Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Loňská senzace s Evou Urbanovou se vrací na jeviště Divadla Antonína Dvořáka

9. ledna 2013, 13:00

NDM jako jediné divadlo v republice uvádí ve dvou exkluzivních provedeních slavnou Věc Makropulos. Dvě exkluzivní koncertní provedení Věci Makropulos jsou na programu ve středu 9. ledna a v úterý 22. ledna vždy od 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.

Vladimír Franz skládá hudbu pro Smrtihlava

9. ledna 2013, 0:00

Prezidentského kandidáta zaujalo téma připravované inscenace.
Česká premiéra dramatu Smrtihlav se koná 31. ledna 2013 v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.

Balet NDM se představí na prestižním festivalu Mezinárodní týdny tance 2013

3. ledna 2013, 0:00

Slavnostní gala představení nabídne přehlídku významných souborů z celé České republiky i ze zahraničí. Gala představení MTT začíná 6. ledna 2013 v 19.00 hodin v Divadle ABC v Praze.

Má vlast – symbolický vstup do nového roku s Janáčkovou filharmonií

20. prosince 2012, 0:00

Říká se, že vlast má každý pouze jednu, ale přesto existuje vlast, která může být pokaždé jiná. Ano, je to Má vlast Bedřich Smetany, která zazní na Novoročním koncertu Janáčkovy filharmonie Ostrava 3. ledna 2013 v 19 hodin ve společenském dále DKMO.

Ostravská huť přispěla letos na ozdravné pobyty více než pěti miliony korun

20. prosince 2012, 0:00

Více než pěti miliony korun podpoří společnost ArcelorMittal Ostrava ozdravné pobyty dětí z Moravskoslezského kraje ve školním roce 2012/2013. Do městského fondu přispěla 2 miliony a do Státního fondu životního prostředí 3,1 milionu korun. Huť zároveň dala podnět k rozšíření programu o pobyty dětí předškolního věku s doprovodem rodiče.

Studénka má novou čistírnu odpadních vod

19. prosince 2012, 0:00

Zlepšení kvality životního prostředí přinese Studénce nová kanalizace a čistírna odpadních vod. Projekt s názvem „Odkanalizování části Studénka I", který přijde na 165 milionů korun, vedle ekologického významu přispěje nesporně také k rozvoji obce i ochraně před povodněmi.

Tříkrálový koncert s Martinem Chodúrem

18. prosince 2012, 0:00

Tři králové přinesli Ježíšovi do Betléma zlato, kadidlo a myrhu. Janáčkova filharmonie Ostrava přináší ve svém Tříkrálovém koncertu 5. 1. 2013 svým posluchačům jako dárek Superstar - Martina Chodúra.

Tašky na třídění odpadu mění návyky ostravských domácností

17. prosince 2012, 8:56

V červnu letošního roku rozdala městská společnost OZO Ostrava do 130 tisíc domácností v Ostravě sety tašek na třídění odpadu. Novinka, která nemá v tomto rozsahu v ČR obdoby, měla usnadnit třídění odpadu v ostravských domácnostech a přimět ke třídění i ty, kteří původně odpad vůbec netřídili. Průzkumem bylo nyní zjištěno, že 77 procent domácností tašky ke třídění i po pěti měsících skutečně používá a že tašky přivedly ke třídění 19 procent dotázaných.

Chráněné dílny si z vánočních trhů v huti odnesly téměř 80 tisíc korun

17. prosince 2012, 0:00

O výrobky klientů z osmi chráněných dílen z Ostravy a okolí byl mezi zaměstnanci ostravské společnosti ArcelorMittal opět velký zájem. Koupit si je mohli přímo v areálu hutní společnosti, kde se už počtvrté konaly vánoční trhy chráněných dílen pod heslem „Koupíš - pomůžeš". Nákupem různých textilních i keramických výrobků, dekorací, svíček či přání, ale i regionálních včelích produktů přispěli hutníci neziskovým organizacím částkou 78 tisíc korun.

Společnost Opavia, škola Dakol i Colours of Ostrava pomáhají zviditelnit region

14. prosince 2012, 0:00

Sedmi oceněným tleskal plný kongresový sál hotelu Mamaison Business & Conference Hotel Imperial Ostrava 12. prosince 2012 na tradičním vánočním koncertě Region pro sebe, který letos už potřinácté pořádalo Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více