Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Techné Ostrava 2011

2. listopadu 2011, 0:00

Techné Ostrava 2011 - X. ročník Mezinárodního festivalu filmů a televizních pořadů o technických a průmyslových památkách. Jako každoročně, i letos přišel s výbornou nabídkou informačně nosných snímků a zajímavými soutěžemi, mezi které patřila i soutěž o nejlepší dětskou výtvarnou práci. www.techne.cz/cs

Konference TRANSPORT se letos zaměří na dopravní priority kraje

2. listopadu 2011, 0:00

Regionální dopravní priority v kontextu nové dopravní strategie Evropské unie, železniční a vodní doprava i spolupráce v rámci severojižní evropské dopravní osy Balt-Jandran - to jsou hlavní témata mezinárodní konference TRANSPORT 2011.

Dovolená first minute na odletime.cz výhodněji

2. listopadu 2011, 0:00

Také jste chtěli v létě odletět na dovolenou, ale všechny lety byly vyprodány? Předejděte tomuto zklamání a využijte nabídky cestovních kanceláří na first minute a rezervujte si letní dovolenou již nyní.

Poslední kolo Českého poháru v boulderingu

2. listopadu 2011, 0:00

V sobotu 15. října se v Ostravě uskutečnilo letos poslední kolo Českého poháru v boulderingu. Z původních zaregistrovaných 17 žen a 44 mužů dorazilo v sobotu ráno na Tendon Blok 15 závodnic a 33 závodníků. Na poslední chvíli se ještě rozhodla závodit domácí zkušená závodnice Saša Gendová a nemusela litovat.

Pojeďte s dětmi na Výlet na ostrov snů do Divadla loutek Ostrava

2. listopadu 2011, 0:00

Kdy? V neděli 6. listopadu 2011 vyjíždíme na ostrov snů, a to v 10,00 a v 15,00 hodin. Pohádka je určena pro děti od 3 let a jejich dospělé.

Pudr a make-up od LR, základ kosmetické výbavy

1. listopadu 2011, 9:51

Jak vybrat kvalitní maku-up nebo který pudr půjde barevně dobře k naší pleti? Často kladené otázky ze stran žen v kosmetických studiích. Ideální je najít takový make-up, který Vám udrží vlhkost pleti, dokáže Váš obličej matovat a odstraní nesourodost pleti. 

Díky Nadaci ČEZ probíhá v havířovské mateřské škole interaktivní výuka

1. listopadu 2011, 0:00

Od začátku školního roku probíhá výuka v Mateřské škole Balzacova na dvou nových interaktivních tabulích. Děti během dnešní ukázkové hodiny návštěvníkům předvedly, co všechno se za uplynulé dva měsíce naučily. Pořízení moderních učebních pomůcek podpořila Nadace ČEZ.

Kilogram vytříděného odpadu vydělá korunu pro Rashmi

1. listopadu 2011, 0:00

V listopadu mají všichni Ostravané možnost podpořit tříděním odpadu slůně Rashmi. Rozsáhlou kampaň nazvanou Třídíme pro slůně zorganizovala společnost OZO Ostrava společně s příspěvkovou společností Zoo Ostrava. Za každý kilogram vytříděného odpadu dostane ostravská zoo korunu pro potřeby a výživu sloní rodinky.

Ještě pár dní máte šanci získat originální hokejové dresy v charitativní aukci!

31. října 2011, 0:00

Výtěžek aukce pomůže nemocným dětem Aukce hokejových dresů a dalších originálních předmětů, kterou připravila Nadace České pojišťovny ve spolupráci s Asociací profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) má za sebou první kolo, vydraženo bylo na 20 předmětů. Zájemci však mají druhou šanci. Pokračování aukce končí v pondělí 31. 10. v 18:30!

Hledáte nové odběratele v ČR nebo v zahraničí?

31. října 2011, 0:00

Pak pravděpodobně stejně jako většina ostatních firem řešíte, kde najít kontakty na nové firmy, jak nabídku formulovat, aby byla zajímavá a zároveň nebyla považována za nevyžádanou poštu a jak prověřit ekonomickou kondici neznámých firem.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více