Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

6. OLDIES PLES opět v Garage Clubu Martinov

14. ledna 2015, 8:03

Aktuální 6. ročník OLDIES PLESU bude pořádán opět v prostorách slavného Garage Clubu Martinov. 28.02. 2015 od 20:00 hodin čeká na hosty provázaný program umělecké kvality. Role moderátorů se opět ujme Honza Válek a Dan Svoboda TAM A ZPÁTKY DISKOHRÁTKY.

V OSTRAVĚ VYSTOUPÍ DR. ALBAN

13. ledna 2015, 8:47

Ostrava přivítá zpěváka, který v 90. letech válcoval přední příčky evropský Hitparád.

​Projekt plánování sociálních služeb na Kravařsku finišuje

12. ledna 2015, 10:30

V roce 2013 byl zahájen projekt Sociální služby SOH, který byl zaměřen na přípravu komunitních plánů rozvoje sociálních služeb a návazných aktivit ve svazku obcí mikroregionu Hlučínsko-západ.

​Barocco & Carmina burana

12. ledna 2015, 10:23

První premiéra roku 2015 v Národním divadle moravskoslezském – Barocco & Carmina burana – duchovní hudba J. S. Bacha společně s mistrovským dílem Carla Orffa ve večeru složeném ze dvou baletů!

Slezské divadlo Opava zve na činohru Miliónová svatba

9. ledna 2015, 12:18

Soubor činohry připravuje premiéru zcela nového muzikálového příběhu. Premiéra Miliónové svatby se odehraje v neděli 18. ledna od 19 hodin.

Zdeněk Troška přijede na besedu do Domu knihy KNIHCENTRUM

9. ledna 2015, 12:11

V pondělí 12. ledna bude mít v Domě knihy Knihcentrum autogramiádu a besedu režisér Zdeněk Troška. Zúčastní se také herci filmu Babovřesky 3 - Petr Polák, Růžena Havlová, Jan Kuželka a Jindřiška Kikinčuková.

ZŠ Aleše Hrdličky v Ostravě Porubě zve k zápisu do 1. tříd

8. ledna 2015, 16:07

Zveme k zápisu Vašeho dítěte do 1. třídy: čtvrtek 15.1.2015, 13.00-18.00 hod. a pátek 16.1.2015, 13.00-15.00 hod.

Projekt pro manažery neziskových organizací pokračuje

8. ledna 2015, 16:01

V lednu opět pokračujeme v pilotním ověření zpracovaných studijních opor pro neziskové organizace. Prvním tématem, které se uskuteční 16. 1. bude strategické plánování, pokračovat budeme marketingem, komunikačními a prezentačními dovednostmi včetně efektivní komunikace s médii.

​Zdravotní pojišťovny vracejí až desítky tisíc za přeplatky

7. ledna 2015, 12:10

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) zveřejnila statistiky přeplatků za regulační poplatky a doplatky, které pojištěncům čtvrtletně vyplácí.

​OZO Ostrava sváží vánoční stromečky

7. ledna 2015, 12:07

Jako každý rok i letos v průběhu ledna zajišťuje odpadová společnost OZO Ostrava svoz odložených vánočních stromečků od kontejnerových stání, kam je mohou obyvatelé Ostravy odkládat.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více