Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Petřvald má díky Nadaci ČEZ nové dětské hřiště

14. října 2011, 0:00

Včera odpoledne si děti z Petřvaldu na Karvinsku přišly poprvé vyzkoušet houpačky, šplhadla a skákadla na novém Oranžovém hřišti. Výstavbu podpořila Nadace ČEZ.

1000 návěsů už odjelo mezi Ostravou a německým Porúřím po železnici

14. října 2011, 0:00

Význam kombinované dopravy silnice-železnice-silnice se zvyšuje i v ČR. Skupina AWT zahájila v roce 2007 provoz na terminálu kombinované dopravy v Ostravě-Paskově. Pro operátora vlaků BOHEMIAKOMBI se tak otevřela nová možnost rozšíření evropské sítě linek na východ. Terminál AWT v Paskově ve čtvrtek 13. října přeložil jubilejní 1000. mega návěs společnosti EWALS Cargo Care CZ.

Úplně jiná budete v kolekcích od Toyen

13. října 2011, 0:00

O podzimních fashion trendech Boutique Toyen z Frýdku-Místku jsme již psali. Nyní se můžete podívat na Fashion Clip - video, kde uvidíte nejen samotné kolekce, ale také prostředí mého oblíbeného obchodu. Nepřehlédněte ani doplňky, které si zde můžete také vybrat včetně kvalitních kabelek.

Legendární muzikál na ledě Mrazík se vrací

12. října 2011, 0:00

Výpravná bruslařská show s nejlepšími bruslaři z Česka a Slovenska je opět tady. Nejslavnější pohádka českých Vánoc zpracovaná do atraktivní podoby muzikálu na ledě s nádhernou hudbou a dech beroucími krasobruslařskými čísly. 22. 10. 2011 v ČEZ ARÉNĚ v Ostravě.

Pronájem golfové restaurace na Čeladné

12. října 2011, 0:00

Společnost Prosper Trading a.s. vypisuje výběrové řízení na pronájem golfové restaurace na Čeladné, prioritně za účelem zajištění stravování návštěvníků Golf Resort Čeladná, cateringů na komerčních turnajích, společenských akcích a prestižním turnaji PGA EUROPEAN TOUR.

Domov pro seniory Zlaté slunce v Ostravě - Zábřehu chystá Den otevřených dveří

11. října 2011, 0:00

Domov pro seniory Zlaté slunce v Ostravě - Zábřehu se zapojí do Týdne sociálních služeb v ČR. Dne 12.10.2011 v době od 10 - 16.30 hodin organizuje DPS Zlaté slunce Den otevřených dveří, kdy si všichni návštěvníci mohou prohlédnout prostory domova.

Sportovní víkend v ostravském Avionu!

11. října 2011, 0:00

Boulderingové mistrovství republiky, zumba maraton, Street Dance Academy, BMX vystoupení.... Přijďte ve dnech 15. a 16. října do ostravského Avion Shopping Parku a užijte si sportovně-taneční víkend plný adrenalinu!

Vědeckovýzkumný uhelný ústav slavil 60 let své činnosti

10. října 2011, 10:36

Nevěřitelných 60. let činnosti slaví společnost VVUÚ z Ostravy Radvanic. Původně se firma zabývala výhradně problematikou bezpečnosti a technologiemi používanými v hlubinných dolech, z čehož také vyplýval její původní název - Vědeckovýzkumný uhelný ústav. S útlumem hornictví se ale firma musela transformovat i na jiné obory, což se jí povedlo, a tak díky tomu může dnes oslavit šedesátiletéleté jubileum.

Severní Moravu zkrášlí nová zeleň

7. října 2011, 0:40

Do konce letošního roku bude 11 měst a obcí z Moravskoslezského a Olomouckého kraje zelenějších. Postarají se o to nové aleje, sady a parky. Projekt Stromy 2011 vyhlásila Nadace ČEZ letos v květnu a podpořila celkem 117 žádostí. V České republice tak vyroste více než 44 tisíc stromů v celkové hodnotě téměř 18 miliónů korun.

Elektrárna Dětmarovice začala dodávat teplo pro vytápění

7. října 2011, 0:00

Vzhledem k výraznému ochlazení, které má přetrvávat i v průběhu nadcházejícího víkendu, dnes elektrárna zahájila topnou sezónu. Začala tak dodávat teplo pro vytápění do Orlové, Bohumína a bezprostředního okolí elektrárny. Tepelné sítě v lokalitě provozuje společnost ČEZ Teplárenská, a.s. ze Skupiny ČEZ.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více