Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

NDM: ​Chcete mít na tváři bagr? PŘIJĎTE K NÁM!

PŘIJĎTE K NÁM! je tradiční název akce, kterou pořádá Národní divadlo moravskoslezské pro celou rodinu, všechny divadelní přátele a pro ty, kdo chtějí vědět víc či jen zažít divadlo trochu jinak! Svou 96. sezónu zahájí Národní divadlo moravskoslezské 7. září 2014 otevřením Divadla Antonína Dvořáka.

Celodenní akce s názvem PŘIJĎTE K NÁM! začne již v 10 hodin a slibuje bohatý program: „Návštěvníci poznají divadelní zákulisí a také se od jednotlivých šéfů dozvědí, co chystají soubory v nové sezóně. Na programu je řada prohlídek pro celou rodinu, otevřená baletní zkouška nebo například exkurze za technickými stroji a kouzly na jevišti,“ uvádí ředitel NDM Jiří Nekvasil. 

Mimo zmíněné se návštěvníci dále mohou těšit na oblíbené Improvizační extempore s činohrou, řadu přednášek a kavárnu DADa, kde k tanci a poslechu zahraje Trio Vladimíra Ondrušky. Program ale nezapomíná ani na ty nejmenší: „Tradiční zářijová akce v Divadle Antonína Dvořáka nabídne spoustu zábavy hlavně pro malé princezny a prince – naše šikovné maskérky vykouzlí na obličej každé holčičce roztomilou Hello Kitty kočičku, tvrďáckým klukům zase bagr nebo sněžnou rolbu. Kdo neví, jaké je to být v ‚psí kůži‘, může zkusit třeba kostým Ťapky z pohádky Mrazík. Odvážné děti, které se ani trochu nestydí, si zatančí se Sněhurkou a 7 trpaslíky a komu se ještě z té přemíry pohádkových bytostí netočí hlava, může projít divadlem společně s Popelkou,“ láká děti produkční akce Valerie Hendrychová. 

Program vyvrcholí v 18. 30 hodin GALAVEČEREM k zahájení sezóny 2014/2015, v rámci kterého představí všechny čtyři soubory ukázky z nových i stávajících titulů. Pro velký zájem diváků je galavečer zcela vyprodán. 

Akce PŘIJĎTE K NÁM! se koná 7. září 2014 od 10 do 16 hodin v Divadle Antonína Dvořáka. Vstup volný. 

GALAVEČER k zahájení sezóny je na programu od 18.30 hodin. Více informací: www.ndm.cz

PŘIJĎTE K NÁM! – program 

Muzikáloví mágové Tim Rice a Andrew Lloyd Webber

Jesus Christ Superstar, Evita, Sunset Boulevard, Kočky, Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť nebo Čaroděj ze země Oz – slavné muzikály ještě slavnější muzikálové dvojice! Životem a dílem těchto dvou velikánů muzikálového světa vás provede Patrick Fridrichovský! Od 11.00 hodin // nahrávací studio DAD 

Operní cesta kolem světa 

Z pražské Vikárky přes Měsíc k husitům, z Anglie do Německa a Paříže doby Velké francouzské revoluce! Sezónu 2014/2015 vám netradičním způsobem představí ředitel NDM Jiří Nekvasil. Od 14.00 hodin // nahrávací studio 

Improvizační extempore s činohrou 

Vezměte svého křečka, kávovar, hrnec plný špaget a na téma moje první jízda tramvají improvizujte! Dokážete to? Šéf činohry Peter Gábor a jeho tým vás přesvědčí, že oni to dokážou! Vstup na vlastní nebezpečí! Od 11.30 a 14.00 hodin // zkušebna 

Barocco – otevřená baletní zkouška 

Nahlédněte se šéfkou baletu Lenkou Dřímalovou do tajů příprav nové baletní premiéry BAROCCO. Od 13.00 a 14.00 hodin // baletní sál DAD

Sněhurka a 7 statečných trpaslíků

Taneční hodina pro odvážné malé „trpaslíčky“. Cvičky nebo ponožky s sebou! Od 10.00 a 11.00 hodin // baletní sál DAD 

