Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Darujte krev s Českým rozhlasem a pojišťovnou ČPZP

17. září 2012, 9:09

Přijďte ve dnech 18. až 19. září 2012 darovat krev s Českým rozhlasem Ostrava a Českou průmyslovou zdravotní pojišťovnou, která tuto dobročinnou akci podpořila jako partner. Darovat krev během této akce lze od ranních hodin 18. září v Ostravě, Opavě a Třinci a 19. září pak v Novém Jičíně a Karviné.

Na Ostravsku řádí falešný popelář

16. září 2012, 0:00

Na Ostravsku se pohybuje falešný popelář, který z důvěřivých lidí láká pod různými záminkami peníze. Jde o osobu s trestnou minulostí, která s odpadovou společností OZO Ostrava nemá nic společného. OZO Ostrava proto všem v kraji doporučuje, aby podvodníkovi nenaletěli.

Skupina Vítkovice Machinery Group slavila na veletrhu úspěchy

15. září 2012, 0:00

Skupina Vítkovice Machinery Group měla na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně hned dva důvody k oslavám.

Kouzelný muzikál Popelka na ledě opět v Ostravě

15. září 2012, 0:00

Pro velký úspěch a na přání diváků se jedinečné představení Popelka na ledě vydává na turné 2012. Od října do prosince postupně navštíví šest měst České republiky - Zlín, České Budějovice, Pardubice, Brno, Prahu a Ostravu.

Nadace ČEZ ocenila kreativitu studentů Obchodní akademie Orlová

14. září 2012, 0:00

Obchodní akademie Orlová se může pochlubit novou fyzikální laboratoří. Zasloužili se o ní samotní studenti, kteří vyhráli soutěž o nejvtipnější video na téma „Výuka snů".

Ostravská pobočka společnosti Makro slaví 15 let od svého otevření

14. září 2012, 0:00

Ostravská pobočka společnosti Makro slaví 15 let od svého otevření. Patří přitom k nejstarším v České republice.

Za vtipné video nová učebna fyziky v Orlové

13. září 2012, 0:00

V Obchodní akademii Orlová dnes zahájili výuku v nové fyzikální laboratoři. Pro školu ji získala parta žáků druhého a třetího ročníku za kreativní zpracování námětu „Výuka snů" hodiny fyziky. Jejich pojetí nejvíc zabodovalo v internetovém hlasování o Oranžovou učebnu Nadace ČEZ a zasloužilo si tak příspěvek 200 tisíc korun.

Janáčkova filharmonie uvede jazzovou operu Porgy a Bess

11. září 2012, 0:00

Janáčkova filharmonie Ostrava připravila 19. září od 19 hodin ve společenském sále DKMO pro ostravské publikum mimořádný koncert. Na programu bude jazzová opera Porgy a Bess George Gershwina, původně určená pro velikány jazzového zpěvu Ellu Fitzgerald a Louise Armstronga.

Sežeň si Cool brigádu na léto už teď

11. září 2012, 0:00

Soutěž, ve které si studenti mohou vyzkoušet práci v energetice, rozjíždí Skupina ČEZ. Po virtuálním přijímacím pohovoru se stanou on-line brigádníky v jaderné elektrárně, experty v distribuci či obnovitelných zdrojích. V létě pak tři z nich získají skutečnou brigádu v ČEZ.

Přijďte strávit příjemný večer plný zábavy a dobrého jídla!

10. září 2012, 0:00

Park Inn by Radisson Hotel Ostrava a restaurace Bamboo znovu otevírájí dveře kuchařským kurzům. Pod vedením našeho šéfkuchaře Pavla Čadila, jehož hlavní zkušenost pochází z restaurace hotelu Alcron, která byla oceněna michelinskou hvězdou, si projdete zábavnou a záživnou formou přípravu tříchodového menu, samozřejmě se dozvíte i něco z teorie a na závěr si všechny Vámi připravené pokrmy vychutnáte.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více