Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Adventní koncerty slibují i letos výjimečný zážitek

14. prosince 2012, 0:00

Adventní koncerty se konají vždy v neděli 16. a 23. prosince od 16.00 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.

Poslední letošní premiérou NDM bude Noc v Benátkách s výpravou Adolfa Borna

14. prosince 2012, 0:00

V Divadle Antonína Dvořáka čeká diváky rej masek, milostné pletky a roztomilá nedorozumění v rytmu kouzelných valčíkových melodií Johanna Strausse ml.

Společnost VOKD vystavila v katedrále Božího spasitele obraz Ostravská madona

14. prosince 2012, 0:00

Společnost VOKD, pod záštitou Ostravsko-opavské diecéze a biskupa Františka Václava Lobkowicze, vystavila v katedrále Božího spasitele obraz Ostravská madona z roku 1941. Autorem tohoto pozoruhodného triptychu je malíř Jan Obšil.

Nadace ČEZ přijímá žádosti o granty elektronicky a nonstop, očekává rekordní zájem

14. prosince 2012, 0:00

Zájemci o podporu Nadace ČEZ mohou od začátku prosince žádat o příspěvky z grantových řízení Podpora regionů 2013 a Oranžové hřiště. Podávání žádostí je nyní jednodušší a rychlejší, stačí pouze vyplnit webový formulář. Maximální výše příspěvků není ani v jednom z grantů omezena a o příspěvky lze nově žádat průběžně po celý rok.

Plníme přání po šesté aneb předvánoční nadílka seniorům

14. prosince 2012, 0:00

Český Těšín, 14. prosince 2012: V Charitním centru pro seniory v Českém Těšíně se dnes předčasně nadělovalo. Vedoucí centra převzala symbolický šek na 30 tisíc korun, který představuje společný dárek zaměstnanců Skupiny ČEZ a Nadace ČEZ v rámci předvánoční sbírky Plníme přání.

Odložte své muže do pánského koutku a vyrazte na nákupy!

13. prosince 2012, 0:00

Předvánoční nákupy jsou pro mnohé muže noční můrou, proto se ostravský Avion Shopping Park rozhodl nakupování pánům zpříjemnit.

Dobrovolníci z huti ArcelorMittal pomáhají potřebným

13. prosince 2012, 0:00

Společnost ArcelorMittal Ostrava a její zaměstnanci už několik let důsledně uplatňují politiku společensky odpovědné firmy. Pracovníci Huti mají například možnost pomoci vybrané neziskové organizaci v rámci pracovního dne, který společnost plně hradí. Jednou z těchto neziskových organizací je i Sportovní klub vozíčkářů Ostrava.

Skupina ČEZ na výstavě Učeň, středoškolák, vysokoškolák

12. prosince 2012, 0:00

V rámci výstavy Učeň, středoškolák, vysokoškolák, která probíhala na Výstavišti černá louka v Ostravě, představila skupina ČEZ Střední školu elektrotechnickou a Střední školu elektrotechniky a informatiky.

Mezinárodní festival outdoorových filmů je u konce - 10. ročník 2012

12. prosince 2012, 0:00

Desáté výročí festivalu je za námi, nejúspěšnější filmaři byli oceněni a my se jdeme podívat, co nám 10. ročník přinesl. Kolem 90 filmů se promítalo v rekordních 35 městech České a Slovenské republiky. Oficiálně byl zahájen v Ostravě 12. října a slavnostně ukončen, kde jinde než v Praze, v kině Lucerna 8. prosince.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více