Kouzelné stroje na jevišti 

Zaměřeno na divadelní techniku a kouzla. Kouřostroj, světelné, zvukařské a inspicientské pulty – knoflíky a páčky, kterými ovládneš celé divadlo! S technickým šéfem Stanislavem Muntágem a jeho týmem se v divadle budou dít věci! Začátky v 10.00, 11.00, 13.00, 14.00 hodin 

S ředitelem tajnými divadelními chodbami 

Exkurze divadlem a zákulisím s ředitelem Jiřím Nekvasilem. Začátek v 15.00 hodin

Malování na obličej 

Už jsi měl někdy na tváři bagr, rolbu nebo jeřáb? Naše maskérky zvládnou namalovat cokoli! Začátky v 10.30, 12.30, 14.30 hodin // maskérna DAD 

Hello Kitty kočičí mejdan 

Pro naše nejmenší slečny vykouzlí naše maskérky bělostné kočičky přímo na jejich růžovoučkých tvářičkách! Začátky v 11.30 a 13.30 hodin // maskérna DAD 

V psí kůži 

Cítíte se někdy pod psa? Přijďte si vyzkoušet psí kostým, ať víte, jaké to ve skutečnosti je! Začátky v 10.30, 11.30, 13.30, 14.30 // sklad kostýmů 

Kostýmy k vyzkoušení: Děti: pirát, mušketýr, čaroděj, čarodějka, cikánka, beruška, myška, ovečka, princezna... Dámy: dobové kostýmy (gotika, renesance), pohádkové bytosti, baletka... Pánové: král, dobové kostýmy (gotika, renesance, rokoko), vodník, pes, žabák... 

Popelka aneb jak najít tu pravou podle střevíčku 

Prohlídka divadla pro děti. Délka chodidla rozhoduje nejen o velikosti boty, kterou si v obchodě koupíme, ale i o tom, zda se staneme/nestaneme princem či princeznou – nohy proto berte s sebou, boty nechte doma! Začátky v 10.30 a 12.00 hodin Kavárna DADa / 

Trio Vladimíra Ondrušky hraje k poslechu i tanci ve foyeru na 1. balkóně ve 12.00, 13.00 a 14.00. 

Výchozí stanoviště ke každé akci je foyer Divadla Antonína Dvořáka (DAD). Kapacita všech skupin je omezena počtem max. 30 lidí / skupina. Děkujeme za pochopení. 



Hlavní třída v Ostravě-Porubě projde revitalizací zeleně i mobiliáře. Získá tak modernější vzhled

10. října 2024 17:45 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Poruba mění koncepci zeleně na Hlavní třídě. Ta současná je totiž zastaralá a už neodpovídá moderním trendům. Navíc je finančně náročná na údržbu.

20letý mladík v Ostravě umlátil na ulici muže. Za vraždu mu hrozí výjimečný trest

Kriminalisté řeší velmi brutální vraždu v Ostravě. 20letý mladík přímo na ulici před vchodem do domu doslova umlátil muže a ukradl mu osobní věci. Díky svědkům ho ale policisté za pár minut zadrželi. Hrozí mu výjimečný trest.

Povodňovým zachráncům se dostalo poděkování za obětavost a nasazení

Poděkování za obětavé nasazení se dostalo všem záchranářům, kteří pomáhali v průběhu letošních povodní. Ocenění se jim dostalo v areálu LIBROS v Ostravě-Přívoze, který byl povodňovou vodou také zcela zaplaven.

Staršího turistu zradilo v Jeseníkách srdce, záchranáři ho nesli přes řeku

10. října 2024 21:45 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na záchraně muže, kterého postihly náhlé srdeční potíže, spolupracovali nedaleko Karlovy Studánky v Jeseníkách se zdravotníky záchranné služby také horští záchranáři a dobrovolní hasiči.

Pohřešovanou ženu našli policisté v bezvědomí v křoví u řeky z paluby vrtulníku

10. října 2024 11:25 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Život pohřešované ženy z Třince se podařilo zachránit policistům, kteří v úterý z paluby vrtulníku prohledávali místa, kde by se mohla nacházet. Z výšky zahlédli bezvládné tělo a vyslali k němu pozemní hlídku.

