Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Projekt Profesionalizace zahájen

7. srpna 2012, 0:00

Střední škola ekonomicko-podnikatelská Studénka, o.p.s. a Institut komunitního rozvoje zahájili v partnerství projekt Profesionalizace, podpořeného v rámci Operačního programu vzdělávání pro konkurenceschopnost.

PŘÍMĚSTSKÉ TÁBORY S ANGLIČTINOU V SCHÄFER SCHOOL

7. srpna 2012, 0:00

...tak trochu jiná škola SCHÄFER SCHOOL již čtvrtým rokem pořádala příměstské tábory s angličtinou pro děti od 5 do 13let. Toto léto se tábor konal ve třech termínech.

MSEK - Nová energetická koncepce

6. srpna 2012, 0:00

Moravskoslezský energetický klastr se chystá instalovat nový přístroj tzv. trigenerační jednotku.

MSEK - Tři druhy energií

6. srpna 2012, 0:00

Výsledkem projektu Energeticky nezávislý kraj, na kterém pracuje MS energetický klastr, bude nová studie.

Projekt Cestovní ruch bez bariér mapuje přístupnost turistických cílů

3. srpna 2012, 0:51

Projekt Cestovní ruch bez bariér zahrnuje také mapování reálné přístupnosti turistických cílů v Moravskoslezském kraji . Zájem o zapojení se do projektu projevili provozovatelé atraktivit z různých míst regionu. K historii míst, jejich návštěvníkům a bezbariérovosti jednotlivých objektů se vyjádřili jejich provozovatelé, zástupci informačních center navštívených turistických oblastí nebo posuzovatelé reálné přístupnosti těchto turistických cílů. V turistické oblasti Poodří jsme nejdříve navštívili Zámek a Záchrannou stanici a centrum ekologické výchovy v Bartošovicích.

Český Siemens rozšiřuje své služby a najímá v Ostravě 60 nových zaměstnanců

2. srpna 2012, 0:00

Český Siemens rozšiřuje své služby a najímá v Ostravě 60 nových administrativních zaměstnanců do svého Centra sdílených služeb. Centrum sdílených služeb v Ostravě (Global Shared Services - GSS) otevírá 60 nových pozic v administrativě, které hodlá obsadit během následujících tří měsíců.

Největší česká síť sushi restaurací je nově i v Ostravě

31. července 2012, 14:01

Nákupní a zábavní centrum Forum Nová Karolina Ostrava přivítalo
mezi svými nájemci sushi restauraci Sushi Point Black Label. Jde již o čtvrtou stejnojmennou restauraci v České republice, která svým zákazníkům nabídne původní gastronomický koncept Sushi Point zaměřený výhradně na sushi doplněný o masové, rybí a nudlové speciality.

Multikultura aneb každý jiný, přece stejní

27. července 2012, 6:48

Projekt Vzdělávání pro volný čas - multikultura, realizuje Institut komunitního rozvoje. Projekt je podpořen z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Turistická sezóna vrcholí, ostravské letiště nabízí lety do Paříže a parkování za 100 korun

25. července 2012, 4:06

Cesta na letiště, odbavení a dvě hodiny letu, v součtu to jsou necelé čtyři hodiny, za které lze překonat vzdálenost mezi Ostravou a francouzskou metropolí. Letiště Leoše Janáčka Ostrava nabízí tuto možnost dvakrát týdně. Příjemná cena letenky přibližně 3800 korun (za zpáteční let) láká do Paříže za módou, památkami, kulinářským uměním i francouzským vínem.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více