Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​Nová angiolinka ve FNO umožňuje rychlejší a kvalitnější výkony

18. prosince 2014, 6:46

Komplexní cerebrovaskulární centrum Fakultní nemocnice Ostrava má k dispozici nové přístrojové vybavení, angiografickou linku typu INNOVA IGS 630 v celkové hodnotě dosahující bezmála 23 milionů korun.

​Studentům Lékařské fakulty OU pomáhá aplikace chytrých telefonů

18. prosince 2014, 6:31

Celkem 349 studentů Lékařské fakulty Ostravské univerzity dochází do Fakultní nemocnice Ostrava. Studentům medicíny, jejichž výuka probíhá například ve zdejším ústavu laboratorní diagnostiky, ústavu patologie nebo na interní klinice, pomáhá při orientaci v rozsáhlém areálu nemocnice aplikace FNO pro chytré telefony, která je aktuálně rozšířena právě o navigaci v areálu nemocnice.

MSEK: Systém pro čištění spalin při spalování biomasy

18. prosince 2014, 6:30

Moravskoslezský energetický klastr: Systém pro čištění spalin při spalování biomasy a kontaminované biomasy

Zaměstnanci ArcelorMittal Ostrava nakoupili v chráněných dílnách

18. prosince 2014, 0:37

​Třináct chráněných dílen z Ostravy a okolí získalo z vánočních trhů v huti ArcelorMittal Ostrava více než 106 tisíc korun.

​MSEK láká studenty stavebních a elektrotechnických oborů

17. prosince 2014, 15:45

​Moravskoslezský energetický klastr láká studenty stavebních a elektrotechnických oborů. V Ostravě a ve Frýdku Místku vybudoval dvě špičková pracoviště s učebnami praktické výuky.

​Nová pravidla pro označování potravin stála výrobce statisíce

17. prosince 2014, 8:32

Pravidla pro označování potravin se v Česku dosud řídily směrnicí starou více jak 30 let. Od 13. prosince začaly v tuzemsku platit pravidla nová. Mezi hlavní novinky patří požadavky na velikost písma nebo zvýraznění alergenů v seznamu složek.

​Nové dávkování paliva pro termické zpracování biomasy

17. prosince 2014, 8:28

Spalování biomasy je z technického pohledu v současné době zcela běžnou a zvládnutou záležitostí. Biomasa je spalována ve spalovacích zařízeních různých typů, např. roštových, fluidních, atp. a energie uvolněná během spalování je využívána k různým účelům, především k výrobě páry v parních kotlích nebo k ohřevu vody.

​Studentské anglické divadlo na Gymnáziu Olgy Havlové

17. prosince 2014, 8:26

Studentské anglické divadlo velmi úspěšně funguje na Gymnáziu Olgy Havlové již od roku 2002 a každý rok narůstá s počtem odehraných představení počet diváků z řad žáků a učitelů základních a středních škol, kteří jsou pravidelnými diváky divadelních představení.

​Strhující operní duel Marie Stuartovny a Alžběty I.

17. prosince 2014, 8:19

Operní soubor Národního divadla moravskoslezského uvede ve čtvrtek 18. prosince 2014 v 18.30 hodin premiéru nové inscenace opery Gaetana Donizettiho Maria Stuarda (Marie Stuartovna).

​VÁNOČNÍ KONCERT – LAĎA KERNDL & PERMONÍK

15. prosince 2014, 8:59

19. 12. 2014 • 18:00 hod. • velký sál MěDK

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více