Nemocnice ve Frýdku-Místku rekonstruuje JIP neoperačních sálů

Jednotka intenzivní péče Nemocnice ve Frýdku-Místku prochází zásadní rekonstrukcí. Ta přinese rozšíření kapacity lůžek a modernizaci oddělení po více než dvaceti letech. Projekt, na kterém se podíleli i zaměstnanci, by měl být dokončen na přelomu roku.

Dopravě v Opavě uleví provizorní most. Vznikne nad vodou poničeným mostem v Ratibořské ulici

9. října 2024 19:45 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Opavě začala stavba provizorního mostu v Ratibořské ulici. Ten současný poničila nedávná povodeň natolik, že půjde k zemi. Plně ho nahradí nový most, s jehož stavbou se počítá příští rok.

Dominanta hřbitova v Kunčičkách se dočkala renovace, kamenný kříž dostal i nového Krista

Dominanta hřbitova v Kunčičkách se po letech dočkala restaurování. Kamenný kříž byl po záchranných pracích v minulém týdnu opět ustaven na původní podstavec ve středu hřbitova a doplnil ho taky nový litinový Kristus.

Opava ocenila významné osobnosti města. Díky 800. výročí města udělila mnohem více cen než obvykle

9. října 2024 19:48 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Opavské Slezské divadlo se stalo místem oceňování významných osobností města. Slavnostní galavečer byl vyvrcholením oslav 800 let od první písemné zmínky o Opavě.

Výtěžek z koncertu podpoří přístavbu domova v Heřmanicích, přibude osm bezbariérových pokojů

Na tři sta návštěvníků podpořilo svou účastí na benefičním koncertu přístavbu a rekonstrukci charitního domu v Heřmanicích. Domov se rozšíří o osm bezbariérových pokojů a doplní jej chybějící evakuační výtah. Stavět by se mělo začít ještě v tomto měsíci.

Policisté vyšetřují okradení seniora, poznáte muže na fotografii z bankomatu

Včera 18:01 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Policisté z obvodního oddělení Frýdek-Místek prověřují okolnosti protiprávního jednání, ke kterému došlo v polovině srpna letošního roku. Dosud neznámý pachatel měl pod legendou prodeje nožů využít nepozornosti poškozeného seniora, který vybíral peníze na zboží z bankomatu, a vybrat bez jeho vědomí finanční hotovost 20 tisíc korun.

Sotva policisté na noční vyřešili zdrogovaného řidiče, zadrželi opilého šoféra

Včera 17:43 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Přesto, že jsou v Bohumíně kvůli povodním posílené policejní hlídky, někteří řidiči podstupují riziko zadržení, když vědomě usedají za volant v době uloženého zákazu řízení a navíc pod vlivem alkoholu nebo drog.

Lidé s policisty zachránili muže, který několik hodin či dnů trpěl bezmocně v bytě

Včera 17:30 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Podezření obyvatel domu v Karlovicích na Bruntálsku, že jeden z jejich sousedů může být v ohrožení života se potvrdilo, když do bytu po vyražení dveří vstoupili policisté a nájemníka tam našli bezvládně ležícího.

Policie obvinila 20letého mladíka z vraždy 59letého Ostravana

Včera 8:54 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Vzájemný konflikt stál a vraždou, kterou v těchto chvílích vyšetřují kriminalisté v Ostravy. Mladší z mužů staršího opakovaně napadl tak surově, že mu život nezachránila ani rychlá první pomoc. Oběť navíc okradl.

Města i obce dusí všechny druhy odpadů po povodních a demolicích, řeší jejich třídění, drcení a odvozy

Každá povodní postižená obec má na svém pozemku obrovské haldy odpadů. Jde o vystěhované vybavení bytů, komunální odpady i odpady z demolovaných domů. Skládky se prohýbají pod náporem ze všech stran a obce musí řešit redukci odpadů na co nejmenší objem.

Opavská Urologie nabízí široké spektrum operací

10. října 2024 17:37 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová | Magazín TV medicína

Urologické oddělení Slezské nemocnice v Opavě je na velmi vysoké úrovni. Zaměřuje se především na laparoskopické operace ledvin, nadledvin, močového měchýře a močovodu.