Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Festival v ulicích a Czech Music Crossroads začíná už v úterý

13. července 2015, 14:32

​Předvoj Colours of Ostrava, Festival v ulicích a Czech Music Crossroads, startují v Ostravě již v úterý.

Nový mostový jeřáb ArcelorMittal přesouvá pánve s tekutou ocelí

11. července 2015, 7:57

V ocelárně huti ArcelorMittal Ostrava byl uveden do ostrého provozu nový mostový jeřáb. Kolos o hmotnosti 500 tun, šířce 22,13 metru a délce 20,5 metru bude v ocelárně přesouvat obří pánve s tekutou ocelí.

​Genderové audity podpoří využití schopností žen

11. července 2015, 7:54

V členských firmách klastrů působících v Moravskoslezském kraji byly zahájeny genderové audity, které jsou jednou ze součástí projektu Gender v inovacích - inovace v klastrech. Nositelem tohoto projektu, spolufinancovaného z Norských fondů prostřednictvím Nadace Open Society Fund Praha, je Národní klastrová asociace.

​Kola Mezinárodního festivalu outdoorových filmů se točí naplno

9. července 2015, 9:33

Ačkoliv do začátku této jedinečné akce zbývají více než tři měsíce. Festivalovou porotu, v níž přibyl italský kameraman a režisér Emanuele Ruggiero, který v minulosti spolupracoval s nadací slavného Stevena Spielberga, čekal nelehký úkol.

​Letní cestovatelská show o legendě HZ zavítá do DK Akord

8. července 2015, 14:13

Úspěšný film Století Miroslava Zikmunda vyráží na letní jízdu po hradech a zámcích, náměstích a letních kinech. Vedle filmové projekce se můžete těšit na povídání s tvůrci dokumentu a soutěže o zajímavé ceny.

​Ročně si přivodí úraz více než 35 tisíc dětí

8. července 2015, 12:58

Vyšší riziko zdravotních úrazů u dětí se tradičně pojí s obdobím volna, zejména pak letních prázdnin. V létě se děti věnují mnohem více sportovním aktivitám a riziko je tak vyšší, než v jiné části roku.

Ve Vražném se nudit nebudete!

8. července 2015, 12:54

Obec Vražné Vás zve na již tradiční Slavnosti obce Vražné. 18.7. 2015 sportovní areál Vražné. Bohatý program pro malé i velké zakončený ohňostrojem.

​SLAVNOSTI PIVA V KRAVAŘÍCH

7. července 2015, 6:41

Město Kravaře pořádá v prostorách zámeckého parku a zámku v Kravařích již 8. ročník zámeckých pivních slavností. Letos se můžete těšit na dvoudenní program – v pátek 17. července bude akce zahájena ve 20.00 hodin koncertem skupiny JELEN s hostem Kateřinou Marií Tichou, poté zahraje opavská skupina Mantl.

​SLEZSKÉ DIVADLO OPAVA ZVE NA PŘEDSTAVENÍ NOVÉ SEZÓNY

7. července 2015, 6:35

Divadelní sezóna 2014/2015 ve Slezském divadle Opava skončila, ale již nyní bychom rádi pozvali diváky na připravované představení sezóny nové.

​Americká kapela Hayseed Dixie zahraje na festivalu Ladná Čeladná

6. července 2015, 17:37

Návštěvníci prvního ročníku festivalu Ladná Čeladná se mohou těšit na strhující show kapely Hayseed Dixie. Čtveřice amerických muzikantů bude hrát v sobotu 1. srpna od 22 hodin a svým vystoupením uzavře dvoudenní hudební, divadelní a filmový program festivalu.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více