Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Nadace OKD postavila hřiště ve Staříči

30. listopadu 2012, 0:00

Děti a mládež v obci Staříč na Frýdeckomístecku mají díky Nadaci OKD krásné nové hřiště. Staříč je totiž hornická obec, stejně jako je Nadace OKD hornickou nadací.

Ostravská huť bude vyrábět novou ocel s vysokou přidanou hodnotou

30. listopadu 2012, 0:00

ArcelorMittal Ostrava bude vyrábět tzv. patinující ocel značky Arcorox®, která je přidělena skupině ArcelorMittal. Tato ocel se vyznačuje vyšším obsahem mědi, díky čemuž se na jejím povrchu postupně utvoří vrstva patiny, která ocel chrání proti atmosférické korozi. Ostravská huť bude jediným výrobním podnikem v České republice, který z patinující oceli vyrábí profily.

Chorvatsko není nafukovací

29. listopadu 2012, 0:00

„Spočítejte si to sami. Chorvatsko je poměrně malá země. Má cca 4,5 milionu obyvatel a v letní sezóně, která trvá zhruba 4 měsíce, musí pojmout přibližně 12 miliónů turistů. Řada našich klientů má své oblíbené místo i ubytování, a to by mohl být v příštím roce problém," říká výkonný ředitel cestovní kanceláře VÍTKOVICE TOURS Libor Šugárek.

ROBERT JINDRA & KÁŤA KABANOVÁ, Divadelní klub 3.12.2012 v 18.00 hodin

29. listopadu 2012, 0:00

Hudební ředitel opery Národního divadla moravskoslezského Robert Jindra za klubovým pianinem představí, zahraje, přezpívá a zanalyzuje operu Káťa Kabanová. Průvodcem operního večera bude dramaturg opery Daniel Jäger.

Vánoční kluziště!!! vyroste letos opět na Masarykově náměstí v Ostravě

29. listopadu 2012, 0:00

3. ročník projektu Vánoční kluziště!!! bude i letos na Masarykově náměstí v Ostravě. Již potřetí zde vyroste osvětlené ledové kluziště o velikosti 30x15 m s vánoční výzdobou a zábavným programem. Ostravané budou moci bruslit od 1.12.2012 až do 1.1.2013.

Společnost GASCONTROL rozšiřuje síť čerpacích stanic CNG

27. listopadu 2012, 0:00

Zemní plyn jako palivo pro motory vozidel je celosvětovým trendem a má budoucnost i u nás. Už dnes mohou motoristé využít distribuční síť společnosti GASCONTROL.

AUTO Heller prodává také ojeté a zánovní vozy pod značkou Das WeltAuto a Škoda plus

27. listopadu 2012, 0:00

AUTO Heller je autorizovaný prodejce nových vozů Volkswagen, Škoda, Audi a SEAT. Prodává také ojeté a zánovní vozy pod značkou Das WeltAuto a Škoda plus.

Nová transformovna v Porubě umožní další rozvoj Ostravy

27. listopadu 2012, 0:00

Energetici na severní Moravě pokračují ve snaze posílit své sítě. V těchto dnech ukončili výstavbu nové transformovny 110/22 kV v Ostravě - Porubě. Spolu s návaznou obnovou a modernizací sítí jde o jednu z nejvýznamnějších letošních akcí společnosti ČEZ Distribuce na Ostravsku.

Počteníčko s babičkou - ojedinělé spojení nemocných dětí a seniorek

25. listopadu 2012, 0:12

V Městské nemocnici Ostrava začíná v prosinci projekt, který u nás dosud nenajdete. Za nemocnými dětmi budou každý den ve stejnou dobu chodit „babičky". Jde o seniorky- bývalé učitelky základních a mateřských škol, které dětem zpříjemní pobyt v nemocnici čtením pohádek, příběhů a básniček nebo třeba kreslením či hraním a povídáním. Určitě nepůjde o výuku, ale hlavně o pohodu, laskavost a pohlazení. Proto se také projekt jmenuje "Počteníčko s babičkou".

Technici ČEZ Měření v Olomouci využívají ke své práci elektromobil

24. listopadu 2012, 0:00

Elektromobil Peugeot iON je od dnešního dne k dispozici pracovníkům ČEZ Měření v Olomouci. Díky svým nízkým provozním nákladům, tichému provozu, nulovým emisím a především většímu úložnému prostoru jim bude pomocníkem při každodenních pracích.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více