Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​Divadlo loutek otevírá tvořivé dílny pro veřejnost

5. ledna 2015, 8:54

Divadlo loutek Ostrava připravilo pro druhou půlku letošní sezóny cyklus šesti tvořivých dílen určených široké veřejnosti. Od ledna do června 2015 bude vždy poslední neděli v měsíci nabídnuta rodičům či prarodičům s dětmi výtvarná dílna, na které budou účastníci za pomoci odborných lektorů vytvářet jeden typ loutky.

V OSTRAVĚ VYSTOUPÍ skupina TWENTY 4 SEVEN

29. prosince 2014, 8:27

Holandská skupina, která má dva členy, vystoupí v rámci jednodenního festivalu v Ostravě v Dolní oblasti Vítkovic.

​ROXETTE PŘIDÁVAJÍ KONCERT, ZAHRAJÍ V ČERVNU TAKÉ V OSTRAVĚ

22. prosince 2014, 10:30

Populární švédské duo Roxette přidá v Česku druhý koncert a kromě pražské O2 arény se představí v červnu také v ostravské ČEZ ARÉNĚ.

VÍTKOVICE WOMEN´S CUP 2015

22. prosince 2014, 10:26

M​ezinárodní turnaj žen v malé kopané za účasti 10 týmů ČR, Slovenska a Polska. Turnaj se uskuteční v hale Sportovního centra Dubina v neděli 4. ledna 2015, od 8.00 do 16.00 hodin. Současný tým žen MFK Vítkovice je po podzimní části sezóny 2014/2015 na čtvrtém místě v Moravskoslezské divizi Žen skupiny A.

​Předplaťte si známé herce, zábavu a vysokou úroveň v Akordu

22. prosince 2014, 10:19

Vášniví milovníci divadla dostávají další mimořádnou šanci „předběhnout“ ostatní diváky ve výběru nejlepších míst v sále, zhlédnout jinak beznadějně vyprodaná představení, uspořit peníze a čas při nákupu vstupenek, ale hlavně zajistit pravidelnou porci divadelní kultury sobě či svým blízkým jako nápaditý dárek pod stromeček, neboť zvýhodněné divadelní předplatné v Akordu je v tomto předvánočním období opět v prodeji.

​O Vánocích si zákazníci dopřávají kvalitnější maso a uzeniny

19. prosince 2014, 6:30

O Vánocích se zákazníci častěji než jindy přestávají dívat na ceny a upřednostňují dražší, a tedy i kvalitnější uzenářské výrobky.

​Ski areál Vaňkův kopec

19. prosince 2014, 6:25

Přijeďte si zalyžovat na Vaňkův kopec. Ačkoliv se Vám to zdá být neuvěřitelné blízko za Ostravou ve Ski arealu Vaňkův kopec se opravdu lyžuje. Na sjezdovce leží 40cm technického sněhu a podmínky na Vaňkově kopci jsou i přes nepřízeň počasí stále výborné.

Využití odpadního tepla páry pro výrobu elektřiny točivou redukcí

19. prosince 2014, 6:16

Vodní pára je společně se stlačeným vzduchem jednou z nejrozšířenějších pracovních látek v průmyslu. Obsahuje poměrně velké množství energie, která může být využita i po vykonání požadovaného účelu.

Slezské divadlo Opava zve na NOVOROČNÍ KONCERT - Klavírní snění

18. prosince 2014, 14:56

4. ledna 2015 od 19 hodin se můžete přenést do jiného světa – světa not a harmonie. Můžete se odpoutat od reality a snít, cestovat v myšlenkách.

Ondráš zve na vánoční koncert Slavnost koled

18. prosince 2014, 6:50

​Přijměte pozvání na vánoční koncert Slavnost koled, který se koná v pátek 19. prosince 2014 v 18:00 hodin v Beskydském divadle v Novém Jičíně a v sobotu 27. prosince 2014 v 17:00 hodin v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Novém Jičíně.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více