Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​Adrenalin Cup: komu vydělalo Oranžové kolo Nadace ČEZ?

29. června 2015, 18:09

V sobotu 27. června se v moravskoslezské obci Ostravice konal 19. ročník extrémního závodu čtyřčlenných štafet Adrenalin Cup. V rámci doprovodného programu závodu, ve kterém se členové týmů utkali ve čtyřech adrenalinových disciplínách, se v Ostravici objevilo také charitativní Oranžové kolo Nadace ČEZ. Pro neziskové organizace Linie radosti a Tělovýchovná jednota Sokol Ostravice lidé vyšlapali celkem 100 500 korun, upřesnil mluvčí Skupiny ČEZ Vladislav Sobol.

​JEJÍ PASTORKYŇA NA HUKVALDECH

26. června 2015, 14:11

4. 7. 2015 od 18 hodin Slezské divadlo Opava uvede operu Leoše Janáčka JEJÍ PASTORKYŇA

Revitalizace sídliště Slezská si vynutí uzavírku

26. června 2015, 13:34

Statutární město Frýdek-Místek mění s přispěním Evropské unie podobu nejlidnatějšího sídliště Slezská

Přechod ve Frýdku-Místku m. části Lískovec získal nové osvětlení

26. června 2015, 11:57

​Přechod pro chodce v ulici Vratimovská ve frýdeckomístecké městské části Lískovec je od nynějška bezpečnější.

Kouzelné sklepení Bílovec

25. června 2015, 14:32

​V sobotu 27. června 2015 v 15 hod. proběhne slavnostní otevření Kouzelného sklepení v bíloveckém muzeu.

Školy čekají stavební úpravy, žáci 11. ZŠ dostali vysvědčení už d

25. června 2015, 14:26

​Statutární město Frýdek-Místek investuje ročně miliony korun do oprav základních škol.

Druhá premiéry Lišky Bystroušky již dnes!

25. června 2015, 14:15

Jedno z nejpozoruhodnějších děl světové operní literatury, Janáčkovy Příhody lišky Bystroušky, v těchto dnech znovu ožívá díky Opernímu studiu a orchestru Fakulty umění Ostravské univerzity.

Ostravané mají poslední příležitost navštívit netradiční safari

23. června 2015, 14:25

Už jen týden mohou návštěvníci obchodního centra obdivovat kartonová zvířata, která vznikla v rámci ekologického projektu ostravského Avionu. Nejpovedenější exponát ostravských domů dětí a mládeže mají navíc možnost podpořit svým hlasem.

Vítali mě slovy: Máte úplně vyprodáno

23. června 2015, 14:00

Ohlédnutí za 40. ročníkem Janáčkova máje s Ivanem Ženatým

​ Vzdělané neziskové organizace – kvalitní aktivity a služby

23. června 2015, 13:41

Střední škola ekonomicko-podnikatelská Studénka, o.p.s. a Institut komunitního rozvoje z.s. realizovali v partnerské spolupráci projekt Profesionalizace, který v první fázi vzdělával lektory dalšího vzdělávání a ve druhé fázi pak ověřoval zpracované vzdělávací materiály pro management NNO.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více