Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Od vyrobení první trubky v ArcelorMittal Ostrava uplynulo 65 let

5. prosince 2014, 6:50

Rourovna ArcelorMittal v Ostravě oslavila významné výročí. V listopadu 2014 uběhlo 65 let od vyrobení první trubky v ostravské rourovně, nynější ArcelorMittal Tubular Products Ostrava (AMTPO).

Divadlo loutek Ostrava připravilo novou vánoční pohádku

4. prosince 2014, 7:17

V pátek 5. prosince v 17 hodin bude mít na hlavní scéně premiéru další inscenace Divadla loutek Ostrava. Tentokrát půjde o vánoční pohádku, která vznikla na motivy Malé vánoční povídky spisovatele Ludvíka Aškenazyho. Inscenace v podání DLO má název Štědrý den malého Jakuba.

​ADVENTNÍ KONCERT – ROHÁČI Z LOKTE

3. prosince 2014, 8:46

Městský dům kultury v Karviné pro vás v prvním adventním týdnu přichystal v malém sále Městského domu kultury Karviná adventní koncert kapely Roháči z Lokte.

​Vánoce na zámku v Kravařích

3. prosince 2014, 8:29

Město Kravaře pořádá a srdečně Vás zve na tradiční prodejně-výstavní akci s názvem Vánoce na zámku, která se letos bude konat již od pátku 5. prosince do neděle 7. prosince 2014 na zámku v Kravařích.

Slezské divadlo Opava: PLNÉ RUCE REVOLUCE

2. prosince 2014, 9:33

Slezské divadlo Opava zve na představení Jana Lesáka a Natálie Preslové PLNÉ RUCE REVOLUCE. Představení můžete shlédnout v sobotu 6. prosince v 18 hodin

ČPZP nabídla lékařům jistotu smlouvy na dobu neurčitou

2. prosince 2014, 9:22

​Ambulance dostávají od první zdravotní pojišťovny smlouvu na neurčito, pojištěnci pak SMS upozornění na preventivní prohlídky.

​KARVINSKÝ VÁNOČNÍ JARMARK, ROZSVĚCENÍ STROMU 7. – 21. 12. 2014

2. prosince 2014, 9:01

Masarykovo náměstí v Karviné... Koledy, vánoční zvyky a tradice, vánoční dobroty, zábava, zpěv... Vůně pečených kaštanů, medoviny, punče a grogu...

​Souznění - Mezinárodní festival adventních a vánočních zvyků

2. prosince 2014, 8:37

Mezinárodní festival adventních a vánočních zvyků, koled a řemesel. 11. - 16. 12. 2014 – Václavovice, Frýdek-Místek, Kozlovice (Beskydy), Ostrava.

​Povodí Odry zahájilo revitalizaci vodních toků na Osoblažsku

2. prosince 2014, 8:32

Státní podnik Povodí Odry zahájil další dvě stavební akce – revitalizace vodních toků na Osoblažsku. Konkrétně jde o „Revitalizaci Osoblahy“ a „Revitalizaci Pavlovického potoka“.

​Hvězdně obsazená Funny Girl míří do Ostravy!

1. prosince 2014, 12:09

Poprvé v historii se na repertoáru Národního divadla moravskoslezského objeví americký muzikál Funny Girl, a to ve skutečně hvězdném obsazení – roli Fanny Briceové alternují Monika Absolonová a Martina Šnytová!

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více