Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​Avion odměnil stavitele kartonových zvířat

27. července 2015, 13:05

Ve čtvrtek 23. července se v ostravském Avionu sešli zástupci neziskových organizací, které se zapojily do stavby obřích kartonových zvířat. Výsledek jejich společné činnosti mohli v průběhu celého června obdivovat návštěvníci obchodního centra Avion Shopping Park Ostrava.

ArcelorMittal v Karviné rozšiřuje výrobu lakovaných trubek

24. července 2015, 17:05

Nová lakovací linka v hodnotě 22,5 milionu korun s roční kapacitou výroby 12 tisíc tun rozšíří výrobu lakovaných trubek v ArcelorMittal Tubular Products Karviná.

​Ladná Čeladná: David Stypka & Bandjeez odstartují druhý den

24. července 2015, 10:53

David Stypka a skupina Bandjeez zahájí druhý den hudebního programu festivalu Ladná Čeladná. Koncert kapely začne ve 14 hodin. V sobotu 1. srpna dále vystoupí Mr. Cocoman, Voila, Malalata a Hayseed Dixie, hlavní hvězda prvního ročníku Ladné Čeladné.

​Závěrečné koncerty festivalu Janáčkovy Hukvaldy 2015

24. července 2015, 10:44

V pátek 10. července vystoupilo v rámci festivalu Janáčkovy Hukvaldy Wihanovo kvarteto, které právě letos slaví třicetileté výročí od svého založení.

Odborníci varují: Počet nemocných kožním melanomem stále vzrůstá

23. července 2015, 12:51

Máte rakovinu kůže. Tato slova si u nás ročně vyslechne stále více lidí. V minulém roce bylo s diagnózou zhoubného kožního melanomu léčeno přes 8 tisíc pojištěnců České průmyslové zdravotní pojišťovny.

Janáčkovy Hukvaldy – hosté z Anglie

23. července 2015, 12:46

​V pondělí 6. července pokračoval festival Janáčkovy Hukvaldy 2015 vystoupením souboru nezvyklého složení z Anglie.

Na Kružberku byla zahájena dlouho připravovaná rekonstrukce hráze

23. července 2015, 8:21

​Na vodním díle Kružberk, které letos v listopadu oslaví již 60 let svého provozu, byla zahájena dlouho připravovaná rekonstrukce hráze. Hlavní náplní bude sanace koruny a horní části návodního líce hráze. Provoz samotné nádrže nebude nijak omezen.

Trio Mordors gang se představí na festivalu Ladná Čeladná

22. července 2015, 12:34

Plzeňské rockabilly/psychobilly trio Mordors gang vystoupí na festivalu Ladná Čeladná v pátek 31. července v 16 hodin.

​ArcelorMittal Tanec pro život přinesl celkem 400 tisíc korun

21. července 2015, 13:02

4 300 návštěvníků 14. ročníku ostravského hudebního festivalu Colours of Ostrava a Festivalu v ulicích se zúčastnilo akce ArcelorMittal Tanec pro život. Svým tancem podpořili tři neziskové projekty z Moravskoslezského kraje a vytančili pro ně 365 037 korun.

​Na festivalu Ladná Čeladná zazní balkánské rytmy

20. července 2015, 17:31

Dvojice slovenských dýdžejů MALALATA, hrající směs balkánských beatů, cikánské muziky, mexického cumbie a karibského reggae, vystoupí v sobotu 1. srpna ve 20 hodin na festivalu Ladná Čeladná.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více