Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Z nových dílen odejdou žáci s hendikepem zručnější

23. listopadu 2012, 0:00

Jemnou motoriku, soustředěnost, představivost, vytrvalost a mnoho dalších vlastností, a také manuální dovednosti a fantazii mohou ode dneška rozvíjet hendikepovaní žáci na Základní škole Gen. Svobody v Hlučíně. Praktická výchova probíhající ve zmodernizované školní dílně zvýší v budoucnu podstatně jejich šance na lepší společenské uplatnění.

E-AUKCE SPOJUJÍ EVROPU

23. listopadu 2012, 0:00

V průběhu tří dní byla Ostrava hlavním evropským městem elektronických aukcí. Na osmém ročníku eBF, největší konferenci v centrální Evropě, se sjely tři stovky lidí od nás i ze zahraničí. Ve třech konferenčních sálech ostravského hotelu Imperial se vystřídala více než dvacítka odborníků na e-aukce z ministerstev, samospráv, organizací i firem.

Brahmsovo Německé requiem bude místo Petra Fialy dirigovat Tomáš Brauner

21. listopadu 2012, 0:00

Lidský hlas je jedním z nejdokonalejších hudebních nástrojů. Není proto divu, že vokální díla patří mezi posluchači k velmi oblíbeným. Věříme proto, že třetí koncert Velkého symfonického cyklu Janáčkovy filharmonie Ostrava bude z tohoto pohledu, ale i díky kvalitnímu obsazení, velkým lákadlem.

Gascontrol a Vemex otevřel CNG stanici už také v Opavě

21. listopadu 2012, 0:00

V Opavě mezi výpadovkami na Krnov a na Bruntál vyrostla na benzínové pumpě Lukoil nová čerpací stanice na CNG. Je to vůbec první stanice se zemním plynem na Opavsku.

Slavnostní otevření obchodního centra Breda a Weinstein

21. listopadu 2012, 0:00

Na místě zchátralého průmyslového areálu Pivovaru Zlatovar se zrodilo unikátní obchodní centrum Breda & Weinstein. Po dvou letech je centrum dostavěno a slavnostně přivítalo první návštěvníky.

SOUZNĚNÍ 2012 - mezinárodní festival adventních a vánočních zvyků, koled a řemesel

20. listopadu 2012, 0:00

Festival Souznění se podobně jako v minulých letech koná v předvánočním čase na několika místech Moravskoslezského kraje 13. - 16. 12. 2012 - Václavovice, Frýdek-Místek, Kozlovice (Beskydy), Ostrava.

Sajns fikšn je komedie, jakou svět neviděl

20. listopadu 2012, 0:00

Premiéra komedie Sajns fikšn se koná ve čtvrtek 22. listopadu v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona. Na svérázném smyslu pro humor si diváci ulítnou během vesmírného letu.

V podzemí historického centra nejen kabely, ale i moderní trafostanice

20. listopadu 2012, 0:00

Komplexní obnova a modernizace kabelových rozvodů elektřiny a vybudování zbrusu nové trafostanice v podzemí Dolního náměstí v Olomouci je součástí rekonstrukce historického centra města.

Gospelové koncerty SMArt Gospel pro děti se spinální muskulární atrofií

20. listopadu 2012, 0:00

Pět gospelových souborů a jejich hostů se na koncertech SMArt Gospel spojí, aby pomohly dětem se spinální muskulární atrofií.
Těsně před začátkem adventu, prvního prosince letošního roku, se ve čtyřech českých a moravských kostelích bude na benefičních koncertech zpívat gospel.

SmVaK se vrátil do opravené budovy v centru Ostravy

19. listopadu 2012, 0:00

Firma Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava se vrátila z dočasného sídla ve Vítkovicích do budovy v Ostravě - Mariánských Horách. Zákazníkům tu poskytne lepší služby.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více