Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Partneři mezinárodního projektu BATCo se sejdou v Ostravě

25. října 2011, 0:00

Osmnáct partnerů projektu BATCo - Baltic Adriatic Transport Cooperation, na kterém se podílí také Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje, jako jediný zástupce z Česka, se sejde 8. listopadu v Ostravě.

Dny chorvatského cestovního ruchu

24. října 2011, 0:00

„Dny chorvatského cestovního ruchu" skončily o tomto víkendu v hotelovém resortu Solaris u Šibeniku. Tradičního setkání se letos účastnily přes dva tisíce pracovníků chorvatského cestovního ruchu a zahraničních touroperátorů za významné přítomnosti ministrů Vlády Chorvatské republiky, osobní přítomnosti premiérky Jadranky Kosor a předsedy Chorvatské hospodářské komory Nenada Vidoševiče.

Studujte techniku! Radí mladým ČEZ a hudebník Jan P. Muchow

24. října 2011, 0:00

Nedostatek technicky vzdělaných lidí se stává společenským problémem a ohrožuje konkurenceschopnost České republiky. Skupina ČEZ se pustila do popularizace techniky a neobvyklým způsobem chce změnit přístup mládeže k tomuto oboru. Spolu s muzikanty J. P. Muchowem, Charlie One a Dušanem Neuwerthem spouští hudební soutěž Elektrika je cool.

Kreativní žena II. v Ostravě - Vyhrajte vstupenky zde na blogu

23. října 2011, 13:00

Jak jsem již několikrát psala, druhý ročník Kreativní ženy je před námi. Dne 19.11.2011 od 16-19 hodin v hotelu Park Inn Ostrava na Vás čeká hned několik módních show se značkami Jocavi, Didier Parakian z prodejny Toyen, dále Pietro Filipi, Yves Tanguy z prodejen Modenika. Těšit se můžete i na mé oblíbené kolekce od Orsay.

Jak vyzrát na podpatky aneb Úleva pro nohy.cz

21. října 2011, 0:00

Občas mi píšete, že boty, které nosím, jsou hodně ženské, ale nic pro Vaši nohu. Je pravda, že i já jsem hodně od podpatků ustoupila a stále častěji si kupuji aspoň jedny boty na sezónu bez nich. Nejen, že mě pak po celém dni bolela záda, ale mé nohy dost trpěly.

Vstupenky do Divadla loutek Ostrava lze rezervovat a zakoupit také on-line

21. října 2011, 0:00

Divadlo loutek Ostrava hraje své inscenace pro děti i jejich dospělé nejen na hlavní scéně, ale hry komornějšího charakteru, koncerty či interaktivní inscenace jsou uváděny na alternativní scéně v nové přístavbě.

Nadace OKD vybírá nejlepší neziskový projekt a osobnost roku

21. října 2011, 0:00

Nadace OKD, jejímž zřizovatelem je černouhelná těžební společnost OKD, vyhlásila třetí ročník soutěže o nejlepší neziskové projekty a osobnosti, kterým udělí Ceny Nadace OKD.

Odborníci na chemii navštívili provozy skupiny AWT

21. října 2011, 0:00

Dopravní a logistická skupina AWT hostila závěrečné regionální setkání klíčových hráčů projektu ChemLog, které připravila společně se Svazem chemického průmyslu České republiky. Pro třicítku účastníků byla připravena exkurze na otevřeném terminálu kombinovaných přeprav v Ostravě-Paskově a do čisticí stanice AWT ROSCO v Novém Bohumíně.

Stanovení převodních cen - jak na daňovou správu?

21. října 2011, 0:00

Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje ve spolupráci s vydavatelstvím Wolters Kluwer pořádá 10. listopadu 2011 od 9 hodin v hotelu Mercure Ostrava Center seminář „Transferové ceny 2012 - odpovědnost managementu."

ČEZ TEPLÁRENSKÁ pomáhá ve školách

21. října 2011, 0:00

Také společnost ČEZ Teplárenská, která je členem skupiny ČEZ, se chová v duchu hesla „Pomáháme tam, kde působíme." Vedení firmy proto vybralo školy, kterým chce pomoci, aby ještě vylepšily vzdělávání dětí a mládeže. Obchodní akademie v Orlové tak dostala šek, díky kterému bude zkvalitněna výuka v multimediální učebně.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více