Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Václav Hudeček zahraje Dvořáka

27. srpna 2012, 0:00

Do 59. sezóny vstoupí Janáčkova filharmonie Ostrava zahajovacím koncertem, jehož protagonisty vedle ostravského symfonického orchestru budou mistr hry na housle Václav Hudeček a dirigent Petr Vronský. Koncerty se uskuteční 6. a 7. zaří 2012 od 19 hodin ve společenském sále Domu kultury města Ostravy. V programu zazní Brahmsova symfonie č. 1 a Dvořákův Houslový koncert. Václava Hudečka, který v červnu oslavil kulaté narozeniny, jsme ještě před koncertem požádali o rozhovor.

Program Janáčkovy filharmonie Ostrava - září 2012

24. srpna 2012, 0:00

Janáčkova filharmonie Ostrava vstoupí do 59. koncertní sezóny zahajovacím koncertem 6. a 7. září 2012.

Lidé v období recese mnohem více zvažují, do čeho investují

23. srpna 2012, 0:00

I v Moravskoslezském kraji lidé v době recese intenzivněji přemýšlejí o tom, do čeho investují. U vozů stále více porovnávají jejich cenu s výkonem.

Revitalizace řeky Bílovky bude dokončena v příštím roce

23. srpna 2012, 0:00

V územích ekologicky hodnotných, jako jsou národní parky či chráněné krajinné oblasti, by měly mít přírodní charakter i řeky. V některých případech tomu tak není. Vodní toky byly v minulosti technicky upravovány. Dnes je nutné takovým místům navrátit jejich původní stav.

Nošovičtí sládci vaří speciální pivo pro Radegast den

23. srpna 2012, 0:00

Již za necelý měsíc vypukne v novém a komfortnějším areálu v sousedství pivovaru Radegast v Nošovicích 10. ročník akce Radegast den. V ležáckých sklepích pivovaru v Nošovicích už zraje tradiční nefiltrovaný ležák, který nošovičtí sládci vaří speciálně pro tuto příležitost.

Další část Havířova se dočká spolehlivější vysokonapěťové sítě

23. srpna 2012, 0:00

Rozsáhlý projekt obnovy a modernizace distribučních sítí v Havířově pokračuje ve svižném tempu. Jeho stěžejní částí je postupný přechod na vyšší napěťovou hladinu 22 kV. Realizace projektu ve městech je jednou z reakcí Skupiny ČEZ na nárůst spotřeby elektřiny v posledních letech s cílem zlepšit kvalitu a spolehlivost dodávek zákazníkům.

Sto let úspěšného vývoje technologií na výrobu energie z odpadů

23. srpna 2012, 0:00

Společnost Vyncke, která se již sto let zabývá vývojem technologií na výrobu energie z biomasy a odpadu, letos oslaví dvacet let úspěšného působení v České republice. Z původně malé obchodní kanceláře ve Frýdku-Místku se postupně rozrostla ve firmu s více než osmdesáti zaměstnanci.

Ostravské Tržiště pro motoristy je ideálním místem k prezentaci aktivit spojených s automobily

20. srpna 2012, 0:00

Autoburzu s nejdelší tradicí v republice, která trvá už od roku 1988, motoristé naleznou v areálu v Ostravě-Vítkovicích u mimoúrovňové křižovatky Rudné s Místeckou ulicí.

Předplatné 59. sezóny Janáčkovy filharmonie v prodeji

17. srpna 2012, 0:00

Janáčkova filharmonie Ostrava vstoupí do 59. koncertní sezóny zahajovacím koncertem 6. a 7. září 2012. Za dirigentským pultem stane Petr Vronský, který v letech 2002-2004 zastával v Ostravě funkci šéfdirigenta. Sólistou bude jeden z nejznámějších českých houslistů Václav Hudeček.

Povodí Odry nabízí kontrolu studen i bazénů

17. srpna 2012, 0:00

Navštívili jsme vodohospodářské laboratoře Povodí Odry, abychom zjistili, čím se kromě obvyklých kontrol jakosti vod v řekách a nádržích nyní zabývají.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více