Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Společnost Vyncke otevřela nový výrobně-technologický areál v Chlebovicích

7. září 2012, 17:24

Rodinná společnost Vyncke, která se již sto let zabývá vývojem technologií na výrobu energie z biomasy a odpadu, dnes slavnostně otevřela nový výrobně-technologický areál v průmyslové zóně v Chlebovicích u Frýdku-Místku. Díky této investici vzniknou na Frýdecko-Místecku nová pracovní místa a zakázky pro místní firmy. Na frýdecko-místecké radnici došlo k podpisu partnerské smlouvy mezi městy Frýdek-Místek a Harelbeke.

Milion od ArcelorMittal Ostrava poslouží hendikepovaným, školám i seniorům

7. září 2012, 15:19

Ostrava, 5. září 2012 - ArcelorMittal Ostrava pomůže i v letošním roce neziskovým organizacím z Moravskoslezského kraje, a přispěje tak k realizaci smysluplných projektů. Ostravská huť dnes na slavnostním předání šeků v Multižánrovém centru současného umění Cooltour podpořila dvacet neziskových a příspěvkových organizací. Ty si rozdělily milion korun.

ČEZ Distribuce obhájila „Bezpečný podnik"

6. září 2012, 0:00

Po téměř měsíční kontrole systému řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci pracovníky oblastních inspektorátů práce obhájila společnost ČEZ Distribuce titul „Bezpečný podnik", který uděluje Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR.

Největší veletrh zájmových kroužků 8. - 9. září 2012 v Avionu!

6. září 2012, 0:00

Nakupte oblečení, školní potřeby a přihlaste své dítě do zájmového kroužku. To vše v jeden den a na jednom místě! Kde? V Avionu!

Zápis do jazykových kurzů SCHÄFER SCHOOL

5. září 2012, 0:00

Zápis a rozřazovací testy do jazykových kurzů do SCHÄFER SCHOOL proběhnou 6.9. 2012 od 15hod v SCHÄFER SCHOOL ve Frýdku-Místku. Více na http://www.schaferschool.cz/.

Ostrava patří mezi špičku evropského automobilového výzkumu

4. září 2012, 0:00

Unikátní laboratoře, jedny z nejlepších v Evropě, mají v Ostravě k dispozici firmy podnikající v automobilovém průmyslu. Díky Moravskoslezskému automobilovému klastru (MAK) mohou testovat hlučnost či životnost dílů v podmínkách na světové úrovni.

OZO Ostrava vás zve na Den otevřených dveří

4. září 2012, 0:00

Přijďte se podívat, jak se zpracovává odpad, který vytřídíte. OZO Ostrava vás zve na Den otevřených dveří. Prohlídky popelářských aut, třídící techniky a nové linky na výrobu paliva. Kabaret a soutěže pro děti, focení na stupačce, OZO vláček. V sobotu 8. září od 9.00 do 17.00 v Ostravě-Kunčicích.

Máte dotaz na ČPZP? Zkuste on-line chat

30. srpna 2012, 0:00

Klienti České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP) mají další možnost, jak komunikovat se svou zdravotní pojišťovnou. Vedle standardních komunikačních kanálů, jako jsou Informační centrum ČPZP na lince 810 800 000, webové stránky pojišťovny na www.cpzp.cz, nebo e-mailová korespondence na adrese posta@cpzp.cz, nabízí ČPZP zcela novou službu pro své klienty.

Zdravotní pojišťovny ČPZP a ZP M-A se od října sloučí

28. srpna 2012, 0:00

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) a Zdravotní pojišťovna METAL-ALIANCE (ZP M-A) se od 1. října 2012 sloučí. Sloučený subjekt ponese název Česká průmyslová zdravotní pojišťovna.

Koncentrace benzenu v Ostravě Přívoze

27. srpna 2012, 0:00

V nedávné době se především díky neziskovým organizacím dostala do povědomí veřejnosti otázka překračování koncentrací benzenu v lokalitě Ostrava-Přívoz.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více