Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Občanské sdružení Ostravské slunéčko a Klub personalistů MS kraje veřejnosti nabídly rekvalifikační kurzy

2. října 2012, 14:25

Míra nezaměstnanosti v našem regionu se pohybuje kolem 11 % a s tímto číslem se Moravskoslezský kraj v celostátním měřítku řadí na druhou příčku. Proto jsou vítány projekty, které nezaměstnaným nabízejí možnost vrátit se do pracovního procesu prostřednictvím rekvalifikace.

Inkubátor letos originálnější propojením festivalů

2. října 2012, 0:00

Už tento víkend to bude v areálu pod Letním kinem v Havířově opravdu žít. Proběhne zde již třináctý ročník hudebního festivalu Inkubátor, který se v mnohém na přání fanoušků vrací ke kořenům!

OZO Ostrava spouští do provozu novou linku na výrobu paliv

2. října 2012, 0:00

Nová linka na výrobu paliv, kterou právě spouští do provozu společnost OZO Ostrava, umožní zvýšit energetické využití vytříděných spalitelných složek odpadu a snížit množství odpadu uloženého na skládkách, a to nejen v Ostravě, ale v celém regionu.

Oranžová kola Nadace ČEZ šlapala na Dnech NATO

27. září 2012, 0:00

Dny Nato letos nabídly kromě podívané na špičkové letecké výkony i příležitost podpořit handicapované sportovce. A to prostřednictvím oranžového kola Nadace ČEZ.

Janáčkova filharmonie Ostrava, Velký symfonický cyklus

27. září 2012, 0:00

Janáčkova filharmonie Ostrava přivítá na druhém koncertu Velkého symfonického cyklu, který je na programu 4. a 5. října 2012 Petra Nouzovského. Janáčkovu filharmonii bude řídit čínský dirigent Fan Tao a kromě zmíněné skladby zazní v úvodu Bizetova Arlézanka suita č. 2 a závěr koncertu bude patřit celosvětové oblíbené Dvořákově Novosvětské.

Na konferenci IFO se stal Úřad práce ČR partnerem MsPaktu

26. září 2012, 0:00

Partnerem Moravskoslezského paktu zaměstnanosti se stal Úřad práce České republiky. Jeho generální ředitel Jiří Kubeša to potvrdil svým podpisem během mezinárodní konference Investment & Business Forum 2012 (IFO), která dnes a zítra probíhá v aule Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava.

Nový projekt Krajské hospodářské komory MS kraje je zaměřen na podporu malých a středních podnikatelů

26. září 2012, 0:00

Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje právě odstartovala projekt, jímž chce přispět k pozitivnímu zviditelňování nejen svých členů, ale také dalších podnikatelských subjektů regionu.

Inspektor nemovitostí. Nová služba na realitním trhu

26. září 2012, 0:00

Inspektor nemovitostí. Služba, která je běžná na realitním trhu Spojených států či Velké Británie, se pomalu dostává i do České republiky. První inspektoři nemovitostí, kteří pomáhají zajistit, aby lidé nekupovali pověstného zajíce v pytli, se objevují nejen v Praze, ale také v MS kraji. Jednou z prvních vlaštovek je společnost Inspektor nemovitostí Ostrava.

Jak lépe využívat peníze z EU bylo tématem konference Evropské příležitosti regionu

24. září 2012, 0:00

Speciální nápoj „ochytřovadlo" na lepší využití evropských peněz okusili návštěvníci konference Evropské příležitosti regionu. Tento koktejl byl ochucen konkrétními projekty. Jak být lépe připraven na období po roce 2014.

Dny NATO v Ostravě přinesly špičkovou podívanou a peníze pro handicapované sportovce

24. září 2012, 0:00

V sobotu 22. září odstartoval 12. ročník Dnů NATO & Dnů Vzdušných sil Armády České republiky na Letišti Leoše Janáčka v Mošnově. Návštěvníkům nabídl přehlídku atraktivních rekordů, vystoupení britské akrobatické skupiny Red Arrows nebo letecké ukázky legendárních bombardérů B52H. Již tradičně se programu zúčastnil i charitativní projekt Oranžové kolo Nadace ČEZ.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více