Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Nadace ČEZ přispěla na výstavbu dětského hřiště ve Frýdku-Místku

17. srpna 2012, 0:00

Moderní prolézačky, houpačky, skluzavku i pískoviště nabízí dětem ze sídliště Spořilov ve Frýdku-Místku zbrusu nové dětské hřiště. Výstavba přišla město na 700 tisíc korun, z toho 150 tisíc přispěla Nadace ČEZ, která tyto akce podporuje z projektu Oranžové hřiště.

První mistrovství světa hasičů v cyklistice v České republice!

17. srpna 2012, 0:00

Ve dnech 23. až 26. srpna 2012 se v České republice vůbec poprvé uskuteční Mistrovství světa hasičů v cyklistice! Světový šampionát, kterého se čeští hasiči účastní již od roku 1992 a který letos slaví své třicáté výročí, proběhne v Ostravě. Ta je totiž zároveň sídlem České hasičské sportovní federace. Z celkem 13 zemí dorazí na sever Moravy téměř 250 nejúspěšnějších hasičů v tomto sportovním odvětví.

Podpora řešení problematiky domácího násilí na Ostravsku

17. srpna 2012, 0:00

Dnes se v Ostravě uskutečnila tisková beseda Policie České republiky. Tématem byla problematika domácího násilí, jeho řešení, trend i konkrétní skutky týrání. Součástí byla i prezentace projektu „Řešení domácího násilí na Ostravsku", jehož realizaci podpořila Nadace ČEZ částkou 989 000 korun.

Seznamte se s TECHNO TRASOU a projděte nejúžasnější technické památky v Moravskoslezském kraji!

16. srpna 2012, 0:00

Znáte technické památky v Moravskoslezském kraji? Víte, že díky nové TECHNO TRASE, spojující dvanáct nejvýznamnějších technických památek MSK, můžete prožít třeba i Fajne léto?

Ochranné okenní fólie – proti střepům v bytě i domě

16. srpna 2012, 0:00

Jste majitelem domu či bytu a jeho větší či menší část je pokryta skleněnými plochami? Libujete si v modernosti prosklených a prosvětlených prostor, ale bojíte se nesčetných příležitostí k úrazu vašich dětí i vás samotných způsobených rozbitým sklem nebo třeba snadného vniknutí zlodějů do těchto objektů? Řešením je použití ochranné okenní fólie a bezpečnostní fólie.

Nové dětské hřiště ve Frýdku-Místku vzniklo za podpory Nadace ČEZ

14. srpna 2012, 0:00

Na sídlišti Spořilov ve Frýdku-Místku se dnes slavnostně otevřelo nové dětské hřiště. Mezi domy vyrostla moderní prolézačka, houpačky a pískoviště. Udělaly radost nejen dětem, ale i maminkám, které tak našly bezpečné místo pro zábavu a venkovní hru.

Separační tašky se v ostravských domácnostech osvědčily

13. srpna 2012, 0:00

V červnu dostalo přes 130 tisíc ostravských domácností separační tašky na třídění odpadu. S novinkou, která nemá v tomto rozsahu v ČR obdoby, přišla městská odpadová společnost OZO Ostrava. Jejím cílem bylo usnadnit třídění odpadu přímo v každé ostravské domácnosti a přimět ke třídění i ty, kteří původně odpad vůbec netřídili.

Biograd na Moru, Murter a Šibenik - dovolená v mobilních domech u Jadranu

10. srpna 2012, 13:52

Dnes už v naší republice poměrně těžko najdete člověka, který někdy netrávil dovolenou v Chorvatsku. Já jsem však byla donedávna výjimkou. Využila jsem proto nabídky CK CHERRY TOUR a vydala se za poznáním. Konečně jsem mohla spatřit krásy této země na vlastní oči. Ráda bych se s vámi tedy podělila o pár momentů, které mne velice mile překvapily.

MSEK - Ukončil svůj projekt

8. srpna 2012, 13:59

3 roky pracoval Moravskoslezský energetický klastr na realizaci projektu v rámci operačního programu Podnikání a inovace. Ten měl Rozšířit činnost klastru, posílit spolupráci mezi firmami, vědecko-výzkumnými a vysokoškolskými institucemi.

COLORES FLAMENCOS MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FLAMENCA A ŠPANĚLSKÉ KULTURY Hvězdy španělského flamenca v Ostravě

8. srpna 2012, 6:50

Letos poprvé zavítá ve dnech 9. - 12. 8. 2012 do moravskoslezské metropole jeden z nejvýznamnějších festivalů tohoto žánru ve střední a východní Evropě, festival COLORES FLAMENCOS. Festival nabídne
opravdu rozmanitou škálu nejen hudebních akcí.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více