Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Granty Nadace ČEZ jsou otevřeny!

22. ledna 2015, 12:18

​Chcete bezbariérovou školu nebo novou alej? Granty Nadace ČEZ jsou otevřeny! Také letos mají základní a střední školy možnost získat peníze na odstranění bariér, obce a města pak na sázení či obnovu alejí a stromořadí.

​NÁRODNÍ DIVADLO MORAVSKOSLEZSKÉ: Rozhovory s astronauty

21. ledna 2015, 8:13

Jedna z nejvýraznějších současných německých dramatiček Felicia Zeller si ve své hře Rozhovory s astronauty bere na mušku fenomén au pair.

ArcelorMittal věnoval na dobročinnost v MS kraji 26 milionů korun

20. ledna 2015, 16:35

Společnost ArcelorMittal Ostrava v loňském roce věnovala na dobročinné a kulturní projekty v Moravskoslezském kraji více než 26 milionů korun. Peníze pomohly sociálním aktivitám, okolním obcím a jejich projektům, ale také vzdělávání nebo kulturním akcím a institucím.

​ČPZP vybavila 15 poboček odpočinkovými mobiliáři pro děti

20. ledna 2015, 16:22

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna stále rozšiřuje své služby. Jednou z posledních iniciativ podporujících rodiny s dětmi je zřízení mobilních dětských koutků v 15 pobočkách po celé ČR.

Opera COSI FAN TUTTE ve Slezském divadle Opava

20. ledna 2015, 7:01

Představení uvedeme s 50% slevou pro seniory v sobotu 31. ledna 2015 v 18 hodin.

​Nejlepší v ČR je podle veřejnosti CK VÍTKOVICE TOURS

19. ledna 2015, 14:36

Tradiční součástí veletrhu cestovního trhu GO & REGIONTOUR, který byl zahájen včera v Brně, bylo i vyhodnocení výsledků soutěže „Velká cena cestovního ruchu“, kterou vyhlašují vydavatelství C.O.T. media a Veletrhy Brno. Tato soutěž je jedinou oficiální platformou pro hodnocení subjektů v oblasti cestovního ruchu v ČR a jejich projektů.

​Inscenace Odsun!!! – ožehavé téma o vysídlení sudetských Němců

19. ledna 2015, 13:25

Inscenací Odsun!!! završuje činohra NDM volnou trilogii o ztrátě historické paměti (předchozí části Smrtihlav a Za vodou). Tématem hry je vysídlení sudetských Němců po 2. světové válce, které dodnes vzbuzuje v naší společnosti protichůdné reakce.

​Na bezplatných seminářích se lidé naučí bránit nekalým praktikám

19. ledna 2015, 13:13

Jak postupovat při reklamaci, co dělat proti nekalým praktikám exekutorů a vymahačů nebo jak správně hospodařit s rodinným rozpočtem. Toto jsou příklady otázek, které lidem zodpoví semináře pořádané projektem Abeceda rodinných financí.

​Víkend ve Světě techniky v Dolních Vítkovicích

16. ledna 2015, 8:00

Víkendový program Světa techniky Svět techniky v Dolních Vítkovicích, to je nejlepší rodinná zábava na víkend! Čtyři expozice – Svět přírody, Svět vědy a objevů, Svět civilizace a Dětský svět učí všechny, malé i velké, že věda a technika jsou zábava.

​eCENTRE v roce 2015 otevírá nové příležitosti!

14. ledna 2015, 8:13

Rok 2014 je pryč. Byl stejně významný jako roky předtím nebo naopak méně? Čeho jsme společně dosáhli a kam se budeme ubírat v roce 2015? Vážení klienti, obchodní partneři, dodavatelé, zaměstnanci Základny, přátelé našeho klubu eCENTRE, rok 2014 je úspěšně za námi a rok 2015 čeká s otevřenou náručí.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více