Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Sledovanost regionální televize Polar

10. prosince 2012, 10:58

Televize POLAR v těchto dnech obdržela výslednou zprávu z výzkumu na téma „Sledovanost regionálních televizních stanic", který v říjnu 2012 provedla v Moravskoslezském kraji (vyjma okresu Bruntál) agentura Mediaresearch.

Povodí Odry zahájilo rekonstrukce suchých nádrží Lutyňka a Hlínský

7. prosince 2012, 0:00

V listopadu byly zahájeny kompletní rekonstrukce suchých nádrží Lutyňka a Hlínský, které Povodí Odry převzalo po transformaci ZVHS. Obě rekonstrukce vyjdou zhruba na 20 milionů korun a bude jimi zajištěna bezpečná funkčnost nádrží, lepší přístupnost a možnost jejich údržby.

Skupina ČEZ podpoří své partnerské školy

7. prosince 2012, 0:00

Ostrava, 7. a 8. prosince - dvě partnerské školy z regionu se představí na akci Učeň, středoškolák, vysokoškolák na výstavišti Černá louka v Ostravě. Skupina ČEZ je s nimi.

Adventní trhy v ostravském Domě energetiky přinesly pomoc chráněným dílnám

6. prosince 2012, 0:00

Ve dnech 4. - 5. prosince proběhl v Domě energetiky v Ostravě vánoční trh chráněných dílen. Dílny představily své výrobky zatím na dvaceti stáncích v rámci provozů Skupiny ČEZ. Vedle Ostravy proběhla tato adventní akce např. i v jaderných elektrárnách Temelín a Dukovany, klasických elektrárnách Hodonín a Poříčí a v Praze.

Hasiče ostravského letiště prověřila v praxi havárie letadla

5. prosince 2012, 0:00

Havárie nákladního letadla na bratislavském letišti prověřila v praxi připravenost ostravských hasičů. Incident se odehrál v listopadu, kdy nákladní Airbus A300, skončil při přistávacím manévru mimo dráhu. Složité vyprošťování letounu, které trvalo téměř dva dny, se odehrálo v režii hasičů z ostravského letiště Leoše Janáčka.

Počteníčko s babičkou a Českou průmyslovou zdravotní pojišťovnou

4. prosince 2012, 0:00

V městské nemocnici Ostrava odstartoval projekt Počteníčko s babičkou a Českou průmyslovou zdravotní pojišťovnou, v rámci kterého čtou učitelky v důchodu nemocným dětem hodinu denně pohádky. Hlavím cílem projektu je zpříjemnit dětem pobyt v nemocnici.

Veřejnost pomohla ostravskému Hospici sv. Lukáše zkvalitnit péči

4. prosince 2012, 0:00

Zdravotnický materiál potřebují dnes a denně zdravotníci z Hospice sv. Lukáše v Ostravě při ošetřování těžce nemocných pacientů. Na zakoupení dostatečného množství těchto potřeb, ale také speciálních matrací, umyvadel či vozíků, získal hospic půlmilionový příspěvek od Nadace ČEZ.

Malé pacienty v ostravské nemocnici budou bavit babičky

3. prosince 2012, 10:23

Nebýt sestry Hermíny, paní Milada Malá z Ostravy by si za dětmi dále jen stýskala. Bývalá učitelka se malým školákům věnovala s láskou celých 37 let svého života, ale posledních deset let je již v důchodu. Teď se ve svých 68 letech za dětmi vrátí, byť na jen chvíli. Paní Malá je totiž jednou ze 14 babiček, které souhlasily s tím, že budou docházet v rámci projektu Počteníčko s babičkou a ČPZP do ostravské nemocnice potěšit malé pacienty.

Porubští obyvatelé se již od začátku prosince dostanou až k hlavnímu vchodu Avionu autobusem číslo 65!

1. prosince 2012, 0:42

V Ostravě dne 29. Listopadu 2012 - Avion je nyní ještě dostupnější! Většina zákazníků přijíždí do Avion Shopping Parku v Ostravě autem, přesto vedení centra myslí i na klienty, kteří cestují výhradně městskou hromadnou dopravou, případně přijíždějí do Ostravy z Karviné, Orlové nebo Frýdku-Místku.

ČEZ Teplárenská zaplatí rekonstrukci osvětlení v bohumínském Domě dětí

30. listopadu 2012, 0:00

Bohumín, 29. listopadu 2012 - místostarosta Bohumína Lumír Macura převzal z rukou pana Martina Šangaly ze společnosti ČEZ Teplárenská šek v hodnotě 50 000 Kč.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více