Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Dara Rolins chystá v Ostravě úžasnou show!

18. října 2012, 0:00

V pátek 19. října ve 20 hodin odstartuje slovenská zpěvačka s osobitým stylem Dara Rolins v Ostravě úžasnou show, kterou podpoří svou exhibicí a djskou školou několikanásobný mistr České republiky v djingu a účastník celosvětového finále, dj Lowa!

Gottland se bude hrát v Polsku

18. října 2012, 0:00

Soubor činohry Národního divadla moravskoslezského bude 23. října 2012 hostovat ve Varšavě s úspěšnou adaptací knihy Mariusze Szczygieła Gottland.

VIDEO Z OC Futurum Hradec Králové a jejich super fashion trendy

17. října 2012, 18:23

Jestli chcete vidět, jak báječně se dá nakupovat v OC Futurum Hradec Králové a jaké fashion skvosty pro letošní podzim zde najdete, sledujte video v tomto článku.

ČEZ úzce spolupracuje s chráněnými dílnami odběratelsky i dodavatelsky

17. října 2012, 0:00

Skupina ČEZ odebírá i v letošním roce osobní a pracovní pomůcky pro své zaměstnance od firem, které mají status chráněných dílen. Během devíti měsíců tohoto roku nakoupil ČEZ od těchto subjektů zboží za bezmála 1,2 milionu korun.

Nadace OKD podporuje ostravské sdružení Mikasa

17. října 2012, 0:00

Ostravské sdružení Mikasa otevřelo ve svém denním stacionáři pro mladé hendikepované lidi originální místnost snoezelen. Na vybavení se podílela Nadace OKD.

Povodí Odry připravuje tradiční podzimní výlovy krnovských rybníků

16. října 2012, 1:51

Na 28. října 2012 státní podnik Povodí Odry připravil tradiční podzimní výlov krnovského rybníka Výtažník. Výlov bude zahájen zhruba v 9.30 hodin ráno a potrvá přibližně do 13.00 hodin.

Janáčkovu filharmonii čeká podzim plný prestižních zájezdů

16. října 2012, 0:42

Janáčkova filharmonie Ostrava si do mapy světa zapíchne další vlaječku. Své první turné ze tří, které ji na podzim čekají, totiž zahájí 15.10. v Čínské lidové republice, kam míří úplně poprvé. Pokračovat pak bude v již známější destinaci - Koreji.

ArcelorMittal Ostrava již potřetí v řadě na stupních vítězů v soutěži Zaměstnavatel regionu

15. října 2012, 0:00

Po dvou prvenstvích v letech 2010 a 2011 získala letos hutní společnost ArcelorMittal Ostrava v soutěži Sodexo Zaměstnavatel regionu 2012 druhé místo. Její projekt „Talent Management" byl navíc vybrán jako nejlepší a postoupil mezi čtyři projekty, které se v celostátním kole utkají o titul nejlepší personální projekt.

Diváci budou mít možnost sledovat ten nejlepší billiard v České republice

15. října 2012, 0:00

Profesionální billiardová herna BlackPool Ostrava pořádá již druhý ročník nejvýznamnější akce v billiardu u nás. Turnaje se zúčastní 100 hráčů z deseti zemí Evropy. Mimo nejlepších Čechů, Slováků a Poláků zde budou hrát hráči Holandska v čele s ikonou billiardového světa Alexem Lelym. Z Velké Británie přijede tradiční hráč výborných kvalit Richard Jones.

V Karviné vzniklo nové centrum pro děti s restaurací

11. října 2012, 8:42

Konečně mají rodiče s dětmi v Karviné prostor, kde strávit odpoledne v blížícím se sychravém počasí. Nové dětské kryté "hřište" již v provozu.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více