽ LÉTO … TAK JEDINĚ FAJNE

2. července 2015, 9:11

Sport a kultura Studénka, příspěvková organizace, připravuje ve spolupráci s Moravskoslezským krajem a zástupci TECHNO TRASY další ročník FAJNEHO LÉTA. V letošním roce proběhne další ročník této oblíbené letní akce a Studénka bude opět u toho.

​Semináře Abecedy rodinných financí absolvovalo přes 4 000 lidí

2. července 2015, 9:04

Více než 4 tisíce lidí prošlo semináři Abecedy rodinných financí zaměřených na obce do 2 tisíc obyvatel v období od září 2014 do června 2015. Cílem projektu, iniciovaného společností Provident Financial a spolufinancovaného Evropskou unií, bylo poskytnout obyvatelům malých obcí bezplatné lekce zaměřené na posílení finanční gramotnosti.

​Festival Ladná Čeladná nabídne program pro děti i dospělé

1. července 2015, 16:18

První ročník festivalu Ladná Čeladná nabídne kromě hudby také divadlo, film i ochutnávku z ostravského Světa techniky. Při sestavování programu si totiž dramaturgický tým Colours of Ostrava, který festival organizuje spolu s obcí Čeladná, vytkl za cíl oslovit všechny věkové skupiny.

​Získá Muzeum v Bílovci cenu Patrimonium pro futuro?

1. července 2015, 16:14

V Bílovci 29. června 2015 Muzeum v Bílovci je jedním ze dvou historických objektů, které byly za Moravskoslezský kraj nominovány na cenu Národního památkového ústavu Patrimonium pro futuro.

​Projekt Profesionalizace vzdělával zaměstnance neziskovek

1. července 2015, 15:23

Dne 26. června 2015 proběhl v Ostravě Evaluační workshop projektu Profesionalizace, který realizovala Střední škola ekonomiko-podnikatelská ze Studénky ve spolupráci s Institutem komunitního rozvoje Ostrava.

​Léto v Bílovci – investiční akce v plném proudu

30. června 2015, 8:44

Léto v Bílovci je ve znamení rozmanitých investičních staveb. Změny se týkají školních hřišť, zámku, mostu i sídliště. V úterý 30. června byla v Bílovci ukončena výstavba sportovního hřiště u Základní školy Komenského.

Brankář havířovských hokejistů přispěl ochráncům přírody

30. června 2015, 8:16

Sedmnáctiletý hokejový brankář staršího dorostu AZ Havířov Václav Sonnek pomohl získat několik desítek tisíc korun pro rožnovskou pobočku Českého svazu ochránců přírody Salamandr, která sháněla peníze na záchranu valašských pastvin. Projekt podpořila Nadace ČEZ prostřednictvím své mobilní aplikace Pomáhej pohybem, a právě Vašek svým pohybem získal více než šestinu potřebných bodů, upozornil mluvčí Skupiny ČEZ Vladislav Sobol.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více