Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Opavské AMT centrum má díky Nadaci ČEZ novou terapeutickou místnost

8. listopadu 2012, 0:00

Zvládat stresové situace rodinám z Opavy a okolí pomáhá pátým rokem Asistenční, mediační a terapeutické (AMT) centrum. Dnes v něm proběhl den otevřených dveří a představení nově vybavené terapeutické místnosti, kde na klienty čeká útulné prostředí navozující důvěrnou atmosféru. Nákup hraček, knih a dalšího vybavení umožnila Nadace ČEZ.

Konference Transport: Moravskoslezské firmy potřebují vodní cesty

8. listopadu 2012, 0:00

Moravskoslezské firmy se potýkají s problémy při vývozu svých výrobků do zahraničí, chtějí proto, aby byl region napojen na vodní cesty, především v souvislosti s přepravou velkých a nadměrných nákladů. Zaznělo to na konferenci Transport, kterou 6. - 7. listopadu 2012 pořádalo Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje v Clarion Congress Hotel Ostrava.

Ostravská firma VVUÚ se zapojila do boje proti teroristickým útokům

8. listopadu 2012, 0:00

Svět se čím dál více bojí teroristických útoků, a to nejen ze strany teroristických skupin, ale i jednotlivců. Víte například, že atentátník je schopen si vyrobit tunovou bombu z běžně dostupných materiálů? Jako základní výbušnina může posloužit třeba dusíkaté hnojivo.

Představitelé podnikatelské sféry Česka a Slovenska apelují, aby se dobudovalo dopravní spojení mezi regiony v příhraničí

7. listopadu 2012, 0:00

Představitelé podnikatelské sféry v Česku a na Slovensku jsou krajně nespokojeni se současným stavem dopravní infrastruktury v příhraničních regionech, podepsali proto v Ostravě Deklaraci u příležitosti šestnáctého ročníku mezinárodní konference Transport 2012.

PAVEL HELEBRAND: JESLIČKY SVATÉHO FRANTIŠKA

5. listopadu 2012, 0:00

Vánoční hra Jesličky svatého Františka se stala tradiční součástí ostravských Vánoc, v letošním roce ji mohou diváci zhlédnout již po osmé. Její uvádění se setkalo v uplynulých letech s velkým ohlasem diváků. V inscenaci účinkují děti i dospělí a je určena obecenstvu od pěti až do sta let.

Josef Alois Náhlovský se představí v Besídce se Šaškem

2. listopadu 2012, 0:00

Představení Josefa Aloise Náhlovského se bude konat ve Společenském domě v Ostravě-Bartovicích dne 13. listopadu 2012 v 18 hodin.

Srdce pro děti - benefiční galavečer 16.12.2012

1. listopadu 2012, 0:00

Dětské přání je mít kouzelnou moc a Vy ji máte, můžete PROMĚNIT dětské SLZY v ÚSMĚV. Život dětem má za cíl pomáhat konkrétním dětem s velmi vážnými onemocněními, jedná se o děti s nemocí EB tzv. „motýlích křídel", děti postižené svalovou atrofií a dystrofií, mozkovou obrnou, austismem, mukopolysacharidózou, děti s celiakií, s onkologickým onemocněním a děti s kombinovaným postižením.

Konference Transport se letos zaměří na spolupráci v dopravě příhraničních krajů

1. listopadu 2012, 0:00

Spolupráce při řešení dopravních priorit Moravskoslezského kraje a okolních příhraničních krajů na Slovensku a v Polsku, dopravní priority středoevropských států v souvislosti s aktualizovanou koncepcí TEN-T a spolupráce v oblasti dopravy a logistiky na evropské ose Balt-Jadran - to jsou hlavní témata mezinárodní konference TRANSPORT 2012.

Týden vědy a techniky zavítá na Moravu

31. října 2012, 0:00

Od 1. do 15. listopadu máme jedinečnou příležitost vidět, jak se „dělá věda". Pořadatelem největšího vědeckého festivalu v České republice je Akademie věd ČR. Skupina ČEZ jako tradiční generální partner akce zpřístupní laické i odborné veřejnosti některé své elektrárenské provozy.

Bigthinking.cz - i Ostrava má právo na kvalitní přednášky

30. října 2012, 0:00

Spustili jsme nový a plně ostravský projekt BIGTHINKING.CZ, jehož cílem je pořádání přednášek, seminářů a workshopů se známými spírkry. Cítili jsme, že Ostrava je v tomto ohledu velmi zanedbávána, veškeré semináře jsou většinou v Praze, maximálně v Brně.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více